Lista de las capitalas del mond

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Aquesta lista se basa sus la meteissa referéncia que la lista dels païses del mond.

Capitalas dels païses que lor independéncia es generalament reconeguda[modificar | modificar la font]

Estat Capitala
Flag of Afghanistan.svgAfganistan Kabol
Flag of South Africa.svgSud-Africa Pretòria (capitala administrativa e sèti del govèrn)
Lo Cap (sèti del Parlament)
Bloemfontein (capitala judiciària)
Flag of Albania.svgAlbania Tirana
Flag of Algeria.svgArgeria Argièr
Flag of Germany.svgAlemanha Berlin
Flag of Andorra.svgAndòrra Andòrra la Vièlha
Flag of Angola.svgAngòla Luanda
Flag of Antigua and Barbuda.svgAntigua e Barbuda Saint John's
Flag of Saudi Arabia.svgArabia Saudita Riyad
Flag of Argentina.svgArgentina Buenos Aires
Flag of Armenia.svgArmenia Erevan
Flag of Australia.svgAustràlia Canberra
Flag of Austria.svgÀustria Viena
Flag of Azerbaijan.svgAzerbaitjan Bakó
Flag of the Bahamas.svgBahamas Nassau
Flag of Bahrain.svgBahrayn Manama
Flag of Bangladesh.svgBangladèsh Dhaka
Flag of Barbados.svgBarbados Bridgetown
Flag of Belgium.svgBelgica Brussèlas
Flag of Belize.svgBelize Belmopán
Flag of Benin.svgBenin Porto Novo (constitucionala)
Cotonou (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Flag of Bhutan.svgBotan Thimphu
Flag of Belarus.svgBielorussia Minsk
Flag of Myanmar.svgBirmania Naypyidaw
Flag of Bolivia.svgBolívia Sucre (constitucionala)
La Paz (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Flag of Bosnia and Herzegovina.svgBòsnia e Ercegovina Sarajevo
Flag of Botswana.svgBotswana Gaborone
Flag of Brazil.svgBrasil Brasília
Flag of Brunei.svgBrunei Bandar Seri Begawan
Flag of Bulgaria.svgBulgaria Sòfia
Flag of Burkina Faso.svgBurkina Faso Ouagadougou
Flag of Burundi.svgBurundi Bujumbura
Flag of Cambodia.svgCambòtja Phnom Penh
Flag of Cameroon.svgCameron Yaoundé
Flag of Canada.svgCanadà Ottawa
Flag of Cape Verde.svgCap Verd Praia
Flag of the Central African Republic.svgCentreafrica Bangui
Flag of Chile.svgChile Santiago
Flag of the People's Republic of China.svgChina Pequin
Flag of Cyprus.svgChipre Nicosia
Flag of Colombia.svgColómbia Bogotà
Flag of the Comoros.svgComòras Moròni
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo Kinshasa
Flag of the Republic of the Congo.svgCòngo Brazzaville
Flag of North Korea.svgCorèa del Nòrd Pyeongyang
Flag of South Korea.svgCorèa del Sud Seol
Flag of Costa Rica (state).svgCòsta Rica San José
Flag of Côte d'Ivoire.svgCòsta d'Evòri Yamoussoukro (politica)
Abidjan (sèti de las ambassadas)
Flag of Croatia.svgCroàcia Zagrèb
Flag of Cuba.svgCuba L'Avana
Flag of Denmark.svgDanemarc Copenaga
Flag of Djibouti.svgJiboti Jiboti
Flag of the Dominican Republic.svgRepublica Dominicana Sant Domingo
Flag of Dominica.svgDominica Roseau
Flag of Egypt.svgEgipte Lo Caire
Flag of the United Arab Emirates.svgEmirats Arabis Units Abu Dhabi
