Lista dels païses per populacion

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Vaquí la 'lista dels païses per populacion'. Las donadas son tiradas del CIA World Factbook millesim 2005 e son a jorn a comptar de febrièr de 2005.

Las dependéncias e los territòris que lor indepéndencia es generalament pas reconeguda son indicats en italica, jol país que li son generalament restacats (çaquelà aqueste article pren pas posicion suls estatuts d'aquestes territòris). Cèrtas entitats son tanben mencionadas a títol de comparason. Son tanben indicadas en italica e son pas presas en compte dins lo classament dels païses.

Las variantas pertocant la denominacion dels païses se pòdon trobar dins la lista dels païses del mond.

Classament per populacion totala[modificar | modificar la font]

País Populacion Remarcas
Mond entièr
6 372 797 742
1
Bandièra de la Republica populara de China China
Total
1 306 313 812
22 894 384
6 855 125
445 286
1 336 508 607
  • País pus poblat d'Asia
  • Se se considerava lo territòri contrarotlat per la Republica de China—uèi redusit a l'illa de Taiwan—coma independent, seriá classada 48en.
2
Bandièra : ÍndiaÍndia
1 080 264 388
*
Bandièra : Union EuropèaUnion Europèa
456 285 839
3
Bandièra dels Estats Units Estats Units
Total
295 734 134
3 916 632
168 564
108 708
80 362
57 881
300 066 281
4
Bandièra : IndonesiaIndonesia
241 973 879
5
Bandièra de Brasil Brasil
186 112 794
6
Bandièra : PaquistanPaquistan
162 419 946
7
Bandièra : BangladèshBangladèsh
144 319 628
8
Bandièra : RussiaRussia
143 420 309
  • La populacion russa viu a 75 % dins la partida europèa de Russia, çò que ne fa lo territòri europèu pus poblat.
9
Bandièra : NigèriaNigèria
128 771 988
10
Bandièra del Japon Japon
127 417 244
11
Bandièra : MexicMexic
106 202 903
12
Bandièra : FilipinasFilipinas
87 857 473
13
Bandièra : VietnamVietnam
83 535 576
14
Bandièra : AlemanhaAlemanha
82 431 390
  • País pus poblat d'Euròpa, se se compta pas Russia.
15
Bandièra : EgipteEgipte
77 505 756
16
Bandièra : EtiopiaEtiopia
73 053 286
17
Bandièra : TurquiaTurquia
69 660 559
18
Bandièra : IranIran
68 017 860
19
Bandièra : TailàndiaTailàndia
65 444 371
20
Bandièra de França França
Total
61 044 684
776 948
448 713
432 900
270 485
216 494
195 506
193 633
16 025
7 012
63 587 700
21
Bandièra : Reialme UnitReialme Unit
Total
60 441 457
65 365
44 270
27 884
20 556
22 187
13 254
9 341
7 460
2 967
46
60 654 787
90 812
75 049
65 228
  • Guernesei, Jersei e l'Illa de Man son pas membres del Reialme Unit, mas de dependéncias de la Corona britanica. Renjadas aicí per de rasons practicas, son pas presas en compte dins lo total de la populacion.
22
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo
58 317 930
23
Bandièra d'Itàlia Itàlia
58 103 033
24
Bandièra : Corèa del SudCorèa del Sud
48 422 644
25
Bandièra : UcraïnaUcraïna
47 425 336
26
Bandièra : Sud-AfricaSud-Africa
44 344 136
27
Bandièra d'Espanha Espanha
43 197 684
28
Bandièra : ColómbiaColómbia
42 954 279
29
Bandièra : BirmaniaBirmania
42 909 464
30
Bandièra : SodanSodan
40 187 486
31
Bandièra : ArgentinaArgentina
39 537 943
32
Bandièra : PolonhaPolonha
38 635 144
33
Bandièra : TanzaniaTanzania
36 766 356
34
Bandièra : KenyaKenya
33 829 590
35
Bandièra : ArgeriaArgeria
33 200 000
36
Bandièra de Canada Canadà
32 805 041
37
Bandièra : AfganistanAfganistan
29 928 987
38
Bandièra : MarròcMarròc
29 891 708
373 008
39
Bandièra : PeróPeró
27 925 628
40
Bandièra : NepalNepal
27 676 547
41
Bandièra : OgandaOganda
