Lista dels païses per superfícia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mapamundi per superfícia.

Aquí una lista dels païses del mond ordenats per superfícia. Las donadas fan servir lo sistèma metric internacional. Las superfícias incluson las aigas interioras (lacs, sanhas, rius).

Lista de païses segon la superfícia[modificar | modificar la font]

Los païses s'enumeran segon l'aira totala que governan. Aquò inclutz lo país principal e las províncias autònomas, enclavaments, territòris autònoms e nacions.

Pos País Superfícia (km²)
1 Bandièra: RussiaRussia 17.075.200
2 Bandièra de Canada Canadà 9.976.140
3 Bandièra dels Estats Units Estats Units 9.629.091
4 Bandièra de la Republica populara de China China 9.596.960
5 Bandièra de Brasil Brasil 8.514.876
6 Bandièra d'Austràlia Austràlia 7.686.850
- Bandièra: Union EuropèaUnion Europèa 4.324.782
7 Bandièra: ÍndiaÍndia 3.287.590
8 Bandièra: ArgentinaArgentina 2.766.890
9 Bandièra: CazacstanCazacstan 2.727.300
10 Bandièra: ArgeriaArgeria 2.381.740
11 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo 2.345.410
12 Bandièra: Arabia SauditaArabia Saudita 2.218.000
13 Bandièra: MexicMexic 1.972.550
14 Bandièra: IndonesiaIndonesia 1.904.556
15 Bandièra: SodanSodan 1 886 068
16 Bandièra: LibiaLibia 1.759.540
17 Bandièra: IranIran 1.648.000
18 Bandièra: MongoliaMongolia 1.565.000
19 Bandièra: PeróPeró 1.285.220
20 Bandièra de Chad Chad 1.284.000
21 Bandièra: NigèrNigèr 1.267.000
22 Bandièra: AngòlaAngòla 1.246.700
23 Bandièra: MaliMali 1.240.000
24 Bandièra: Sud-AfricaSud-Africa 1.219.912
25 Bandièra: ColómbiaColómbia 1.138.910
26 Bandièra: EtiopiaEtiopia 1.127.127
27 Bandièra: BolíviaBolívia 1.098.580
28 Bandièra: MauritàniaMauritània 1.030.700
29 Bandièra: EgipteEgipte 1.001.450
30 Bandièra: TanzaniaTanzania 948.087
31 Bandièra: NigèriaNigèria 923.768
32 Bandièra: VeneçuèlaVeneçuèla 912.050
33 Bandièra: NamibiaNamibia 825.418
34 Bandièra: PaquistanPaquistan 803.940
35 Bandièra: MoçambicMoçambic 801.590
36 Bandièra: TurquiaTurquia 780.580
37 Bandièra: ChileChile 756.950
38 Bandièra: ZambiaZambia 752.614
39 Bandièra: BirmaniaBirmania 678.500
40 Bandièra: AfganistanAfganistan 647.500
41 Bandièra: SomaliaSomalia 637.657
42 Bandièra: CentrafricaCentrafrica 622.984
43 Bandièra del Sodan del Sud Sodan del Sud 619.745
44 Bandièra: UcraïnaUcraïna 603.700
45 Bandièra: BotswanaBotswana 600.370
46 Bandièra: MadagascarMadagascar 587.040
47 Bandièra: KenyaKenya 582.650
48 Bandièra de França França 551.695
49 Bandièra: IemènIemèn 527.970
50 Bandièra: TailàndiaTailàndia 514.000
51 Bandièra d'Espanha Espanha 505.956
52 Bandièra: TurcmenistanTurcmenistan 488.100
53 Bandièra: CameronCameron 475.440
54 Bandièra: Papoa-Nòva GuinèaPapoa-Nòva Guinèa 462.840
55 Bandièra de Suècia Suècia 449.964
56 Bandièra: OzbequistanOzbequistan 447.400
