Lista dels païses per populacion

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Vaquí la 'lista dels païses per populacion'. Las donadas son tiradas del CIA World Factbook millesim 2005 e son a jorn a comptar de febrièr de 2005.

Las dependéncias e los territòris que lor indepéndencia es generalament pas reconeguda son indicats en italica, jol país que li son generalament restacats (çaquelà aqueste article pren pas posicion suls estatuts d'aquestes territòris). Cèrtas entitats son tanben mencionadas a títol de comparason. Son tanben indicadas en italica e son pas presas en compte dins lo classament dels païses.

Las variantas pertocant la denominacion dels païses se pòdon trobar dins la lista dels païses del mond.

Classament per populacion totala[modificar | modificar la font]

País Populacion Remarcas
Mond entièr
6 372 797 742
1
Flag of the People's Republic of China.svgChina
Total
1 306 313 812
22 894 384
6 855 125
445 286
1 336 508 607
  • País pus poblat d’Asia
  • Se se considerava lo territòri contrarotlat per la Republica de China—uèi redusit a l’illa de Taiwan—coma independent, seriá classada 48en.
2
Flag of India.svgÍndia
1 080 264 388
*
Flag of Europe.svgUnion Europèa
456 285 839
3
Flag of the United States.svgEstats Units
Total
295 734 134
3 916 632
168 564
108 708
80 362
57 881
300 066 281
4
Flag of Indonesia.svgIndonesia
241 973 879
5
Flag of Brazil.svgBrasil
186 112 794
6
Flag of Pakistan.svgPaquistan
162 419 946
7
Flag of Bangladesh.svgBangladèsh
144 319 628
8
Flag of Russia.svgRussia
143 420 309
  • La populacion russa viu a 75 % dins la partida europèa de Russia, çò que ne fa lo territòri europèu pus poblat.
9
Flag of Nigeria.svgNigèria
128 771 988
  • País pus poblat d’Africa.
10
Flag of Japan.svgJapon
127 417 244
11
Flag of Mexico.svgMexic
106 202 903
12
Flag of the Philippines.svgFilipinas
87 857 473
13
Flag of Vietnam.svgVietnam
83 535 576
14
Flag of Germany.svgAlemanha
82 431 390
  • País pus poblat d’Euròpa, se se compta pas Russia.
15
Flag of Egypt.svgEgipte
77 505 756
16
Flag of Ethiopia.svgEtiopia
73 053 286
17
Flag of Turkey.svgTurquia
69 660 559
18
Flag of Iran.svgIran
68 017 860
19
Flag of Thailand.svgTailàndia
65 444 371
20
França Flag of France.svg
Total
61 044 684
776 948
448 713
432 900
270 485
216 494
195 506
193 633
16 025
7 012
63 587 700
21
Flag of the United Kingdom.svgReialme Unit
Total
60 441 457
65 365
44 270
27 884
20 556
22 187
13 254
9 341
7 460
2 967
46
60 654 787
90 812
75 049
65 228
  • Guernesei, Jersei e l’Illa de Man son pas membres del Reialme Unit, mas de dependéncias de la Corona britanica. Renjadas aicí per de rasons practicas, son pas presas en compte dins lo total de la populacion.
22
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo
58 317 930
23
Flag of Italy.svgItàlia
58 103 033
24
Flag of South Korea.svgCorèa del Sud
48 422 644
25
Flag of Ukraine.svgUcraïna
47 425 336
26
Flag of South Africa.svgSud-Africa
44 344 136
27
Flag of Spain.svgEspanha
43 197 684
28
Flag of Colombia.svgColómbia
42 954 279
29
Flag of Myanmar.svgBirmania
42 909 464
30
Flag of Sudan.svgSodan
40 187 486
31
Flag of Argentina.svgArgentina
39 537 943
32
Flag of Poland.svgPolonha
38 635 144
33
Flag of Tanzania.svgTanzania
36 766 356
34
Flag of Kenya.svgKenya
33 829 590
35
Flag of Algeria.svgArgeria
33 200 000
36
Flag of Canada.svgCanadà
32 805 041
37
Flag of Afghanistan.svgAfganistan
29 928 987
38
Flag of Morocco.svgMarròc
29 891 708
373 008
39
Flag of Peru.svgPeró
27 925 628
40
 Nepal
27 676 547
41
Flag of Uganda.svgOganda
27 269 482
42
Flag of Uzbekistan.svgOzbequistan
