Lista dels païses per superfícia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Mapamundi per superfícia.
Venètz de demandar una traduccion de Lista dels païses per superfícia.

Creatz (exemple detalhat) la sospagina qu'assegurarà lo seguiment del processús de traduccion en clicant sus Projècte:Traduccion/Lista dels païses per superfícia.

Aquí una lista dels païses del mond ordenats per superfícia. Las donadas fan servir lo sistèma metric internacional. Las superfícias incluson las aigas interioras (lacs, sanhas, rius).

Lista de païses segon la superfícia[modificar | modificar la font]

Los païses s'enumeran segon l'aira totala que governan. Aquò inclutz lo país principal e las províncias autònomas, enclavaments, territòris autònoms e nacions.

Pos País Superfícia (km²)
1 Bandièra : RussiaRussia 17.075.200
2 Bandièra de Canada Canadà 9.976.140
3 Bandièra dels Estats Units Estats Units 9.629.091
4 Bandièra de la Republica populara de China China (sonque la China continentala) 9.596.960
5 Bandièra de Brasil Brasil 8.514.876
6 Bandièra d'Austràlia Austràlia 7.686.850
- Bandièra : Union EuropèaUnion Europèa 4.324.782
7 Bandièra : ÍndiaÍndia 3.287.590
8 Bandièra : ArgentinaArgentina 2.766.890
9 Bandièra : CazacstanCazacstan 2.727.300
10 Bandièra : SodanSodan + Sodan del Sud 2.505.810
11 Bandièra : ArgeriaArgeria 2.381.740
12 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo 2.345.410
13 Bandièra : Arabia SauditaArabia Saudita 2.218.000
14 Bandièra : MexicMexic 1.972.550
15 Bandièra : IndonesiaIndonesia 1.904.556
16 Bandièra : LibiaLibia 1.759.540
17 Bandièra : IranIran 1.648.000
18 Bandièra : MongoliaMongolia 1.565.000
19 Bandièra : PeróPeró 1.285.220
20 Bandièra de Chad Chad 1.284.000
21 Bandièra : NigèrNigèr 1.267.000
22 Bandièra : AngòlaAngòla 1.246.700
23 Bandièra : MaliMali 1.240.000
24 Bandièra : Sud-AfricaSud-Africa 1.219.912
25 Bandièra : ColómbiaColómbia 1.138.910
26 Bandièra : EtiopiaEtiopia 1.127.127
27 Bandièra : BolíviaBolívia 1.098.580
28 Bandièra : MauritàniaMauritània 1.030.700
29 Bandièra : EgipteEgipte 1.001.450
30 Bandièra : TanzaniaTanzania 948.087
31 Bandièra : NigèriaNigèria 923.768
32 Bandièra : VeneçuèlaVeneçuèla 912.050
33 Bandièra : NamibiaNamibia 825.418
34 Bandièra : PaquistanPaquistan 803.940
35 Bandièra : MoçambicMoçambic 801.590
36 Bandièra : TurquiaTurquia 780.580
37 Bandièra : ChileChile 756.950
38 Bandièra : ZambiaZambia 752.614
39 Bandièra : BirmaniaBirmania 678.500
40 Bandièra de França França -- (França metropolitana) 547.030
41 Bandièra : AfganistanAfganistan 647.500
42 Bandièra : SomaliaSomalia 637.657
43 Bandièra : CentrafricaCentrafrica 622.984
44 Bandièra : UcraïnaUcraïna 603.700
45 Bandièra : BotswanaBotswana 600.370
