Lista dels Presidents del Conselh d'Itàlia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Bandièra del Primièr Ministre d'Itàlia.

Vaquí la lista dels Presidents del Conselh (primièrs ministres) d'Itàlia dempuèi lo començament de l'unificacion del país, en 1861 fins a uèi.

Renhe d'Itàlia (1861 fins a 1945)[modificar | modificar la font]

Num. (Rep.) Durada del mandat Primièr Ministre Partit
1. 17 de març - 6 de junh de 1861 Camillo Benso comte de Cavour PLCI
2. 6 de junh de 1861 - 4 de març de 1862 Bettino Ricasoli PLCI
3. 4 de març - 9 de decembre de 1862 Urbano Rattazzi PDI
4. 9 de decembre de 1862 - 24 de març de 1863 Luigi Carlo Farini PLCI
5. 24 de març de 1863 - 23 de setembre de 1864 Marco Minghetti PLCI
6. 23 de setembre de 1864 - 17 de junh de 1866 Alfonso Ferrero, Cavaliere La Marmora PLCI
7 17 de junh de 1866 - 11 d'abril de 1867 Bettino Ricasoli (segond còp) PLCI
8. 11 d'abril de 1867 - 27 d'octobre de 1867 Urbano Rattazzi (segond còp) PDI
9. 27 d'octobre de 1867 - 14 de decembre de 1869 Federico Luigi, Conte Menabrea PLCI
10. 14 de decembre de 1869 - 10 de julhet de 1873 Giovanni Lanza PLCI
11. 10 de julhet de 1873 - 25 de març de 1876 Marco Minghetti (segond còp) PLCI
12. 25 de març de 1876 - 24 de març de 1878 Agostino Depretis PDI
13. 24 de març de 1878 - 19 de decembre de 1878 Benedetto Cairoli PDI
14. 19 de decembre de 1878 - 14 de julhet de 1879 Agostino Depretis (segond còp) PDI
15. 14 de julhet de 1879 - 29 de mai de 1881 Benedetto Cairoli (segond còp) PDI
16. 29 de mai de 1881 - 29 de julhet de 1887 Agostino Depretis (tresen còp) PDI
17. 29 de julhet de 1887 - 6 de febrièr de 1891 Francesco Crispi PDI
18. 6 de febrièr de 1891 - 15 de mai de 1892 Antonio Starabba, Marchese di Rudinì PLCI
19. 15 de mai de 1892 - 15 de decembre de 1893 Giovanni Giolitti PLI
20. 15 de decembre de 1893 - 10 de març de 1896 Francesco Crispi (segond còp) PDI
21. 10 de març de 1896 - 29 de junh de 1898 Antonio Starabba, Marchese di Rudinì (segond còp) PLCI
22. 29 de junh de 1898 - 24 de junh de 1900 Luigi Pelloux PLCI
23. 24 de junh de 1900 - 15 de febrièr de 1901 Giuseppe Saracco PDI/PLI
24. 15 de febrièr de 1901 - 3 de novembre de 1903 Giuseppe Zanardelli PLI
25. 3 de novembre de 1903 - 12 de març de 1905 Giovanni Giolitti (segond còp) PLI
26. 12 de març de 1905 - 28 de març de 1905 Tommaso Tittoni PLCI
27. 28 de març de 1905 - 8 de febrièr de 1906 Alessandro Fortis PLI
28. 8 de febrièr de 1906 - 29 de mai de 1906 Sidney Sonnino PLCI
29. 29 de mai de 1906 - 11 de decembre de 1909 Giovanni Giolitti (tresen còp) PLI
30. 11 de decembre de 1909 - 31 de març de 1910 Sidney Sonnino (segond còp) PLCI
31. 31 de març de 1910 - 30 de març de 1911 Luigi Luzzatti PLI
32. 30 de març de 1911 - 21 de març de 1914 Giovanni Giolitti (4en còp) PLI
33. 21 de març de 1914 - 18 de junh de 1916 Antonio Salandra PLCI
34. 18 de junh de 1916 - 29 d'octobre de 1917 Paolo Boselli PLCI
35. 29 d'octobre de 1917 - 23 de junh de 1919 Vittorio Emanuele Orlando ?
36. 23 de junh de 1919 - 15 de junh de 1920 Francesco Saverio Nitti PR
37. 15 de junh de 1920 - 4 de julhet de 1921 Giovanni Giolitti (5en còp) PLI
38. 4 de julhet de 1921 - 26 de febrièr de 1922 Ivanoe Bonomi PRSI
39. 26 de febrièr de 1922 - 31 d'octobre de 1922 Luigi Facta PLI
40. 31 d'octobre de 1922 - 25 de julhet de 1943 Benito Mussolini (Il Duce) PNFI
41. 25 de julhet de 1943 - 18 de junh de 1944 General Pietro Badoglio (Govèrn Militar Provisòri) Cap
42. 18 de junh de 1944 - 19 de junh de 1945 Ivanoe Bonomi (segond còp) PLDI
43. 19 de junh de 1945 - 8 de decembre de 1945 Ferruccio Parri PAI