27 269 482
42
Bandièra : OzbequistanOzbequistan
26 851 195
43
Bandièra : Arabia SauditaArabia Saudita
26 417 599
44
Bandièra : IraqIraq
26 074 906
45
Bandièra : VeneçuèlaVeneçuèla
25 375 281
46
Bandièra : MalàisiaMalàisia
23 953 136
47
Bandièra : Corèa del NòrdCorèa del Nòrd
22 912 177
48
Bandièra : RomaniaRomania
22 329 977
49
Bandièra : GhanaGhana
21 029 853
50
Bandièra : IemènIemèn
20 727 063
51
Bandièra d'Austràlia Austràlia
Total
20 090 437
1 828
628
361
20 093 254
52
Bandièra : Sri LankaSri Lanka
20 064 776
53
Bandièra : MoçambicMoçambic
19 406 703
54
Bandièra : SiriaSiria
18 448 752
55
Bandièra : MadagascarMadagascar
18 040 341
56
Bandièra : Còsta d'EvòriCòsta d'Evòri
17 298 040
57
Bandièra : Païses BassesPaïses Basses
Total
16 407 491
219 958
71 566
16 699 015
58
Bandièra : CameronCameron
16 380 005
59
Bandièra : ChileChile
15 980 912
60
Bandièra : CazacstanCazacstan
15 185 844
61
Bandièra : GuatemalaGuatemala
14 655 189
62
Bandièra : Burkina FasoBurkina Faso
13 925 313
63
Bandièra : CambòtjaCambòtja
13 607 069
64
Bandièra : EqüatorEqüator
13 363 593
65
Bandièra : ZimbabweZimbabwe
12 746 990
66
Bandièra : MaliMali
12 291 529
67
Bandièra : MalawiMalawi
12 158 924
68
Bandièra : NigèrNigèr
11 665 937
69
Bandièra : CubaCuba
11 346 670
70
Bandièra : ZambiaZambia
11 261 795
71
Bandièra : AngòlaAngòla
11 190 786
72
Bandièra : SenegalSenegal
11 126 832
73
Bandièra : Serbia e MontenegroSerbia e Montenegro
10 829 175
74
Bandièra : GrèciaGrècia
10 668 354
75
Bandièra : PortugalPortugal
10 566 212
76
Bandièra de Belgica Belgica
10 364 388
77
Bandièra : BielorussiaBielorussia
10 300 483
78
Bandièra : Republica ChècaRepublica Chèca
10 241 138
79
Bandièra : TunisiaTunisia
10 074 951
80
Bandièra : OngriaOngria
10 006 835
81
Bandièra de Chad Chad
9 826 419
82
Bandièra : GuinèaGuinèa
9 467 866
83
Bandièra de Suècia Suècia
9 001 774
84
Bandièra : Republica DominicanaRepublica Dominicana
8 950 034
85
Bandièra : BolíviaBolívia
8 857 870
86
Bandièra : SomaliaSomalia
8 591 629
87
Bandièra : RwandaRwanda
8 440 820
88
Bandièra : ÀustriaÀustria
8 184 691
89
Bandièra : HaitíHaití
8 121 622
90
Bandièra : AzerbaitjanAzerbaitjan
7 911 974
91
Bandièra : SoïssaSoïssa
7 489 370
92
Bandièra : BeninBenin
7 460 025
93
Bandièra : BulgariaBulgaria
7 450 349
94
Bandièra : TatgiquistanTatgiquistan
7 163 506
95
Bandièra : HondurasHonduras
6 975 204
96
Bandièra d’Israèl Israèl
6 933 100
2 385 615
1 376 289
  • La Bandièra : PalestinaPalestina, que seriá compausada de la Faissa de Gaza e de Cisjordania, auriá 3 761 904 abitants.
  • L'ensemble Israèl-Palestina atenh 10 695 004 abitants.
97
Bandièra : Lo SalvadorLo Salvador
6 704 932
98
Bandièra : BurundiBurundi
6 370 609
99
Bandièra : ParaguaiParaguai
6 347 884
100
Bandièra : LaosLaos
6 217 141
101
Bandièra : Sierra LeoneSierra Leone
6 017 643
102
Bandièra : LibiaLibia
5 765 563
103
Bandièra : JordaniaJordania
5 759 732
104
Bandièra : TògoTògo
5 681 519
105
Bandièra : Papoa-Nòva GuinèaPapoa-Nòva Guinèa
5 545 268
106
Bandièra : NicaraguaNicaragua
5 465 100
107
Bandièra : DanemarcDanemarc
Total
5 432 335
56 375
46 962
5 535 672
108
Bandièra : EslovaquiaEslovaquia
5 431 363
109
Bandièra : FinlàndiaFinlàndia
5 223 442
110
Bandièra : QuirguizstanQuirguizstan
5 146 281
111
Bandièra : TurcmenistanTurcmenistan
4 952 081
112
Bandièra : GeorgiaGeorgia
4 677 401
113
Bandièra : NorvègiaNorvègia
4 593 041
114
Bandièra : EritrèaEritrèa
4 561 599
115
Bandièra : MoldàviaMoldàvia
4 455 421
116
Bandièra : CroàciaCroàcia
