Lista de las capitalas del mond

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Aquesta lista se basa sus la meteissa referéncia que la lista dels païses del mond.

Capitalas dels païses que lor independéncia es generalament reconeguda[modificar | modificar la font]

Estat Capitala
Bandièra : AfganistanAfganistan Kabol
Bandièra : Sud-AfricaSud-Africa Pretòria (capitala administrativa e sèti del govèrn)
Lo Cap (sèti del Parlament)
Bloemfontein (capitala judiciària)
Bandièra : AlbaniaAlbania Tirana
Bandièra : ArgeriaArgeria Argièr
Bandièra : AlemanhaAlemanha Berlin
Bandièra : AndòrraAndòrra Andòrra la Vièlha
Bandièra : AngòlaAngòla Luanda
Bandièra : Antigua e BarbudaAntigua e Barbuda Saint John's
Bandièra : Arabia SauditaArabia Saudita Riyad
Bandièra : ArgentinaArgentina Buenos Aires
Bandièra : ArmeniaArmenia Erevan
Bandièra d'Austràlia Austràlia Canberra
Bandièra : ÀustriaÀustria Viena
Bandièra : AzerbaitjanAzerbaitjan Bakó
Bandièra : BahamasBahamas Nassau
Bandièra : BahraynBahrayn Manama
Bandièra : BangladèshBangladèsh Dhaka
Bandièra : BarbadosBarbados Bridgetown
Bandièra de Belgica Belgica Brussèlas
Bandièra : BelizeBelize Belmopán
Bandièra : BeninBenin Porto Novo (constitucionala)
Cotonou (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Bandièra : BotanBotan Thimphu
Bandièra : BielorussiaBielorussia Minsk
Bandièra : BirmaniaBirmania Naypyidaw
Bandièra : BolíviaBolívia Sucre (constitucionala)
La Paz (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Bandièra : Bòsnia e ErcegovinaBòsnia e Ercegovina Sarajevo
Bandièra : BotswanaBotswana Gaborone
Bandièra de Brasil Brasil Brasília
Bandièra : BruneiBrunei Bandar Seri Begawan
Bandièra : BulgariaBulgaria Sòfia
Bandièra : Burkina FasoBurkina Faso Ouagadougou
Bandièra : BurundiBurundi Bujumbura
Bandièra : CambòtjaCambòtja Phnom Penh
Bandièra : CameronCameron Yaoundé
Bandièra de Canada Canadà Ottawa
Bandièra : Cap VerdCap Verd Praia
Bandièra : CentrafricaCentrafrica Bangui
Bandièra : ChileChile Santiago
Bandièra de la Republica populara de China China Pequin
Bandièra : ChipreChipre Nicosia
Bandièra : ColómbiaColómbia Bogotà
Bandièra : Union de las ComòrasComòras Moròni
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo Kinshasa
Bandièra de la Republica de Còngo Republica de Còngo Brazzaville
Bandièra : Corèa del NòrdCorèa del Nòrd Pyeongyang
Bandièra : Corèa del SudCorèa del Sud Seol
Bandièra : Còsta RicaCòsta Rica San José
Bandièra : Còsta d'EvòriCòsta d'Evòri Yamoussoukro (politica)
Abidjan (sèti de las ambassadas)
Bandièra : CroàciaCroàcia Zagrèb
Bandièra : CubaCuba L'Avana
Bandièra : DanemarcDanemarc Copenaga
Bandièra : JibotiJiboti Jiboti
Bandièra : Republica DominicanaRepublica Dominicana Sant Domingo
Bandièra : DominicaDominica Roseau
Bandièra : EgipteEgipte Lo Caire