46 Bandièra : MadagascarMadagascar 587.040
47 Bandièra : KenyaKenya 582.650
48 Bandièra : IemènIemèn 527.970
49 Bandièra : TailàndiaTailàndia 514.000
50 Bandièra d'Espanha Espanha 505.956
51 Bandièra : TurcmenistanTurcmenistan 488.100
52 Bandièra : CameronCameron 475.440
53 Bandièra : Papoa-Nòva GuinèaPapoa-Nòva Guinèa 462.840
54 Bandièra de Suècia Suècia 449.964
55 Bandièra : OzbequistanOzbequistan 447.400
56 Bandièra : MarròcMarròc 446.550
57 Bandièra : IraqIraq 437.072
58 Bandièra : ParaguaiParaguai 406.750
59 Modèl:Flagicon Zimbabwe 390.580
60 Modèl:Flagicon Noruega 324.220
61 Modèl:Flagicon Japó 377.835
62 Modèl:Flagicon Alemanya 357.021
63 Modèl:Flagicon República del Congo 342.000
64 Modèl:Flagicon Finlàndia 337.030
65 Modèl:Flagicon Malàisia 329.750
66 Modèl:Flagicon Vietnam 329.560
67 Modèl:Flagicon Costa d'Ivori 322.460
68 Modèl:Flagicon Polònia 312.685
69 Modèl:Flagicon Oman 309.500
70 Modèl:Flagicon Itàlia 301.230
71 Modèl:Flagicon Filipines 300.000
72 Modèl:Flagicon Equador 283.560
73 Modèl:Flagicon Burkina Faso 274.200
74 Modèl:Flagicon Nova Zelanda 268.680
75 Modèl:Flagicon Gabon 267.667
76 Modèl:Flagicon Guinea 245.857
77 Modèl:Flagicon Regne Unit 244.820
78 Modèl:Flagicon Ghana 238.540
79 Modèl:Flagicon Romania 237.500
80 Modèl:Flagicon Laos 236.800
81 Modèl:Flagicon Uganda 236.040
82 Modèl:Flagicon Guyana 214.970
83 Modèl:Flagicon Bielorússia 207.600
84 Modèl:Flagicon Kirguizistan 198.500
85 Modèl:Flagicon Senegal 196.190
86 Modèl:Flagicon Síria 185.180
87 Modèl:Flagicon Cambodja 181.040
88 Modèl:Flagicon Uruguai 176.220
89 Modèl:Flagicon Tunísia 163.610
90 Modèl:Flagicon Surinam 163.270
91 Modèl:Flagicon Bangla Desh 144.000
92 Modèl:Flagicon Tadjikistan 143.100
93 Modèl:Flagicon Nepal 140.800
94 Modèl:Flagicon Grècia 131.940
95 Modèl:Flagicon Nicaragua 129.494
96 Modèl:Flagicon Eritrea 121.320
97 Modèl:Flagicon Corea del Nord 120.540
98 Modèl:Flagicon Malawi 118.480
99 Modèl:Flagicon Benín 112.620
100 Modèl:Flagicon Hondures 112.090
101 Modèl:Flagicon Libèria 111.370
102 Modèl:Flagicon Bulgària 110.910
103 Modèl:Flagicon Guatemala 108.890
104 Modèl:Flagicon Islàndia 103.000
105 Modèl:Flagicon Sèrbia i Montenegro 102.173
106 Modèl:Flagicon Cuba 100.860
107 Modèl:Flagicon Corea del Sud 98.480
108 Modèl:Flagicon Hongria 93.030
109 Modèl:Flagicon Portugal 88.941
110 Modèl:Flagicon Jordània 92.300
111 Modèl:Flagicon Azerbaidjan 86.600
112 Modèl:Flagicon Àustria 83.858
113 Modèl:Flagicon Emirats Àrabs Units 82.880
114 Modèl:FlagiconRepública Txeca 78.866
115 Modèl:Flagicon Panamà 78.200
116 Modèl:Flagicon Sierra Leone 71.740
117 Modèl:Flagicon República d'Irlanda 70.273
118 Modèl:Flagicon Geòrgia 69.700
119 Modèl:Flagicon Sri Lanka 65.610
