Lista de las municipalitats de Califòrnia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aqueste article es un esbòs.

Podètz partejar vòstras coneissenças en lo melhorant (cossí ?).

Aquest article lista las municipalitats de l'Estat american de Califòrnia per ordre alfabetic. Elles regroupent une grande partie, mais pas la totalité, de la population de l'État. De nombreuses localités ne sont pas incorporées, c'est-à-dire ne disposent pas du statut de municipalité, parmi lesquelles plusieurs villes importantes en termes de population, et dépendent directement du gouvernement du Comtat auquel elles appartiennent. Certains Comtats ruraux peu peuplés comptent ainsi parfois seulement une ou quelques municipalités, le reste des localités restant non incorporées. Pour en savoir plus, lire l'article Comtat dels Estats Units.


A[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Adelanto   San Bernardino   22 decembre 1970  
Agoura Hills   Los Angeles   8 decembre 1982  
Alameda   Alameda   19 abril 1854  
Albany   Alameda   22 setembre 1908  
Alhambra   Los Angeles   11 julhet 1903  
Aliso Viejo   Orange   1er julhet 2001  
Alturas   Modoc   16 setembre 1901  
Amador City   Amador   2 junh 1915  
American Canyon   Napa   1er genièr 1992  
Anaheim   Orange   18 març 1876  
Anderson   Shasta   16 genièr 1956  
Angels Camp   Calaveras   24 genièr 1912  
Antioch   Contra Costa   6 febrièr 1872  
Apple Valley   San Bernardino   28 novembre 1988  
Arcadia   Los Angeles   5 agost 1903  
Arcata   Humboldt   2 febrièr 1858  
Arroyo Grande   San Luis Obispo   10 julhet 1911  
Artesia   Los Angeles   29 mai 1959  
Arvin   Kern   21 decembre 1960  
Atascadero   San Luis Obispo   2 julhet 1979  
Atherton   San Mateo   12 setembre 1923  
Atwater   Merced   16 agost 1922  
Auburn   Placer   2 mai 1888  
Avalon   Los Angeles   26 junh 1913  
Avenal   Kings   11 setembre 1979  
Azusa   Los Angeles   29 decembre 1898  

B[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada en
Bakersfield   Kern   11 genièr 1898  
Baldwin Park   Los Angeles   25 genièr 1956  
Banning   Riverside   6 febrièr 1913  
Barstow   San Bernardino   30 setembre 1947  
Beaumont   Riverside   18 novembre 1912  
Bell   Los Angeles   7 novembre 1927  
Bell Gardens   Los Angeles   1er agost 1961  
Bellflower   Los Angeles   3 setembre 1957  
Belmont   San Mateo   29 octòbre 1926  
Belvedere   Marin   24 decembre 1896  
Benicia   Solano   27 març 1850  
Berkeley   Alameda   4 abril 1878  
Beverly Hills   Los Angeles   28 genièr 1914  
Big Bear Lake   San Bernardino   28 novembre 1980  
Biggs   Butte   26 junh 1903  
Bishop   Inyo   6 mai 1903  
Blue Lake   Contra Costa   23 abril 1910  
Blythe   Riverside   21 julhet 1916  
Bradbury   Los Angeles   26 julhet 1957  
Brawley   Imperial   6 abril 1908  
Brea   Orange   23 febrièr 1917  
Brentwood   Contra Costa   21 genièr 1948  
Brisbane   San Mateo   27 novembre 1961  
Buellton   Santa Barbara   1er febrièr 1992  
Buena Park   Orange   27 genièr 1953  
Burbank   Los Angeles   8 julhet 1911  
Burlingame   San Mateo   6 junh 1908  

