Convergéncia Occitana

Aqueste article es redigit en lengadocian.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Convergéncia Occitana es un collectiu associatiu aplegant un seissantenat d'associacions engatjadas per la cultura occitana dins la region de Tolosa.

Foguèt creat lo 20 de julhet de 1998 a Tolosa. Mas enlà dels problèmas d'intendéncia, se tractava pel collectiu de determinar e endralhar una vertadièra politica culturala Occitana per Tolosa.

Lògo ancian de Convergéncia occitana

Aqueste dialòg bastideire foguèt l'escasença d'evidenciar qu'aquesta politica deu anar fòrça mai luènh que la preservacion o la mesa en valor del nòstre patrimòni cultural mas s'inscriure subretot dins la modernitat, l'accion e la creacion.

Aquesta estructura de sinergia permetrà a las associacions concernidas de se dotar dels mejans a la nautor dels prètzfaches de complir.

Un dels primièrs objectius en acòrdi amb lo municipi de Tolosa serà la creacion d'un "Ostal d'Occitània", casa comuna e centre nerviós d'aquesta dinamica nòva.

A l'opausat dels provincialismes e regionalismes reductors e passeistas, aquest eveniment istoric es una virada per l'elaboracion d'una politica internacionala a la nautor de la vocacion de la civilizacion Occitana, e d'una capitala coma Tolosa!

Son sèti, l'Ostal d'Occitània se trapa dins l'ostal de Boisson, 11, carrièra de Malcosinat a Tolosa. S'inaugurèt lo 16 de decembre de 2006. Son president actual es Joan Francés Laffont.

Convergéncia Occitana es constituida de[modificar | Modificar lo còdi]

Ligam extèrne[modificar | Modificar lo còdi]

lo sit internet