Flag of Ecuador.svgEqüator Quito
Flag of Eritrea.svgEritrèa Asmara
Flag of Spain.svgEspanha Madrid
Flag of Estonia.svgEstònia Tallinn
Flag of the United States.svgEstats Units Washington
Flag of Ethiopia.svgEtiopia Addis Abeba
Flag of Fiji.svgFiji Suva
Flag of Finland.svgFinlàndia Helsinki
França Flag of France.svg París
Flag of Gabon.svgGabon Liuravila
Flag of The Gambia.svgGàmbia Banjul
Flag of Georgia.svgGeorgia Tbilissi
Flag of Ghana.svgGhana Accra
Flag of Greece.svgGrècia Atenas
Flag of Grenada.svgGrenada Saint George's
Flag of Guatemala.svgGuatemala Guatemala
Flag of Guinea.svgGuinèa Conakry
Flag of Guinea-Bissau.svgGuinèa Bissau Bissau
Flag of Equatorial Guinea.svgGuinèa Eqüatoriala Malabo
Flag of Guyana.svgGuyana Georgetown
Flag of Haiti.svgHaití Port-au-Prince
Flag of Honduras.svgHonduras Tegucigalpa
Flag of Hungary.svgOngria Budapèst
Flag of India.svgÍndia New Delhi
Flag of Indonesia.svgIndonesia Jakarta
Flag of Iraq.svgIraq Bagdad
Flag of Iran.svgIran Teheran
Flag of Ireland.svgIrlanda Dublin
Flag of Iceland.svgIslàndia Reykjavík
Flag of Israel.svgIsraèl Tel Aviv (capitala reconeguda per la comunautat internacionala)
Jerusalèm (capitala autorevendicada non reconeguda per la comunautat internacionala)
Flag of Italy.svgItàlia Roma
Flag of Jamaica.svgJamaica Kingston
Flag of Japan.svgJapon Tòquio
Flag of Jordan.svgJordania Amman
Flag of Kazakhstan.svgCazacstan Astana
Flag of Kenya.svgKenya Nairobi
Flag of Kyrgyzstan.svgQuirguizstan Bishkek
Flag of Kiribati.svgKiribati Tarawa Sud
Flag of Kuwait.svgKowait Kowait
Flag of Laos.svgLaos Viengchan
Flag of Lesotho.svgLesotho Maseru
Flag of Latvia.svgLetònia Riga
Flag of Lebanon.svgLiban Beirot
Flag of Liberia.svgLibèria Monròvia
Flag of Libya.svgLibia Trípol
Flag of Liechtenstein.svgLiechtenstein Vaduz
Flag of Lithuania.svgLituània Vilnius
Flag of Luxembourg.svgLuxemborg Luxemborg
Flag of Macedonia.svgRepublica de Macedònia Skopje
Flag of Madagascar.svgMadagascar Antananarivo
Flag of Malaysia.svgMalàisia Kuala Lumpur
Flag of Malawi.svgMalawi Lilongwe
Flag of Maldives.svgMaldivas Malé
Flag of Mali.svgMali Bamako
Flag of Malta.svgMalta La Valeta
Flag of Morocco.svgMarròc Rabat
Flag of the Marshall Islands.svgIllas Marshall Majuro
Flag of Mauritius.svgMaurici Port Louis
Flag of Mauritania.svgMauritània Nouakchott
Flag of Mexico.svgMexic Ciutat de Mexic
Flag of the Federated States of Micronesia.svgMicronesia Palikir
Flag of Moldova.svgMoldàvia Chişinău
Flag of Monaco.svgMónegue Mónegue
Flag of Mongolia.svgMongolia Ulaan Baatar
Flag of Montenegro.svgMontenegro Podgorica
Flag of Mozambique.svgMoçambic Maputo
Flag of Namibia.svgNamibia Windhoek
Flag of Nauru.svgNauru Yaren (capitala de facto)
 Nepal Katmandó
Flag of Nicaragua.svgNicaragua Managua
Flag of Niger.svgNigèr Niamey
Flag of Nigeria.svgNigèria Abuja
Flag of Norway.svgNorvègia Òslo
Flag of New Zealand.svgNòva Zelanda Wellington