C[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada en
Calabasas   Los Angeles   5 abril 1991  
Calexico   Imperial   16 abril 1908  
California City   Kern   10 decembre 1965  
Calimesa   Riverside   1er decembre 1990  
Calipatria   Imperial   28 febrièr 1919  
Calistoga   Napa   6 genièr 1886  
Camarillo   Ventura   22 octòbre 1964  
Campbell   Santa Clara   28 març 1952  
Canyon Lake   Riverside   1er decembre 1990  
Capitola   Santa Cruz   11 genièr 1949  
Carlsbad   San Diego   16 julhet 1952  
Carmel-by-the-Sea   Monterey   31 octòbre 1916  
Carpinteria   Santa Barbara   28 setembre 1965  
Carson   Los Angeles   20 febrièr 1968  
Cathedral City   Riverside   16 novembre 1981  
Ceres   Stanislaus   25 febrièr 1918  
Cerritos   Los Angeles   24 abril 1956  
Chico   Butte   8 genièr 1872  
Chino   San Bernardino   28 febrièr 1910  
Chino Hills   San Bernardino   1er decembre 1991  
Chowchilla   Madera   7 febrièr 1923  
Chula Vista   San Diego   28 novembre 1911  
Citrus Heights   Sacramento   1er genièr 1997  
Claremont   Los Angeles   3 octòbre 1907  
Clayton   Contra Costa   18 març 1964  
Clearlake   Lake   14 novembre 1980  
Cloverdale   Sonoma   28 febrièr 1872  
Clovis   Fresno   27 febrièr 1912  
Coachella   Riverside   13 decembre 1946  
Coalinga   Fresno   3 abril 1906  
Colfax   Placer   23 febrièr 1910  
Colma   San Mateo   5 agost 1924  
Colton   San Bernardino   11 julhet 1887  
Colusa   Colusa   16 junh 1868  
Commerce   Los Angeles   28 genièr 1960  
Compton   Los Angeles   11 mai 1888  
Concord   Contra Costa   9 febrièr 1905  
Corcoran   Kings   11 agost 1914  
Corning   Tehama   6 agost 1907  
Corona   Riverside   13 julhet 1896  
Coronado   San Diego   11 decembre 1890  
Corte Madera   Marin   10 junh 1916  
Costa Mesa   Orange   29 junh 1953  
Cotati   Sonoma   16 julhet 1963  
Covina   Los Angeles   14 agost 1901  
Crescent City   Del Norte   13 abril 1854  
Cudahy   Los Angeles   10 novembre 1960  
Culver City   Los Angeles   7 setembre 1917  
Cupertino   Santa Clara   10 octòbre 1955  
Cypress   Orange   24 julhet 1956  

D[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada en
Daly City   San Mateo   22 març 1911  
Dana Point   Orange   1er genièr 1989  
Danville   Contra Costa   1er julhet 1982  
Davis   Yolo   28 març 1917  
Del Mar   San Diego   15 julhet 1959  
Del Rey Oaks   Monterey   3 setembre 1953  
Delano   Kern   13 abril 1915  
Desert Hot Springs   Riverside   25 setembre 1963  
Diamond Bar   Los Angeles   18 abril 1989  
Dinuba   Tulare   6 genièr 1906  
Dixon   Solano   30 març 1878  
Dorris   Siskiyou   23 decembre 1908  
Dos Palos   Merced   24 mai 1935  
Downey   Los Angeles   17 decembre 1956  
Duarte   Los Angeles   22 agost 1957  
Dublin   Alameda   1er febrièr 1982  
Dunsmuir   Siskiyou   7 agost 1909  

E[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada en
East Palo Alto   San Mateo   1er julhet 1983  
Eastvale   Riverside   1er octòbre 2010  
El Cajon   San Diego   12 novembre 1912  
El Centro   Imperial   16 abril 1908  
El Cerrito   Contra Costa   23 agost 1917  
El Monte   Los Angeles   18 novembre 1912  
El Segundo   Los Angeles   18 genièr 1917  
Elk Grove   Sacramento   1er julhet 2000  
Emeryville   Alameda   8 decembre 1896  
Encinitas   San Diego   1er octòbre 1986  
Escalon   San Joaquin   12 març 1957  
Escondido   San Diego   8 octòbre 1888  
Etna   Siskiyou   13 març 1878  
Eureka   Contra Costa   18 abril 1856  
Exeter   Tulare   2 març 1911  

F[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada en
Fairfax   Marin   2 març 1931  
Fairfield   Solano   12 decembre 1903  
Farmersville   Tulare   5 octòbre 1960  
Ferndale   Humboldt   28 agost 1893  
Filmore   Ventura   10 julhet 1914  
Firebaugh   Fresno   17 setembre 1914  
Folsom   Sacramento   20 abril 1946  
Fontana   San Bernardino   25 junh 1952  
Fort Bragg   Mendocino   5 agost 1889  
Fort Jones   Siskiyou   16 març 1872  
Fortuna   Contra Costa   20 genièr 1906  
Foster City   San Mateo   27 abril 1971  
Fountain Valley   Orange   13 junh 1957  
Fowler   Fresno   15 junh 1908  
Fremont   Alameda   23 genièr 1956  
Fresno   Fresno   12 octòbre 1885  
Fullerton   Orange   15 febrièr 1904  