26 851 195
43
Flag of Saudi Arabia.svgArabia Saudita
26 417 599
44
Flag of Iraq.svgIraq
26 074 906
45
Flag of Venezuela.svgVeneçuèla
25 375 281
46
Flag of Malaysia.svgMalàisia
23 953 136
47
Flag of North Korea.svgCorèa del Nòrd
22 912 177
48
Flag of Romania.svgRomania
22 329 977
49
Flag of Ghana.svgGhana
21 029 853
50
Flag of Yemen.svgIemèn
20 727 063
51
Flag of Australia.svgAustràlia
Total
20 090 437
1 828
628
361
20 093 254
52
Flag of Sri Lanka.svgSri Lanka
20 064 776
53
Flag of Mozambique.svgMoçambic
19 406 703
54
Flag of Syria.svgSiria
18 448 752
55
Flag of Madagascar.svgMadagascar
18 040 341
56
Flag of Côte d'Ivoire.svgCòsta d'Evòri
17 298 040
57
Flag of the Netherlands.svgPaïses Basses
Total
16 407 491
219 958
71 566
16 699 015
58
Flag of Cameroon.svgCameron
16 380 005
59
Flag of Chile.svgChile
15 980 912
60
Flag of Kazakhstan.svgCazacstan
15 185 844
61
Flag of Guatemala.svgGuatemala
14 655 189
62
Flag of Burkina Faso.svgBurkina Faso
13 925 313
63
Flag of Cambodia.svgCambòtja
13 607 069
64
Flag of Ecuador.svgEqüator
13 363 593
65
Flag of Zimbabwe.svgZimbabwe
12 746 990
66
Flag of Mali.svgMali
12 291 529
67
Flag of Malawi.svgMalawi
12 158 924
68
Flag of Niger.svgNigèr
11 665 937
69
Flag of Cuba.svgCuba
11 346 670
70
Flag of Zambia.svgZambia
11 261 795
71
Flag of Angola.svgAngòla
11 190 786
72
Flag of Senegal.svgSenegal
11 126 832
73
Flag of Serbia and Montenegro.svgSerbia e Montenegro
10 829 175
74
Flag of Greece.svgGrècia
10 668 354
75
Flag of Portugal.svgPortugal
10 566 212
76
Flag of Belgium.svgBelgica
10 364 388
77
Flag of Belarus.svgBielorussia
10 300 483
78
Flag of the Czech Republic.svgRepublica Chèca
10 241 138
79
Flag of Tunisia.svgTunisia
10 074 951
80
Flag of Hungary.svgOngria
10 006 835
81
Flag of Chad.svgChad
9 826 419
82
Flag of Guinea.svgGuinèa
9 467 866
83
Flag of Sweden.svgSuècia
9 001 774
84
Flag of the Dominican Republic.svgRepublica Dominicana
8 950 034
85
Flag of Bolivia.svgBolívia
8 857 870
86
Flag of Somalia.svgSomalia
8 591 629
87
Flag of Rwanda.svgRwanda
8 440 820
88
Flag of Austria.svgÀustria
8 184 691
89
Flag of Haiti.svgHaití
8 121 622
90
Flag of Azerbaijan.svgAzerbaitjan
7 911 974
91
Flag of Switzerland.svgSoïssa
7 489 370
92
Flag of Benin.svgBenin
7 460 025
93
Flag of Bulgaria.svgBulgaria
7 450 349
94
Flag of Tajikistan.svgTatgiquistan
7 163 506
95
Flag of Honduras.svgHonduras
6 975 204
96
Flag of Israel.svgIsraèl
6 933 100
2 385 615
1 376 289
  • La Flag of Palestine.svgPalestina, que seriá compausada de la Faissa de Gaza e de Cisjordania, auriá 3 761 904 abitants.
  • L’ensemble Israèl-Palestina atenh 10 695 004 abitants.
97
Flag of El Salvador.svgLo Salvador
6 704 932
98
Flag of Burundi.svgBurundi
6 370 609
99
Flag of Paraguay.svgParaguai
6 347 884
100
Flag of Laos.svgLaos
6 217 141
101
Flag of Sierra Leone.svgSierra Leone
6 017 643
102
Flag of Libya.svgLibia
5 765 563
103
Flag of Jordan.svgJordania
5 759 732
104
Flag of Togo.svgTògo
5 681 519
105
Flag of Papua New Guinea.svgPapoa-Nòva Guinèa
5 545 268
106
Flag of Nicaragua.svgNicaragua
5 465 100
107
Flag of Denmark.svgDanemarc
Total
5 432 335
56 375
46 962
5 535 672
108
Flag of Slovakia.svgEslovaquia
5 431 363
109
Flag of Finland.svgFinlàndia
5 223 442
110
Flag of Kyrgyzstan.svgQuirguizstan
5 146 281
111
Flag of Turkmenistan.svgTurcmenistan
4 952 081
112
Flag of Georgia.svgGeorgia
4 677 401
113
Flag of Norway.svgNorvègia
4 593 041
114
Flag of Eritrea.svgEritrèa
4 561 599
115
Flag of Moldova.svgMoldàvia
4 455 421
116
Flag of Croatia.svgCroàcia
4 437 460
117
Flag of Singapore.svgSingapor
4 425 720
118
Flag of New Zealand.svgNòva Zelanda