57 Bandièra: MarròcMarròc 446.550
58 Bandièra: IraqIraq 437.072
- Bandièra de Papoa Occidentala Papoa Occidentala 420.540
59 Bandièra: ParaguaiParaguai 406.750
60 Bandièra: ZimbabweZimbabwe 390.580
61 Bandièra: NorvègiaNorvègia 324.220
62 Bandièra del Japon Japon 377.835
63 Bandièra: AlemanhaAlemanha 357.021
64 Bandièra de la Republica de Còngo Republica de Còngo 342.000
65 Bandièra: FinlàndiaFinlàndia 337.030
66 Bandièra: MalàisiaMalàisia 329.750
67 Bandièra: VietnamVietnam 329.560
68 Bandièra: Còsta d'EvòriCòsta d'Evòri 322.460
69 Bandièra: PolonhaPolonha 312.685
70 Bandièra: OmanOman 309.500
71 Bandièra d'Itàlia Itàlia 301.230
72 Bandièra: FilipinasFilipinas 300.000
73 Bandièra: EqüatorEqüator 283.560
74 Bandièra: Burkina FasoBurkina Faso 274.200
75 Bandièra: Nòva ZelandaNòva Zelanda 268.680
76 Bandièra: GabonGabon 267.667
77 Bandièra: GuinèaGuinèa 245.857
- Bandièra: Reialme UnitReialme Unit 244.820
78 Bandièra: GhanaGhana 238.540
79 Bandièra: RomaniaRomania 237.500
80 Bandièra: LaosLaos 236.800
81 Bandièra: OgandaOganda 236.040
82 Bandièra: GuyanaGuyana 214.970
83 Bandièra: BielorussiaBielorussia 207.600
84 Bandièra: QuirguizstanQuirguizstan 198.500
85 Bandièra: SenegalSenegal 196.190
86 Bandièra: SiriaSiria 185.180
87 Bandièra: CambòtjaCambòtja 181.040
88 Bandièra: UruguaiUruguai 176.220
89 Bandièra: TunisiaTunisia 163.610
90 Bandièra: SurinamSurinam 163.270
91 Bandièra: BangladèshBangladèsh 144.000
92 Bandièra: TatgiquistanTatgiquistan 143.100
93 Bandièra: NepalNepal 140.800
94 Bandièra: GrèciaGrècia 131.940
95 Bandièra: NicaraguaNicaragua 129.494
96 Bandièra: EritrèaEritrèa 121.320
97 Bandièra: Corèa del NòrdCorèa del Nòrd 120.540
98 Bandièra: MalawiMalawi 118.480
99 Bandièra: BeninBenin 112.620
100 Bandièra: HondurasHonduras 112.090
101 Bandièra: LibèriaLibèria 111.370
102 Bandièra: BulgariaBulgaria 110.910
103 Bandièra: GuatemalaGuatemala 108.890
104 Bandièra: IslàndiaIslàndia 103.000
106 Bandièra: CubaCuba 100.860
107 Bandièra: Corèa del SudCorèa del Sud 98.480
108 Bandièra: OngriaOngria 93.030
109 Bandièra: PortugalPortugal 88.941
110 Bandièra: JordaniaJordania 92.300
111 Bandièra: AzerbaitjanAzerbaitjan 86.600
112 Bandièra: ÀustriaÀustria 83.858
113 Bandièra: Emirats Arabis UnitsEmirats Arabis Units 82.880
114 Bandièra: Republica ChècaRepublica Chèca 78.866
- Flag of Scotland.svg Escòcia 78.772
115 Bandièra: PanamàPanamà 78.200
1 Bandièra: SerbiaSerbia 77.474
116 Bandièra: Sierra LeoneSierra Leone 71.740
117 Bandièra: IrlandaIrlanda 70.273
118 Bandièra: GeorgiaGeorgia 69.700
119 Bandièra: Sri LankaSri Lanka 65.610
120 Bandièra: LituàniaLituània 65.200
121 Bandièra: LetòniaLetònia 64.589
122 Bandièra: TògoTògo 56.785
123 Bandièra: CroàciaCroàcia 56.542
124 Bandièra: Bòsnia e ErcegovinaBòsnia e Ercegovina 51.129
125 Bandièra: Còsta RicaCòsta Rica 51.100