Republica d'Itàlia (1945 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Flag of Italy.svg
Presidents del Consèlh de Ministres (1946 fins a uèi)
# Nom
(Naissença-Decès)
Començament Fin Partit
Assemblada constituenta (Eleccion generala del 1946)
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide de Gasperi 2.jpg 10 de julhet de 1946 23 de mai de 1948 DCI
Ièra Legislatura (Eleccion generala del 1948)
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide de Gasperi 2.jpg 23 de mai de 1948 16 de julhet de 1953 DCI
IInda Legislatura (Eleccion generala del 1953)
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide de Gasperi 2.jpg 16 de julhet de 1953 17 d'agost de 1953 DCI
45 Giuseppe Pella
(1902–1981)
Giuseppe Pella.jpg 17 d'agost de 1953 12 de genièr de 1954 DCI
46 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 18 de genièr de 1954 8 de febrièr de 1954 DCI
47 Mario Scelba
(1901–1991)
Mario Scelba 1947.jpg 10 de febrièr de 1954 2 de julhet de 1955 DCI
48 Antonio Segni
(1891–1972)
Antonio Segni.jpg 6 de julhet de 1955 15 de mai de 1957 DCI
49 Adone Zoli
(1887–1960)
Adone Zoli.jpg 19 de mai de 1957 1 de julhet de 1958 DCI
IIIena Legislatura (Eleccion generala del 1958)
50 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 1 de julhet de 1958 15 de febrièr de 1959 DCI
51 Antonio Segni
(1891–1972)
Antonio Segni.jpg 15 de febrièr de 1959 23 de març de 1960 DCI
52 Fernando Tambroni
(1882–1963)
Fernando Tambroni.jpg 25 de març de 1960 26 de julhet de 1960 DCI
53 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 26 de julhet de 1960 21 de junh de 1963 DCI
IVena Legislatura (Eleccion generala del 1963)
54 Giovanni Leone
(1908–2001)
Giovanni Leone.jpg 21 de junh de 1963 4 de decembre de 1963 DCI
55 Aldo Moro
(1916–1978)
Aldo Moro Anefo.jpg 4 de decembre de 1963 24 de junh de 1968 DCI
Vena Legislatura (Eleccion generala del 1968)
56 Giovanni Leone
(1908–2001)
Giovanni Leone.jpg 24 de junh de 1968 12 de decembre de 1968 DCI
57 Mariano Rumor
(1915–1990)
Bundesarchiv B 145 Bild-F054628-0037, Ludwigshafen, CDU-Bundesparteitag, Rumor.jpg 12 de decembre de 1968 6 d'agost de 1970 DCI
58 Emilio Colombo
(1920– )
Emilio Colombo 1966.jpg 6 d'agost de 1970 17 de febrièr de 1972 DCI
59 Giulio Andreotti
(1919–2013)
Giulio Andreotti, ca 1979.jpg 17 de febrièr de 1972 26 de junh de 1972 DCI
VIena Legislatura (Eleccion generala del 1972)
59 Giulio Andreotti
(1919–2013)
Giulio Andreotti, ca 1979.jpg 26 de junh de 1972 7 de julhet de 1973 DCI
60 Mariano Rumor
(1915–1990)
Bundesarchiv B 145 Bild-F054628-0037, Ludwigshafen, CDU-Bundesparteitag, Rumor.jpg 26 de julhet de 1973 23 de novembre de 1974 DCI
61 Aldo Moro
(1916–1978)
Aldo Moro Anefo.jpg 23 de novembre de 1974 29 de julhet de 1976 DCI
VIIena Legislatura (Eleccion generala del 1976)
62 Giulio Andreotti
(1919–2013)
Giulio Andreotti, ca 1979.jpg 29 de julhet de 1976 4 d'agost de 1979 DCI
VIIIena Legislatura (Eleccion generala del 1979)
63 Francesco Cossiga
(1928–2010)
