Lista dels primièrs ministres de Siria

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Siria.

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn di Siria Aquesta es la lista dels primièrs ministres de Siria aprèp l'independéncia, lo 1946.

Republica de Siria (1946 fins a 1958)[modificar | modificar la font]

Nom Imatge Naissença-decès Començament del govèrn Final de govèrn Partit
Flag of Syria (1932-1958; 1961-1963).svgRepublica de Siria (1946 fins a 1958) • Coat of arms of Syria-1957.svg
20 Saadallah al-Jabiri
سعد الله الجابري
(2nd còp)
Saadallah al-Jabiri.jpg 1891–1948 17 d'abril de 1946 16 de decembre de 1946 Bloc national - Al-Kutlah Al-Wataniyah
Khalid al-Azm
خالد العظم
(2nd còp, en foncions)
Khalid al-Azm.jpg 1903–1965 16 de decembre de 1946 29 de decembre de 1946 cap
21 Jamil Mardam Bey
جميل مردم بك
(2nd còp)
JamilMardamBeyPortrait.jpg 1894–1960 17 de decembre de 1946 29 de decembre de 1948 Bloc national - Al-Kutlah Al-Wataniyah
22 Khalid al-Azm
خالد العظم
(3en còp)
Khalid al-Azm.jpg 1903–1965 17 de decembre de 1948 30 de març de 1949
(depausat)
cap
23 Husni al-Za'im
حسني الزعيم
Husni al-Zaiim.jpg 1897-1949 17 d'abril de 1949 26 de junh de 1949 militar /
Partit Social Nacional de Siria
24 Muhsin al-Barazi
محسن البرازي
Muhsen Barazi.jpg 1904-1949 26 de junh de 1949 14 d'agost de 1949
(depausat e executat)
cap
25 Hashim al-Atassi
هاشم الأتاسي
(2nd còp)
Hashim Al Atassi.jpg 1875–1960 17 d'agost de 1949 24 de decembre de 1949 Partit Nacional
26 Nazim al-Kudsi
ناظم القدسي
(1èr còp)
Nazim al-Kudsi.jpg 1906–1998 24 de decembre de 1949 27 de decembre de 1949 Partit del Pòble
27 Khalid al-Azm
خالد العظم
(4en còp)
Khalid al-Azm.jpg 1903–1965 27 de decembre de 1949 4 de junh de 1950 cap
28 Nazim al-Kudsi
ناظم القدسي
(2nd còp)
Nazim al-Kudsi.jpg 1906–1998 4 de junh de 1950 27 de març de 1951 Partit del Pòble
29 Khalid al-Azm
خالد العظم
(5en còp)
Khalid al-Azm.jpg 1903–1965 27 de març de 1951 9 d'agost de 1951 cap
30 Hassan al-Hakim
حسن الحكيم
(2nd còp)
Coat of arms of Syria-1957.svg 1886–1988 9 d'agost de 1951 13 de novembre de 1951 cap
Zaki al-Khatib
زكي الخطيب
(en foncions)
Coat of arms of Syria-1957.svg 1887–1961 13 de novembre de 1951 28 de novembre de 1951 Partit del Pòble
31 Maarouf al-Dawalibi
معروف الدواليبي
(1èr còp)
Coat of arms of Syria-1957.svg 1909–2004 28 de novembre de 1951 29 de novembre de 1951 Partit del Pòble
32 Fawzi Selu
فوزي السلو
Coat of arms of Syria-1957.svg 1905–1972 3 de decembre de 1951 19 de julhet de 1953 militar
33 Adib Shishakli
أديب الشيشكلي
Adib al-Shishakli.jpg 1909–1964 19 de julhet de 1953 1 de març de 1954 militar /
Ḥarakat Al-Taḥrir Al-'Arabiy
34 Sabri al-Asali
صبري العسلي
(1èr còp)
Sabri al-Assali.jpg 1903–1976 1 de març de 1954 19 de junh de 1954 Partit Nacional
35 Said al-Ghazzi
سعيد الغزي
(1èr còp)
Said al-Ghazzi.jpg 1893–1967 19 de junh de 1954 3 de novembre de 1954 cap
36 Faris al-Khoury
فارس الخوري
(2nd còp)
Faris al-Khoury.jpg 1877–1962 3 de novembre de 1954 13 de febrièr de 1955 Partit del Pòble
37 Sabri al-Asali
صبري العسلي
(2nd còp)
Sabri al-Assali.jpg 1903–1976 13 de febrièr de 1955 13 de setembre de 1955 Partit Nacional
38 Said al-Ghazzi
سعيد الغزي
(1èr còp)
Said al-Ghazzi.jpg 1893–1967 13 de setembre de 1955 14 de junh de 1956 cap
39 Sabri al-Asali
صبري العسلي
(3en còp)
Sabri al-Assali.jpg 1903–1976 14 de junh de 1956 22 de febrièr de 1958 Partit Nacional

De 1958 fins a 1961 Siria devenèt part de la Republica Araba Unida, jos lo comand del general Gamal Abdel Nasser.