Bandièra : Emirats Arabis UnitsEmirats Arabis Units Abu Dhabi
Bandièra : EqüatorEqüator Quito
Bandièra : EritrèaEritrèa Asmara
Bandièra d'Espanha Espanha Madrid
Bandièra : EstòniaEstònia Tallinn
Bandièra dels Estats Units Estats Units Washington
Bandièra : EtiopiaEtiopia Addis Abeba
Bandièra : FijiFiji Suva
Bandièra : FinlàndiaFinlàndia Helsinki
Bandièra de França França París
Bandièra : GabonGabon Liuravila
Bandièra : GàmbiaGàmbia Banjul
Bandièra : GeorgiaGeorgia Tbilissi
Bandièra : GhanaGhana Accra
Bandièra : GrèciaGrècia Atenas
Bandièra : GrenadaGrenada Saint George's
Bandièra : GuatemalaGuatemala Guatemala
Bandièra : GuinèaGuinèa Conakry
Bandièra : Guinèa BissauGuinèa Bissau Bissau
Bandièra : Guinèa EqüatorialaGuinèa Eqüatoriala Malabo
Bandièra : GuyanaGuyana Georgetown
Bandièra : HaitíHaití Port-au-Prince
Bandièra : HondurasHonduras Tegucigalpa
Bandièra : OngriaOngria Budapèst
Bandièra : ÍndiaÍndia New Delhi
Bandièra : IndonesiaIndonesia Jakarta
Bandièra : IraqIraq Bagdad
Bandièra : IranIran Teheran
Bandièra : IrlandaIrlanda Dublin
Bandièra : IslàndiaIslàndia Reykjavík
Bandièra d’Israèl Israèl Tel Aviv (capitala reconeguda per la comunautat internacionala)
Jerusalèm (capitala autorevendicada non reconeguda per la comunautat internacionala)
Bandièra d'Itàlia Itàlia Roma
Bandièra : JamaicaJamaica Kingston
Bandièra del Japon Japon Tòquio
Bandièra : JordaniaJordania Amman
Bandièra : CazacstanCazacstan Astana
Bandièra : KenyaKenya Nairobi
Bandièra : QuirguizstanQuirguizstan Bishkek
Bandièra : KiribatiKiribati Tarawa Sud
Bandièra : KowaitKowait Kowait
Bandièra : LaosLaos Viengchan
Bandièra : LesothoLesotho Maseru
Bandièra : LetòniaLetònia Riga
Bandièra : LibanLiban Beirot
Bandièra : LibèriaLibèria Monròvia
Bandièra : LibiaLibia Trípol
Bandièra : LiechtensteinLiechtenstein Vaduz
Bandièra : LituàniaLituània Vilnius
Bandièra : LuxemborgLuxemborg Luxemborg
Bandièra : Republica de MacedòniaRepublica de Macedònia Skopje
Bandièra : MadagascarMadagascar Antananarivo
Bandièra : MalàisiaMalàisia Kuala Lumpur
Bandièra : MalawiMalawi Lilongwe
Bandièra : MaldivasMaldivas Malé
Bandièra : MaliMali Bamako
Bandièra : MaltaMalta La Valeta
Bandièra : MarròcMarròc Rabat
Bandièra : Illas MarshallIllas Marshall Majuro
Bandièra : MauriciMaurici Port Louis
Bandièra : MauritàniaMauritània Nouakchott
Bandièra : MexicMexic Ciutat de Mexic
Bandièra : MicronesiaMicronesia Palikir
Bandièra : MoldàviaMoldàvia Chişinău
Bandièra : MónegueMónegue Mónegue
Bandièra : MongoliaMongolia Ulaan Baatar
Bandièra : MontenegroMontenegro Podgorica
Bandièra : MoçambicMoçambic Maputo
Bandièra : NamibiaNamibia Windhoek
Bandièra : NauruNauru Yaren (capitala de facto)
Bandièra : NepalNepal Katmandó
Bandièra : NicaraguaNicaragua Managua
Bandièra : NigèrNigèr Niamey
Bandièra : NigèriaNigèria Abuja
Bandièra : NorvègiaNorvègia Òslo