Cossiga Francesco.jpg 4 d'agost de 1979 18 d'octobre de 1980 DCI
64 Arnaldo Forlani
(1925– )
Forlani.jpg 18 d'octobre de 1980 28 de junh de 1981 DCI
65 Giovanni Spadolini
(1925–1994)
GSpadolini.jpg 28 de junh de 1981 1 de decembre de 1982 PRI
66 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 1 de decembre de 1982 4 d'agost de 1983 DCI
IXena Legislatura (Eleccion generala del 1983)
67 Bettino Craxi
(1934–2000)
Bettino Craxi-1.jpg 4 d'agost de 1983 1 d'agost de 1987 PSI
68 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 17 d'abril de 1987 28 de julhet de 1987 DCI
Xena Legislatura (Eleccion generala del 1987)
69 Giovanni Goria
(1943–1994)
Giovanni Goria.jpg 28 de julhet de 1987 13 d'abril de 1988 DCI
70 Ciriaco De Mita
(1928– )
Luigi Ciriaco de Mita.jpg 13 d'abril de 1988 22 de julhet de 1989 DCI
71 Giulio Andreotti
(1919–2013)
Giulio Andreotti, ca 1979.jpg 22 de julhet de 1989 24 de junh de 1992 DCI
XIena Legislatura (Eleccion generala del 1992)
72 Giuliano Amato
(1938– )
Amato2009.jpg 28 de junh de 1992 28 d'abril de 1993 PSI
73 Carlo Azeglio Ciampi
(1920–2016)
Ciampi ritratto.jpg 28 d'abril de 1993 10 de mai de 1994 sense partit
XIIena Legislatura (Eleccion generala del 1994)
74 Silvio Berlusconi
(1936– )
Berlusconi-2010-1.jpg 10 de mai de 1994 17 de genièr de 1995 Forza Italia
75 Lamberto Dini
(1931– )
Lamberto dini.jpg 17 de genièr de 1995 17 de mai de 1996 La Margarida
XIIIena Legislatura (Eleccion generala del 1996)
76 Romano Prodi
(1939– )
Romano Prodi 2016 crop.jpg 17 de mai de 1996 21 d'octobre de 1998 L'Ulivo
77 Massimo D'Alema
(1949– )
Massimo D'Alema 3.jpg 21 d'octobre de 1998 25 d'abril de 2000 Democrati di Sinistra
78 Giuliano Amato
(1938– )
Amato2009.jpg 25 d'abril de 2000 11 de junh de 2001 L'Ulivo
XIVena Legislatura (Eleccion generala del 2001)
79 Silvio Berlusconi
(1936– )
Berlusconi-2010-1.jpg 11 de junh de 2001 17 de mai de 2006 Forza Italia
XVena Legislatura (Eleccion generala del 2006)
80 Romano Prodi
(1939– )
Romano Prodi 2016 crop.jpg 17 de mai de 2006 8 de mai de 2008 L'Ulivo
PD
XVIena Legislatura (Eleccion generala del 2008)
81 Silvio Berlusconi
(1936– )
Berlusconi-2010-1.jpg 8 de mai de 2008 16 de novembre de 2011 PdL
82 Mario Monti
(1943– )
Mario Monti - Terre alte 2013.JPG 16 de novembre de 2011 28 d'abril de 2013 sense partit
XVIIena Legislatura (Eleccion generala del 2013)
83 Enrico Letta
(1966– )
Enrico Letta 2013.jpg 28 d'abril de 2013 22 de febrièr de 2014 PD
84 Matteo Renzi
(1975– )
Matteo Renzi crop 2015.jpeg 22 de febrièr de 2014 12 de decembre de 2016 PD
85 Paolo Gentiloni
(1954– )
Paolo Gentiloni - Festival Economia 2016.jpg 12 de decembre de 2016 1 de junh de 2018 PD
XVIIIena Legislatura (Eleccion generala del 2018)
86 Giuseppe Conte
(1964– )
Giuseppe Conte Official.jpg 1 de junh de 2018 13 de febrièr de 2021 sense partit
87 Mario Draghi
(1947– )
Mario Draghi 2021 cropped.jpg 13 de febrièr de 2021 uèi sense partit

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]