G[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada en
Galt   Sacramento   16 agost 1946  
Garden Grove   Orange   18 junh 1956  
Gardena   Los Angeles   11 setembre 1930  
Gilroy   Santa Clara   12 març 1870  
Glendale   Los Angeles   15 febrièr 1906  
Glendora   Los Angeles   13 novembre 1911  
Goleta   Santa Barbara   1er febrièr 2002  
Gonzales   Monterey   14 genièr 1947  
Grand Terrace   San Bernardino   30 novembre 1978  
Grass Valley   Nevada   13 març 1893  
Greenfield   Monterey   7 genièr 1947  
Gridley   Butte   23 novembre 1905  
Grover Beach   San Luis Obispo   21 decembre 1959  
Guadalupe   Santa Barbara   3 agost 1946  
Gustine   Merced   11 novembre 1915  

H[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Half Moon Bay   San Mateo   15 julhet 1959  
Hanford   Kings   12 agost 1891  
Hawaiian Gardens   Los Angeles   9 abril 1964  
Hawthorne   Los Angeles   12 julhet 1922  
Hayward   Alameda   11 març 1876  
Healdsburg   Sonoma   20 febrièr 1867  
Hemet   Riverside   20 genièr 1910  
Hercules   Contra Costa   15 decembre 1900  
Hermosa Beach   Los Angeles   14 genièr 1907  
Hesperia   San Bernardino   1er julhet 1988  
Hidden Hills   Los Angeles   19 octòbre 1961  
Highland   San Bernardino   24 novembre 1987  
Hillsborough   San Mateo   5 mai 1910  
Hollister   San Benito   26 març 1872  
Holtville   Imperial   1er julhet 1908  
Hughson   Stanislaus   9 decembre 1972  
Huntington Beach   Orange   17 febrièr 1909  
Huntington Park   Los Angeles   1er setembre 1906  
Huron   Fresno   3 mai 1951  

I[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Imperial   Imperial   12 julhet 1904  
Imperial Beach   San Diego   18 julhet 1956  
Indian Wells   Riverside   14 julhet 1967  
Indio   Riverside   16 mai 1930  
Industry   Los Angeles   18 junh 1957  
Inglewood   Los Angeles   7 febrièr 1908  
Ione   Amador   23 març 1953  
Irvine   Orange   28 decembre 1971  
Irwindale   Los Angeles   6 agost 1957  
Isleton   Sacramento   14 mai 1923  

J[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Jackson   Amador   5 decembre 1905  

K[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Kerman   Fresno   2 julhet 1946  
King City   Monterey   9 febrièr 1911  
Kingsburg   Fresno   29 mai 1908  

L[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
La Cañada Flintridge   Los Angeles   30 novembre 1976  
La Habra   Orange   20 genièr 1925  
La Habra Heights   Los Angeles   4 decembre 1978  
La Mesa   San Diego   16 febrièr 1912  
La Mirada   Los Angeles   23 març 1960  
La Palma   Orange   26 octòbre 1955  
La Puente   Los Angeles   1er agost 1956  
La Quinta   Riverside   1er mai 1982  
La Verne   Los Angeles   20 agost 1906  
Lafayette   Contra Costa   29 julhet 1968  
Laguna Beach   Orange   29 junh 1927  
Laguna Hills   Orange   20 decembre 1991  
Laguna Niguel   Orange   1er decembre 1989  
Laguna Woods   Orange   24 març 1999  
Lake Elsinore   Riverside   9 abril 1888  
Lake Forest   Orange   20 decembre 1991  
Lakeport   Lake   30 abril 1888  
Lakewood   Los Angeles   16 abril 1954  
Lancaster   Los Angeles   22 novembre 1977  
Larkspur   Marin   1er març 1908  
Lathrop   San Joaquin   1er julhet 1989  
Lawndale   Los Angeles   28 decembre 1959  
Lemon Grove   San Diego   1er julhet 1977  
Lemoore   Kings   4 julhet 1900  
Lincoln   Placer   7 agost 1890  
Lindsay   Tulare   28 febrièr 1910  
Live Oak   Sutter   22 genièr 1947  
Livermore   Alameda   1er abril 1876  
Livingston   Merced   11 setembre 1922  
Lodi   San Joaquin   6 decembre 1906  
Loma Linda   San Bernardino   29 setembre 1970  
Lomita   Los Angeles   30 junh 1964  
Lompoc   Santa Barbara   13 agost 1888  
Long Beach   Los Angeles   13 decembre 1897  
Loomis    Placer   17 decembre 1984  
Los Alamitos   Orange   1er març 1960  
Los Altos   Santa Clara   1er decembre 1952  
Los Altos Hills   Santa Clara   27 genièr 1956  
Los Angeles   Los Angeles   4 abril 1850  
Los Banos   Merced   8 mai 1907  
Los Gatos   Santa Clara   10 agost 1887  
Loyalton   Sierra   21 agost 1901  
Lynwood   Los Angeles   21 julhet 1921  