Republica Aràbia Siriana (1961 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

# Nom imatge Naissença-decès començament del govèrn Final del govèrn Partit
48 Maamun al-Kuzbari Defautoc.png 1914-1998 29 de setembre de 1961 20 de novembre de 1961 cap
49 Izzat an-Nuss Defautoc.png 1900-1972 20 de novembre de 1961 14 de decembre de 1961 militar
50 Maarouf al-Dawalibi (2nd còp) Defautoc.png 1909-2004 22 de decembre de 1961 28 de març de 1962 Syriska Folkpartiet
51 Bashir al-Azma Defautoc.png 1910-1992 16 d'abril de 1962 14 de setembre de 1962 cap
52 Khalid al-Azm (6en còp) Khalid al-Azm.jpg 1903-1965 17 de setembre de 1962 9 de març de 1963 cap
53 Salah al-Din al-Bitar (1èr còp) Salah Bitar.jpg 1912-1980 9 de març de 1963 12 de novembre de 1963 Partit Baath
54 Amin al-Hafiz (1èr còp) Amin al-Hafiz.jpg 1921-2009 12 de novembre de 1963 13 de mai de 1964 militar/Partit Baath
55 Salah al-Din al-Bitar (2nd còp) Salah Bitar.jpg 1912-1980 13 de mai de 1964 3 d'octobre de 1964 Partit Baath
56 Amin al-Hafiz (2nd còp) Amin al-Hafiz.jpg 1921-2009 4 d'octobre de 1964 23 de setembre de 1965 militar/Partit Baath
57 Yusuf Zuaiyin (1èr còp) Defautoc.png 1931- 23 de setembre de 1965 21 de decembre de 1965 Partit Baath
58 Salah al-Din al-Bitar (3en còp) Salah Bitar.jpg 1912-1980 1 de genièr de 1966 23 de febrièr de 1966 Partit Baath
59 Yusuf Zuaiyin (2nd còp) Defautoc.png 1931- 25 de febrièr de 1966 29 d'octobre de 1968 Partit Baath
60 Nureddin al-Atassi Nureddin Atassi.jpg 1930-1992 29 d'octobre de 1968 21 de novembre de 1970 militar/Partit Baath
61 Hafez al-Assad General Hafez al-Assad in 1970, during the Syrian Corrective Revolution.jpg 1930-2000 21 de novembre de 1970 3 d'abril de 1971 militar/Partit Baath
62 Abdul Rahman Kleifawi (1èr còp) Defautoc.png 1930- 3 d'abril de 1971 21 de decembre de 1972 militar/Partit Baath
63 Mahmoud al-Ayyubi 1932- 21 de decembre de 1972 7 d'agost de 1976 Partit Baath/NFP
64 Abdul Rahman Kleifawi (2nd còp) 1930- 7 d'agost de 1976 27 de març de 1978 militar/Partit Baath
65 Muhammad Ali al-Halabi 1937- 27 de març de 1978 9 de genièr de 1980 Partit Baath/NFP
66 Abdul Rauf al-Kasm 1932- 9 de genièr de 1980 1 de novembre de 1987 Partit Baath/NFP
67 Mahmoud Zuabi 1938-2000 1 de novembre de 1987 13 de març de 2000 Partit Baath/NFP
68 Muhammad Mustafa Mero 1941- 13 de març de 2000 10 de setembre de 2003 Partit Baath/NFP
69 Muhammad Naji al-Otari Mohammad Naji Otri.jpg 1944- 10 de setembre de 2003 14 d'abril de 2011 Partit Baath/NFP
70 Adel Safar 1953- 14 d'abril de 2011 23 de junh de 2012 Partit Baath/NFP
71 Riyad Farid Hijab Defautoc.png 1966- 23 de junh de 2012 6 d'agost de 2012 Partit Baath/NFP
Omar Ibrahim Ghalawanji (interim) Defautoc.png 1954 - 6 d'agost de 2012 9 d'agost de 2012 Partit Baath
72 Wael Nader Al-Halqi Defautoc.png 1964 - 9 d'agost de 2012 2016 Partit Baath
73 Imad Khamis Defautoc.png 1961 - 2016 Partit Baath

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]