Flag of Oman.svgOman Mascate
Flag of Uganda.svgOganda Kampala
Flag of Uzbekistan.svgOzbequistan Tashkent
Flag of Pakistan.svgPaquistan Islamabad
Flag of Palau.svgBelau Koror (abans octobre 2006)
Melekeok
Flag of Panama.svgPanamà Ciutat de Panamà
Flag of Papua New Guinea.svgPapoa-Nòva Guinèa Port Moresby
Flag of Paraguay.svgParaguai Asunción
Flag of the Netherlands.svgPaïses Basses Amsterdam (constitucionala)
L'Aia (residéncia del sobeiran, sèti del govèrn, del Parlament, de las ambassadas)
Flag of Peru.svgPeró Lima
Flag of the Philippines.svgFilipinas Manila
Flag of Poland.svgPolonha Varsòvia
Flag of Portugal.svgPortugal Lisbona
Flag of the Czech Republic.svgRepublica Chèca Praga
Flag of Qatar.svgQatar Doha
Flag of Romania.svgRomania Bucarèst
Flag of the United Kingdom.svgReialme Unit Londres
Flag of Russia.svgRussia Moscòu
Flag of Rwanda.svgRwanda Kigali
Flag of Saint Kitts and Nevis.svgSant Cristòl e Nevis Basseterre
Flag of Saint Lucia.svgSanta Lúcia Castries
Flag of San Marino.svgSant Marin Sant Marin
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svgSant Vincenç e las Grenadinas Kingstown
Flag of the Solomon Islands.svgIllas Salamon Honiara
Flag of El Salvador.svgLo Salvador San Salvador
Flag of Samoa.svgSamoa Apia
Flag of Sao Tome and Principe.svgSão Tomé e Príncipe São Tomé
Flag of Senegal.svgSenegal Dakar
Flag of Serbia.svgSerbia Belgrad
Flag of Seychelles.svgSeichèlas Victòria
Flag of Sierra Leone.svgSierra Leone Freetown
Flag of Singapore.svgSingapor Singapor
Flag of Slovakia.svgEslovaquia Bratislava
Flag of Slovenia.svgEslovènia Ljubljana
Flag of Somalia.svgSomalia Mogadishu
Flag of Sudan.svgSodan Khartom
Flag of Sri Lanka.svgSri Lanka Colombo (economica)
Sri Jayawardenepura (oficiala)
Flag of Sweden.svgSuècia Estocòlme
Flag of Switzerland.svgSoïssa Bèrna
Flag of Suriname.svgSurinam Paramaribo
Flag of Swaziland.svgSwaziland Mbabane (administrativa e judiciària)
Lobamba (legislativa)
Flag of Syria.svgSiria Damasc
Flag of the Republic of China.svgTaiwan Taipei
Flag of Tajikistan.svgTatgiquistan Doshambe
Flag of Tanzania.svgTanzania Dar es Salaam (administrativa, sèti de las ambassadas)
Dodoma (oficiala)
Flag of Chad.svgChad N'Djamena
Flag of Thailand.svgTailàndia Bangkòk
Flag of East Timor.svgTimòr Èst Dili
Flag of Togo.svgTògo Lomé
Flag of Tonga.svgTònga Nuku'alofa
Flag of Trinidad and Tobago.svgTrinitat e Tobago Port of Spain
Flag of Tunisia.svgTunisia Tunis
Flag of Turkmenistan.svgTurcmenistan Ashgabat
Flag of Turkey.svgTurquia Ankara
Flag of Tuvalu.svgTuvalu Funafuti
Flag of Ukraine.svgUcraïna Kyiiv
Flag of Uruguay.svgUruguai Montevideo
Flag of Vanuatu.svgVanuatu Port Vila
Flag of Venezuela.svgVeneçuèla Caracas
Flag of Vietnam.svgVietnam Hanòi
Flag of Yemen.svgIemèn Sanaa
Flag of Zambia.svgZambia Lusaka
Flag of Zimbabwe.svgZimbabwe Harare

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]