M[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Madera Madera 27 març 1907
Malibu Los Angeles 28 març 1991
Mammoth Lakes Mono   20 agost 1984
Manhattan Beach Los Angeles 12 decembre 1912
Manteca San Joaquin 5 junh 1918
Maricopa Kern 25 julhet 1911  
Marina Monterey 13 novembre 1975
Martinez Contra Costa 1er abril 1876
Marysville Yuba 5 febrièr 1851
Maywood Los Angeles 2 setembre 1924
McFarland Kern 18 julhet 1957
Mendota Fresno 17 junh 1942
Menifee Riverside 1er octòbre 2008
Menlo Park San Mateo 23 novembre 1927
Merced Merced 1er abril 1889
Mill Valley Marin 1er setembre 1900
Millbrae San Mateo 14 genièr 1948
Milpitas   Santa Clara   26 genièr 1954  
Mission Viejo   Orange   31 març 1988  
Modesto   Stanislaus   6 agost 1884  
Monrovia   Los Angeles   15 decembre 1887  
Montague   Siskiyou   28 genièr 1909  
Montclair   San Bernardino   25 abril 1956  
Monte Sereno   Santa Clara   14 mai 1957  
Montebello   Los Angeles   16 octòbre 1920  
Monterey   Monterey   14 junh 1890  
Monterey Park   Los Angeles   29 mai 1916  
Moorpark   Ventura   1er julhet 1983  
Moraga   Contra Costa   13 novembre 1974  
Moreno Valley   Riverside   3 decembre 1984  
Morgan Hill   Santa Clara   10 novembre 1906  
Morro Bay   San Luis Obispo   17 julhet 1964  
Mount Shasta   Siskiyou   31 mai 1905  
Mountain View   Santa Clara   7 novembre 1902  
Murrieta   Riverside   1er julhet 1991  

N[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Napa   Napa   23 març 1872  
National City   San Diego   17 setembre 1887  
Needles   San Bernardino   30 octòbre 1913  
Nevada City   Nevada   19 abril 1856  
Newark   Alameda   22 setembre 1955  
Newman   Stanislaus   10 junh 1908  
Newport Beach   Orange   1er setembre 1906  
Norco   Riverside   28 decembre 1964  
Norwalk   Los Angeles   26 agost 1957  
Novato   Marin   20 genièr 1960  

O[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Oakdale   Stanislaus   24 novembre 1906  
Oakland   Alameda   4 mai 1852  
Oakley   Contra Costa   1er julhet 1999  
Oceanside   San Diego   3 julhet 1888  
Ojai   Ventura   5 agost 1921  
Ontario   San Bernardino   10 decembre 1891  
Orange   Orange   6 abril 1888  
Orange Cove   Fresno   20 genièr 1948  
Orinda   Contra Costa   1er julhet 1985  
Orland   Glenn   11 novembre 1909  
Oroville   Butte   3 genièr 1906  
Oxnard   Ventura   30 junh 1903  

P[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Pacific Grove   Monterey   5 julhet 1889  
Pacifica   San Mateo   22 novembre 1957  
Palm Desert   Riverside   26 novembre 1973  
Palm Springs   Riverside   20 abril 1938  
Palmdale   Los Angeles   24 agost 1962  
Palo Alto   Santa Clara   23 abril 1894  
Palos Verdes Estates   Los Angeles   20 decembre 1939  
Paradise   Butte   27 novembre 1979  
Paramount   Los Angeles   30 genièr 1957  
Parlier   Fresno   15 novembre 1921  
Pasadena   Los Angeles   19 junh 1886  
Paso Robles   San Luis Obispo   11 març 1889  
Patterson   Stanislaus   22 decembre 1919  
Perris   Riverside   26 mai 1911  
Petaluma   Sonoma   12 abril 1858  
Pico Rivera   Los Angeles   29 genièr 1958  
Piedmont   Alameda   31 genièr 1907  
Pinole   Contra Costa   25 junh 1903  
Pismo Beach   San Luis Obispo   25 abril 1946  
Pittsburg   Contra Costa   25 junh 1903  
Placentia   Orange   2 decembre 1926  
Placerville   El Dorado   13 mai 1854  
Pleasant Hill   Contra Costa   14 novembre 1961  
Pleasanton   Alameda   18 junh 1894  
Plymouth   Amador   8 febrièr 1917  
Point Arena   Mendocino   11 julhet 1908  
Pomona   Los Angeles   6 genièr 1888  
Port Hueneme   Ventura   24 març 1948  
Porterville   Tulare   7 mai 1902  
Portola   Plumas   16 mai 1946  
Portola Valley   San Mateo   14 julhet 1964  
Poway   San Diego   1er decembre 1980  