Total
4 035 461
21 388
2 166
1 405
4 060 420
119
Flag of Bosnia and Herzegovina.svgBòsnia e Ercegovina
4 025 476
120
Flag of Costa Rica (state).svgCòsta Rica
4 016 173
121
Flag of Ireland.svgIrlanda
4 015 676
122
Flag of Lebanon.svgLiban
3 826 018
123
Flag of the Central African Republic.svgCentrafrica
3 799 897
124
Flag of Lithuania.svgLituània
3 596 617
125
Flag of Albania.svgAlbania
3 563 112
126
Flag of Liberia.svgLibèria
3 482 211
127
Flag of Uruguay.svgUruguai
3 415 920
128
Flag of Mauritania.svgMauritània
3 086 859
129
Flag of Panama.svgPanamà
3 039 150
130
Flag of Oman.svgOman
3 001 583
131
Flag of the Republic of the Congo.svgCòngo
2 998 040
132
Flag of Armenia.svgArmenia
2 982 904
133
Flag of Mongolia.svgMongolia
2 791 272 |
134
Flag of Jamaica.svgJamaica
2 731 832
135
Flag of the United Arab Emirates.svgEmirats Arabis Units
2 563 212
136
Flag of Kuwait.svgKowait
2 335 648
137
Flag of Latvia.svgLetònia
2 290 237
138
Flag of Bhutan.svgBotan
2 232 291
139
Flag of Macedonia.svgRepublica de Macedònia
2 045 262
140
Flag of Namibia.svgNamibia
2 030 692
141
Flag of Slovenia.svgEslovènia
2 011 070
142
Flag of Lesotho.svgLesotho
1 867 035
143
Flag of Botswana.svgBotswana
1 640 115
144
Flag of The Gambia.svgGàmbia
1 593 256
145
Flag of Guinea-Bissau.svgGuinèa Bissau
1 416 027
146
Flag of Gabon.svgGabon
1 389 201
147
Flag of Estonia.svgEstònia
1 332 893
148
Flag of Mauritius.svgMaurici
1 230 602
149
Flag of Swaziland.svgSwaziland
1 173 900
150
Flag of Trinidad and Tobago.svgTrinitat e Tobago
1 088 644
151
Flag of East Timor.svgTimòr Èst
1 040 880
152
Flag of Fiji.svgFiji
893 354
153
Flag of Qatar.svgQatar
863 051
154
Flag of Cyprus.svgChipre
780 133
155
Flag of Guyana.svgGuyana
765 283
156
Flag of Bahrain.svgBahrayn
688 345
157
Flag of the Comoros.svgComòras
671 247
158
Flag of the Solomon Islands.svgIllas Salamon
538 032
159
Flag of Equatorial Guinea.svgGuinèa Eqüatoriala
535 881
160
Flag of Djibouti.svgJiboti
476 703
161
Flag of Luxembourg.svgLuxemborg
468 571
162
Flag of Suriname.svgSurinam
438 144
163
Flag of Cape Verde.svgCap Verd
418 224
164
Flag of Malta.svgMalta
398 534
165
Flag of Brunei.svgBrunei
372 361
166
Flag of Maldives.svgMaldivas
349 106
  • País mens poblat d’Asia.
167
Flag of the Bahamas.svgBahamas
301 790
168
Flag of Iceland.svgIslàndia
296 737
169
Flag of Belize.svgBelize
279 457
170
Flag of Barbados.svgBarbados
279 254
171
Flag of Vanuatu.svgVanuatu
205 754
172
Flag of Sao Tome and Principe.svgSão Tomé e Príncipe
187 410
173
Flag of Samoa.svgSamoa
177 287
174
Flag of Saint Lucia.svgSanta Lúcia
166 312
175
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svgSant Vincenç e las Grenadinas
117 534
176
Flag of Tonga.svgTònga
112 422
177
Flag of the Federated States of Micronesia.svgMicronesia
108 105
178
Flag of Kiribati.svgKiribati
103 092
179
Flag of Grenada.svgGrenada
89 502
180
Flag of Seychelles.svgSeichèlas
81 188
  • País mens poblat d’Africa.
181
Flag of Andorra.svgAndòrra
70 549
182
Flag of Dominica.svgDominica
69 029
183
Flag of Antigua and Barbuda.svgAntigua e Barbuda
68 722
184
Flag of the Marshall Islands.svgIllas Marshall
59 071
185
Flag of Saint Kitts and Nevis.svgSant Cristòl e Nevis
38 958
186
Flag of Liechtenstein.svgLiechtenstein
33 717
187
Flag of Monaco.svgMónegue
32 409
188
Flag of San Marino.svgSant Marin
28 880
189
Flag of Palau.svgBelau
20 303
190
Flag of Nauru.svgNauru
13 048
191
Flag of Tuvalu.svgTuvalu
11 636
192
Flag of the Vatican City.svgVatican
921

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]

Ligams extèrnes[modificar | modificar la font]