120 Modèl:Flagicon Lituània 65.200
121 Modèl:Flagicon Letònia 64.589
122 Modèl:Flagicon Togo 56.785
123 Modèl:Flagicon Croàcia 56.542
124 Modèl:Flagicon Bòsnia i Hercegovina 51.129
125 Modèl:Flagicon Costa Rica 51.100
126 Modèl:Flagicon Eslovàquia 48.845
127 Modèl:Flagicon República Dominicana 48.730
128 Modèl:Flagicon Bhutan 47.000
129 Modèl:Flagicon Estònia 45.226
130 Modèl:Flagicon Dinamarca 43.094
131 Modèl:Flagicon | Països Baixos 41.526
132 Modèl:Flagicon Suïssa 41.290
133 Modèl:Flagicon Guinea Bissau 36.120
134 20px|República de la Xina República de la Xina (Taiwan, Quemoy, Matsu) 35.980
135 Modèl:Flagicon Moldàvia 33.843
136 Modèl:Flagicon Bèlgica 30.528
137 Modèl:Flagicon Lesotho 30.355
138 Modèl:Flagicon Armènia 29.800
139 Modèl:Flagicon Albània 28.748
140 20px|Salomó Salomó 28.450
141 Modèl:Flagicon Guinea Equatorial 28.051
142 Modèl:Flagicon Burundi 27.830
143 Modèl:Flagicon Haití 27.750
144 Modèl:Flagicon Rwanda 26.338
145 Modèl:Flagicon Macedònia 25.333
146 Modèl:Flagicon Belize 22.966
147 Modèl:Flagicon Djibouti 22.000
148 Modèl:Flagicon El Salvador 21.040
149 Modèl:Flagicon Israel 20.770
150 Modèl:Flagicon Eslovènia 20.253
151 Modèl:Flagicon Fiji 18.270
152 Modèl:Flagicon Kuwait 17.820
153 Modèl:Flagicon Swazilàndia 17.363
154 Modèl:Flagicon Timor Oriental 14.874
155 Modèl:Flagicon Bahames 13.940
156 Modèl:Flagicon Vanuatu 12.200
157 Modèl:Flagicon Qatar 11.437
158 Modèl:Flagicon Gàmbia 11.300
159 Modèl:Flagicon Jamaica 10.990
160 Modèl:Flagicon Líban 10.452
161 Modèl:Flagicon Xipre 9.250
162 Modèl:Flagicon Brunei 5.770
163 Modèl:Flagicon Trinitat i Tobago 5.128
164 Modèl:Flagicon Cap Verd 4.033
165 Modèl:Flagicon Samoa Occidental 2.860
166 Modèl:Flagicon Luxemburg 2.586
167 Modèl:Flagicon Comores 2.170
168 Modèl:Flagicon Maurici 1.860
169 Modèl:Flagicon São Tomé i Príncipe 1.001
170 Modèl:Flagicon Dominica 754
171 Modèl:Flagicon Tonga 748
172 Modèl:Flagicon Kiribati 717
173 Modèl:Flagicon Singapur 707,1
174 Modèl:Flagicon Estats Federats de Micronèsia 702
175 Modèl:Flagicon Bahrain 665
176 Modèl:Flagicon Saint Lucia 620
177 Modèl:Flagicon Seychelles 455
178 Modèl:Flagicon Andorra 468
179 Modèl:Flagicon Palau 458
180 Modèl:Flagicon Antigua i Barbuda 442
181 Modèl:Flagicon Barbados 430
182 Modèl:Flagicon Saint Vincent i les Grenadines 389
183 Modèl:Flagicon Grenada 340
184 Modèl:Flagicon Malta 316
185 Modèl:Flagicon Maldives 300
186 Modèl:Flagicon Saint Kitts i Nevis 261
187 Modèl:Flagicon Illes Marshall 181
188 Modèl:Flagicon Liechtenstein 160
189 Modèl:Flagicon San Marino 61,2
190 Modèl:Flagicon Tuvalu 26
191 Modèl:Flagicon Nauru 21
192 Modèl:Flagicon Mònaco 1,95
193 Modèl:Flagicon Ciutat del Vaticà 0,44

Modèl:Llistes de països amb rànquings /usr/share/xmms/Skins