R[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Rancho Cordova   Sacramento   1er julhet 2003  
Rancho Cucamonga   San Bernardino   30 novembre 1977  
Rancho Mirage   Riverside   3 agost 1973  
Rancho Palos Verdes   Los Angeles   7 setembre 1973  
Rancho Santa Margarita   Orange   1er genièr 2000  
Red Bluff   Tehama   31 març 1876  
Redding   Shasta   4 octòbre 1887  
Redlands   San Bernardino   3 decembre 1888  
Redondo Beach   Los Angeles   29 abril 1892  
Redwood City   San Mateo   11 mai 1867  
Reedley   Fresno   18 febrièr 1913  
Rialto   San Bernardino   17 novembre 1911  
Richmond   Contra Costa   7 agost 1905  
Ridgecrest   Kern   29 novembre 1963  
Rio Dell   Contra Costa   23 febrièr 1965  
Rio Vista   Solano   6 genièr 1894  
Ripon   San Joaquin   27 novembre 1945  
Riverbank   Stanislaus   23 agost 1922  
Riverside   Riverside   11 octòbre 1883  
Rocklin   Placer   24 febrièr 1893  
Rohnert Park   Sonoma   28 agost 1962  
Rolling Hills   Los Angeles   24 genièr 1957  
Rolling Hills Estates   Los Angeles   18 setembre 1957  
Rosemead   Los Angeles   4 agost 1959  
Roseville   Placer   10 abril 1909  
Ross   Marin   21 agost 1908  

S[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Sacramento   Sacramento   27 febrièr 1850  
Saint Helena   Napa   24 març 1876  
Salinas   Monterey   4 març 1874  
San Anselmo   Marin   9 abril 1907  
San Bernardino   San Bernardino   10 agost 1869  
San Bruno   San Mateo   23 decembre 1914  
San Carlos   San Mateo   8 julhet 1925  
San Clemente   Orange   28 febrièr 1928  
San Diego   San Diego   27 març 1850  
San Dimas   Los Angeles   4 agost 1960  
San Fernando   Los Angeles   31 agost 1911  
San Francisco   San Francisco   15 abril 1850  
San Gabriel   Los Angeles   24 abril 1913  
San Jacinto   Riverside   20 abril 1888  
San Joaquin   Fresno   14 febrièr 1920  
San Jose   Santa Clara   27 març 1850  
San Juan Bautista   San Benito   4 mai 1896  
San Juan Capistrano   Orange   19 abril 1961  
San Leandro   Alameda   21 març 1872  
San Luis Obispo   San Luis Obispo   16 febrièr 1856  
San Marcos   San Diego   28 genièr 1963  
San Marino   Los Angeles   25 abril 1913  
San Mateo   San Mateo   4 setembre 1894  
San Pablo   Contra Costa   27 abril 1948  
San Rafael   Marin   18 febrièr 1874  
San Ramon   Contra Costa   1er julhet 1983  
Sand City   Monterey   31 mai 1960  
Sanger   Fresno   9 mai 1911  
Santa Ana   Orange   1er junh 1886  
Santa Barbara   Santa Barbara   9 abril 1850  
Santa Clara   Santa Clara   5 julhet 1852  
Santa Clarita   Los Angeles   15 decembre 1987  
Santa Cruz   Santa Cruz   31 març 1866  
Santa Fe Springs   Los Angeles   15 mai 1957  
Santa Maria   Santa Barbara   12 setembre 1905  
Santa Monica   Los Angeles   30 novembre 1886  
Santa Paula   Ventura   22 abril 1902  
Santa Rosa   Sonoma   26 març 1868  
Santee   San Diego   1er decembre 1980  
Saratoga   Santa Clara   22 octòbre 1956  
Sausalito   Marin   4 setembre 1893  
Scotts Valley   Santa Cruz   2 agost 1966  
Seal Beach   Orange   27 octòbre 1915  
Seaside   Monterey   13 octòbre 1954  
Sebastopol   Sonoma   13 junh 1902  
Selma   Fresno   15 març 1893  
Shafter   Kern   20 genièr 1938  
Shasta Lake   Shasta   2 julhet 1993  
Sierra Madre   Los Angeles   2 febrièr 1907  
Signal Hill   Los Angeles   22 abril 1924  
Simi Valley   Ventura   10 octòbre 1969  
Solana Beach   San Diego   1er julhet 1986  
Soledad   Monterey   9 març 1921  
Solvang   Santa Barbara   1er mai 1985  
Sonoma   Sonoma   3 setembre 1883  
Sonora   Tuolumne   1er mai 1851  
South El Monte   Los Angeles   30 julhet 1958  
South Gate   Los Angeles   20 genièr 1923  
South Lake Tahoe   El Dorado   30 novembre 1965  
South Pasadena   Los Angeles   2 març 1888  
South San Francisco   San Mateo   19 setembre 1908  
Stanton   Orange   4 junh 1956  
Stockton   San Joaquin   23 julhet 1850  
Suisun City   Solano   9 octòbre 1868  
Sunnyvale   Santa Clara   24 decembre 1912  
Susanville   Lassen   24 agost 1900  
Sutter Creek   Amador   11 febrièr 1913  