Bandièra : Nòva ZelandaNòva Zelanda Wellington
Bandièra : OmanOman Mascate
Bandièra : OgandaOganda Kampala
Bandièra : OzbequistanOzbequistan Tashkent
Bandièra : PaquistanPaquistan Islamabad
Bandièra : BelauBelau Koror (abans octobre 2006)
Melekeok
Bandièra : PanamàPanamà Ciutat de Panamà
Bandièra : Papoa-Nòva GuinèaPapoa-Nòva Guinèa Port Moresby
Bandièra : ParaguaiParaguai Asunción
Bandièra : Païses BassesPaïses Basses Amsterdam (constitucionala)
L'Aia (residéncia del sobeiran, sèti del govèrn, del Parlament, de las ambassadas)
Bandièra : PeróPeró Lima
Bandièra : FilipinasFilipinas Manila
Bandièra : PolonhaPolonha Varsòvia
Bandièra : PortugalPortugal Lisbona
Bandièra : Republica ChècaRepublica Chèca Praga
Bandièra : QatarQatar Doha
Bandièra : RomaniaRomania Bucarèst
Bandièra : Reialme UnitReialme Unit Londres
Bandièra : RussiaRussia Moscòu
Bandièra : RwandaRwanda Kigali
Bandièra : Sant Cristòl e NevisSant Cristòl e Nevis Basseterre
Bandièra : Santa LúciaSanta Lúcia Castries
Bandièra : Sant MarinSant Marin Sant Marin
Bandièra : Sant Vincenç e las GrenadinasSant Vincenç e las Grenadinas Kingstown
Bandièra : Illas SalamonIllas Salamon Honiara
Bandièra : Lo SalvadorLo Salvador San Salvador
Bandièra : SamoaSamoa Apia
Bandièra : São Tomé e PríncipeSão Tomé e Príncipe São Tomé
Bandièra : SenegalSenegal Dakar
Bandièra : SerbiaSerbia Belgrad
Bandièra : SeichèlasSeichèlas Victòria
Bandièra : Sierra LeoneSierra Leone Freetown
Bandièra : SingaporSingapor Singapor
Bandièra : EslovaquiaEslovaquia Bratislava
Bandièra : EslovèniaEslovènia Ljubljana
Bandièra : SomaliaSomalia Mogadishu
Bandièra : SodanSodan Khartom
Bandièra : Sri LankaSri Lanka Colombo (economica)
Sri Jayawardenepura (oficiala)
Bandièra de Suècia Suècia Estocòlme
Bandièra : SoïssaSoïssa Bèrna
Bandièra : SurinamSurinam Paramaribo
Bandièra : SwazilandSwaziland Mbabane (administrativa e judiciària)
Lobamba (legislativa)
Bandièra : SiriaSiria Damasc
Bandièra : Republica de China (Taiwan)Taiwan Taipei
Bandièra : TatgiquistanTatgiquistan Doshambe
Bandièra : TanzaniaTanzania Dar es Salaam (administrativa, sèti de las ambassadas)
Dodoma (oficiala)
Bandièra de Chad Chad N'Djamena
Bandièra : TailàndiaTailàndia Bangkòk
Bandièra : Timòr ÈstTimòr Èst Dili
Bandièra : TògoTògo Lomé
Bandièra : TòngaTònga Nuku'alofa
Bandièra : Trinitat e TobagoTrinitat e Tobago Port of Spain
Bandièra : TunisiaTunisia Tunis
Bandièra : TurcmenistanTurcmenistan Ashgabat
Bandièra : TurquiaTurquia Ankara
Bandièra : TuvaluTuvalu Funafuti
Bandièra : UcraïnaUcraïna Kyiiv
Bandièra : UruguaiUruguai Montevideo
Bandièra : VanuatuVanuatu Port Vila
Bandièra : VeneçuèlaVeneçuèla Caracas
Bandièra : VietnamVietnam Hanòi
Bandièra : IemènIemèn Sanaa
Bandièra : ZambiaZambia Lusaka
Bandièra : ZimbabweZimbabwe Harare

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]