126 Bandièra: EslovaquiaEslovaquia 48.845
127 Bandièra: Republica DominicanaRepublica Dominicana 48.730
128 Bandièra: BotanBotan 47.000
129 Bandièra: EstòniaEstònia 45.226
130 Bandièra: DanemarcDanemarc 43.094
131 Bandièra: Païses BassesPaïses Basses 41.526
132 Bandièra: SoïssaSoïssa 41.290
133 Bandièra: Guinèa BissauGuinèa Bissau 36.120
134 Bandièra: Republica de China (Taiwan)Taiwan 35.980
135 Bandièra: MoldàviaMoldàvia 33.843
- Flag of Catalonia.svg Catalonha 31.985
136 Bandièra de Belgica Belgica 30.528
137 Bandièra: LesothoLesotho 30.355
138 Bandièra: ArmeniaArmenia 29.800
139 Bandièra: AlbaniaAlbania 28.748
140 Bandièra: Illas SalamonIllas Salamon 28.450
141 Bandièra: Guinèa EqüatorialaGuinèa Eqüatoriala 28.051
142 Bandièra: BurundiBurundi 27.830
143 Bandièra: HaitíHaití 27.750
144 Bandièra: RwandaRwanda 26.338
145 Bandièra: Macedònia del NòrdMacedònia del Nòrd 25.333
146 Bandièra: BelizeBelize 22.966
147 Bandièra: JibotiJiboti 22.000
148 Bandièra: Lo SalvadorLo Salvador 21.040
149 Bandièra d’Israèl Israèl 20.770
150 Bandièra: EslovèniaEslovènia 20.253
151 Bandièra: FijiFiji 18.270
152 Bandièra: KowaitKowait 17.820
153 Bandièra: eSwatinieSwatini 17.363
154 Bandièra: Timòr ÈstTimòr Èst 14.874
155 Bandièra: BahamasBahamas 13.940
1-- Bandièra: MontenegroMontenegro 13.812
156 Bandièra: VanuatuVanuatu 12.200
157 Bandièra: QatarQatar 11.437
158 Bandièra: GàmbiaGàmbia 11.300
159 Bandièra: JamaicaJamaica 10.990
1-- Cossòva 10.908
160 Bandièra: LibanLiban 10.452
161 Bandièra: ChipreChipre 9.250
162 Bandièra: BruneiBrunei 5.770
163 Bandièra: Trinitat e TobagoTrinitat e Tobago 5.128
- Bandièra de Ryukyu Ryukyu 4.642
164 Bandièra: Cap VerdCap Verd 4.033
165 Bandièra: SamoaSamoa 2.860
166 Bandièra: LuxemborgLuxemborg 2.586
167 Bandièra: Union de las ComòrasComòras 2.170
168 Bandièra: MauriciMaurici 1.860
169 Bandièra: São Tomé e PríncipeSão Tomé e Príncipe 1.001
170 Bandièra: DominicaDominica 754
171 Bandièra: TòngaTònga 748
172 Bandièra: KiribatiKiribati 717
173 Bandièra: SingaporSingapor 707,1
174 Bandièra: MicronesiaMicronesia 702
175 Bandièra: BahraynBahrayn 665
176 Bandièra: Santa LúciaSanta Lúcia 620
177 Bandièra: SeichèlasSeichèlas 455
178 Bandièra: AndòrraAndòrra 468
179 Bandièra: BelauBelau 458
180 Bandièra: Antigua e BarbudaAntigua e Barbuda 442
181 Bandièra: BarbadosBarbados 430
182 Bandièra: Sant Vincenç e las GrenadinasSant Vincenç e las Grenadinas 389
183 Bandièra: GrenadaGrenada 340
184 Bandièra: MaltaMalta 316
185 Bandièra: MaldivasMaldivas 300
186 Bandièra: Sant Cristòl e NevisSant Cristòl e Nevis 261
187 Bandièra: Illas MarshallIllas Marshall 181
188 Bandièra: LiechtensteinLiechtenstein 160
189 Bandièra: Sant MarinSant Marin 61,2
190 Bandièra: TuvaluTuvalu 26
191 Bandièra: NauruNauru 21
192 Bandièra: MónegueMónegue 1,95
193 Bandièra: VaticanVatican 0,44