T[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Taft   Kern   7 novembre 1910  
Tehachapi   Kern   13 agost 1909  
Tehama   Tehama   5 julhet 1906  
Temecula   Riverside   1er decembre 1989  
Temple City   Los Angeles   25 mai 1960  
Thousand Oaks   Ventura   7 octòbre 1964  
Tiburon   Marin   23 junh 1964  
Torrance   Los Angeles   12 mai 1921  
Tracy   San Joaquin   22 julhet 1910  
Trinidad   Contra Costa   7 novembre 1870  
Truckee   Nevada   23 març 1993  
Tulare   Tulare   5 abril 1888  
Tulelake   Siskiyou   1er març 1937  
Turlock   Stanislaus   15 febrièr 1908  
Tustin   Orange   21 setembre 1927  
Twentynine Palms   San Bernardino   23 novembre 1987  

U[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Ukiah   Mendocino   8 març 1876  
Union City   Alameda   26 genièr 1959  
Upland   San Bernardino   15 mai 1906  

V[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Vacaville   Solano   9 agost 1892  
Vallejo   Solano   30 març 1868  
Ventura   Ventura   2 abril 1866  
Vernon   Los Angeles   22 setembre 1905  
Victorville   San Bernardino   21 setembre 1962  
Villa Park   Orange   11 genièr 1962  
Visalia   Tulare   27 febrièr 1874  
Vista   San Diego   28 genièr 1963  

W[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Walnut   Los Angeles   19 genièr 1959  
Walnut Creek   Contra Costa   21 octòbre 1914  
Wasco Kern   22 decembre 1945  
Waterford   Stanislaus   7 novembre 1969  
Watsonville   Santa Cruz   30 març 1868  
Weed   Siskiyou   25 genièr 1961  
West Covina   Los Angeles   17 febrièr 1923  
West Hollywood   Los Angeles   29 novembre 1984  
West Sacramento   Yolo   1er genièr 1987  
Westlake Village   Los Angeles   11 decembre 1981  
Westminster   Orange   27 març 1957  
Westmorland   Imperial   30 junh 1934  
Wheatland   Yuba   23 abril 1874  
Whittier   Los Angeles   25 febrièr 1898  
Wildomar   Riverside   1er julhet 2010  
Williams   Colusa   17 mai 1920  
Willits   Mendocino   19 novembre 1888  
Willows   Glenn   16 genièr 1886  
Windsor   Sonoma   1er julhet 1992  
Winters   Yolo   9 febrièr 1898  
Woodlake   Tulare   23 setembre 1941  
Woodland   Yolo   22 febrièr 1871  
Woodside   San Mateo   16 novembre 1956  

Y[modificar | modificar la font]

Vila Comtat Incorporada lo
Yorba Linda   Orange   2 novembre 1967  
Yountville   Napa   4 febrièr 1965  
Yreka   Siskiyou   21 abril 1857  
Yuba City   Sutter   23 genièr 1908  
Yucaipa   San Bernardino   27 novembre 1989  
Yucca Valley   San Bernardino   27 novembre 1991  

Ligams extèrnes[modificar | modificar la font]

Nòtas e referéncias[modificar | modificar la font]