4 437 460
117
Bandièra : SingaporSingapor
4 425 720
118
Bandièra : Nòva ZelandaNòva Zelanda
Total
4 035 461
21 388
2 166
1 405
4 060 420
119
Bandièra : Bòsnia e ErcegovinaBòsnia e Ercegovina
4 025 476
120
Bandièra : Còsta RicaCòsta Rica
4 016 173
121
Bandièra : IrlandaIrlanda
4 015 676
122
Bandièra : LibanLiban
3 826 018
123
Bandièra : CentrafricaCentrafrica
3 799 897
124
Bandièra : LituàniaLituània
3 596 617
125
Bandièra : AlbaniaAlbania
3 563 112
126
Bandièra : LibèriaLibèria
3 482 211
127
Bandièra : UruguaiUruguai
3 415 920
128
Bandièra : MauritàniaMauritània
3 086 859
129
Bandièra : PanamàPanamà
3 039 150
130
Bandièra : OmanOman
3 001 583
131
Bandièra de la Republica de Còngo Republica de Còngo
2 998 040
132
Bandièra : ArmeniaArmenia
2 982 904
133
Bandièra : MongoliaMongolia
2 791 272 |
134
Bandièra : JamaicaJamaica
2 731 832
135
Bandièra : Emirats Arabis UnitsEmirats Arabis Units
2 563 212
136
Bandièra : KowaitKowait
2 335 648
137
Bandièra : LetòniaLetònia
2 290 237
138
Bandièra : BotanBotan
2 232 291
139
Bandièra : Republica de MacedòniaRepublica de Macedònia
2 045 262
140
Bandièra : NamibiaNamibia
2 030 692
141
Bandièra : EslovèniaEslovènia
2 011 070
142
Bandièra : LesothoLesotho
1 867 035
143
Bandièra : BotswanaBotswana
1 640 115
144
Bandièra : GàmbiaGàmbia
1 593 256
145
Bandièra : Guinèa BissauGuinèa Bissau
1 416 027
146
Bandièra : GabonGabon
1 389 201
147
Bandièra : EstòniaEstònia
1 332 893
148
Bandièra : MauriciMaurici
1 230 602
149
Bandièra : SwazilandSwaziland
1 173 900
150
Bandièra : Trinitat e TobagoTrinitat e Tobago
1 088 644
151
Bandièra : Timòr ÈstTimòr Èst
1 040 880
152
Bandièra : FijiFiji
893 354
153
Bandièra : QatarQatar
863 051
154
Bandièra : ChipreChipre
780 133
155
Bandièra : GuyanaGuyana
765 283
156
Bandièra : BahraynBahrayn
688 345
157
Bandièra : Union de las ComòrasComòras
671 247
158
Bandièra : Illas SalamonIllas Salamon
538 032
159
Bandièra : Guinèa EqüatorialaGuinèa Eqüatoriala
535 881
160
Bandièra : JibotiJiboti
476 703
161
Bandièra : LuxemborgLuxemborg
468 571
162
Bandièra : SurinamSurinam
438 144
163
Bandièra : Cap VerdCap Verd
418 224
164
Bandièra : MaltaMalta
398 534
165
Bandièra : BruneiBrunei
372 361
166
Bandièra : MaldivasMaldivas
349 106
  • País mens poblat d'Asia.
167
Bandièra : BahamasBahamas
301 790
168
Bandièra : IslàndiaIslàndia
296 737
169
Bandièra : BelizeBelize
279 457
170
Bandièra : BarbadosBarbados
279 254
171
Bandièra : VanuatuVanuatu
205 754
172
Bandièra : São Tomé e PríncipeSão Tomé e Príncipe
187 410
173
Bandièra : SamoaSamoa
177 287
174
Bandièra : Santa LúciaSanta Lúcia
166 312
175
Bandièra : Sant Vincenç e las GrenadinasSant Vincenç e las Grenadinas
117 534
176
Bandièra : TòngaTònga
112 422
177
Bandièra : MicronesiaMicronesia
108 105
178
Bandièra : KiribatiKiribati
103 092
179
Bandièra : GrenadaGrenada
89 502
180
Bandièra : SeichèlasSeichèlas
81 188
181
Bandièra : AndòrraAndòrra
70 549
182
Bandièra : DominicaDominica
69 029
183
Bandièra : Antigua e BarbudaAntigua e Barbuda
68 722
184
Bandièra : Illas MarshallIllas Marshall
59 071
185
Bandièra : Sant Cristòl e NevisSant Cristòl e Nevis
38 958
186
Bandièra : LiechtensteinLiechtenstein
33 717
187
Bandièra : MónegueMónegue
32 409
188
Bandièra : Sant MarinSant Marin
28 880
189
Bandièra : BelauBelau
20 303
190
Bandièra : NauruNauru
13 048
191
Bandièra : TuvaluTuvalu
11 636
192
Bandièra : VaticanVatican
921

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]

Ligams extèrnes[modificar | modificar la font]