Lista d'estacions d'esquí dels Pirenèus

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Lista d'estacions d'esquí dels Pirenèus, que sián d'estacions d'esquí alpenc o nordic, tierada alfabeticament per region o país.

Andòrra[modificar | modificar la font]

Nom Localizacion Tipe Coordenadas
Grandvalira Pas de la Casa, Encamp e Canillo alpin e fons (sector Grau Roig) 42° 33′ 19″ N, 1° 36′ 57″ E
42° 31′ 55″ N, 1° 41′ 54″ E
42° 32′ 23″ N, 1° 43′ 54″ E
Naturlandia - la Rabassa Sant Julià de Lòria fons 42° 26′ 29″ N, 1° 31′ 42″ E
Vallnord La Massana i Ordino alpin 42° 32′ 12″ N, 1° 29′ 23″ E
42° 34′ 23″ N, 1° 28′ 06″ E
42° 37′ 54″ N, 1° 29′ 59″ E

Aragon[modificar | modificar la font]

Nom Localizacion Tipe Coordenadas
Astún Jaca alpin e fons
Candanchú Aísa alpin e fons
Cerler Cerler alpin
els Plans de l'Hospital Benasc fons
Aramón-Formigal Sallent de Gàllec alpin e fons
Aramón-Panticosa Panticosa alpin i fons

Catalonha[modificar | modificar la font]

Nom Localizacion Tipe Coordenadas
estació d'Aransa Arànser (Lles) fons 42° 25′ 22″ N, 1° 38′ 07″ E
Boí Taüll Vall de Boí alpin 42° 32′ 06″ N, 0° 51′ 22″ E
Bonabé (abandonada) Alt Àneu fons 42° 45′ 23″ N, 1° 04′ 40″ E
Gran Pallars
(Espot Esquí, Port Ainé)
Espot, Rialp alpin e fons 42° 33′ 49″ N, 1° 05′ 37″ E
42° 25′ 42″ N, 1° 12′ 41″ E
Guils Fontanera Guils de Cerdanya fons 42° 27′ 36″ N, 1° 50′ 24″ E
Lles Lles de Cerdanya fons 42° 25′ 52″ N, 1° 40′ 05″ E
Masella (Alp 2.500) Alp alpin 42° 21′ 04″ N, 1° 54′ 08″ E
Molina, la (Alp 2.500) Alp alpin 42° 20′ 38″ N, 1° 57′ 23″ E
Port del Comte la Coma i la Pedra alpin 42° 10′ 20″ N, 1° 33′ 42″ E
Rasos de Peguera (abandonada) Fígols alpin 42° 08′ 32″ N, 1° 45′ 45″ E
Tavascan Tavascan alpin e fons 42° 40′ 43″ N, 1° 13′ 10″ E
Sant Joan de l'Erm Montferrer i Castellbò fons 42° 25′ 00″ N, 1° 17′ 14″ E
Tuixent - la Vansa Tuixent e la Vansa i Fórnols fons 42° 13′ 22″ N, 1° 32′ 19″ E
Baquèira-Beret Naut Aran e Alt Àneu alpin e fons (Plan de Beret) 42° 41′ 59″ N, 0° 56′ 02″ E
Vall de Núria Queralbs alpin 42° 23′ 50″ N, 2° 09′ 21″ E
Vallter 2000 Camprodon alpin 42° 25′ 24″ N, 2° 15′ 24″ E
Virós-Vallferrera Araós- Alins fons 42° 31′ 30″ N, 1° 17′ 02″ E
Llessui Llessui alpin
la Tuca Betrén alpin
els Forquets Prats de Molló alpin
Coll de Jou Mosset alpin

Catalonha Nòrd[modificar | modificar la font]

Nom Localizacion Tipe Coordenadas
Angles, els (Espaci Nordic Capcir) Els Angles alpin e fons 42° 33′ 51″ N, 2° 03′ 54″ E
Eina-Cambra d'Ase alpin 42° 28′ 24″ N, 2° 06′ 11″ E
Capcir - Matamala, el (Espaci Nordic Capcir) fons
Font-Romeu Font-Romeu alpin
Formiguera (Espaci Nordic Capcir) Formiguera alpin e fons
Pirenèus 2000 alpin
Portè Portè alpin
Puigbalador Rieutort (Espaci Nordic Capcir) Puigbalador alpin e fons 42° 39′ 00″ N, 2° 04′ 38″ E
Puigmal Puigmal alpin
Quillana, la La Quillana alpin 42° 32′ 31″ N, 2° 07′ 03″ E

Occitània[modificar | modificar la font]

Nom Localizacion Tipe Coordenadas
Ascon Palhèras Ascon alpin
Artosta Artosta alpin
Acs 3 Domènis Acs alpin 42° 42′ 03″ N, 1° 48′ 50″ E
Barèjas e era Mongia Barèjas e era Mongia alpin
Eth Borg d'Oèlh Banhèras de Luishon alpin
Camurac Camurac alpin
Cautarés Cautarés alpin
Gavarnia Gavarnia alpin
Golièr Vic de Sòs alpin
Gorèta Gorèta alpin
Guset Guset alpin
Nautacalm alpin
Lutz Ardidèn Lutz alpin
Mijanès Mijanès alpin
los Monts d'Olms Montsegur alpin
eth Mortís eth Mortís alpin
Pèiragudas (Pèirasòrda e eras Agudas) Banhèras de Luishon alpin
Piau Engalí Piau alpin
Era Pèira de Sent Martin Arèta (Sent Martin alpin
Sent Leri Sent Leri Solan alpin
Superbanhèras Banhèras de Luishon alpin
Vau Loron Oèlh alpin