Vejatz lo contengut

Pierre Dulaine

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.


Pierre Dulaine
Peter Heney
Pierre Dulaine
Pierre Dulaine (Gene Kelly Awards)

Naissença 23 d'abril de 1944
N. a
Decès
D. a
Causa de decès
Assassinat/ada per
Luòc d'enterrament
Lenga mairala
Fogal ancestral
País de nacionalitat
Paire
Maire
Oncle
Tanta
Grands
Bèlamaire
Bèlpaire
Fraire
Sòrre
Conjunt
Companh/a
Filh/a
Religion
Membre de
Familha nòbla
Membre de
l'equipa esportiva
posicion de jòc
tir (esquèrra/drecha)
grad dan/kyu
Grop etnic
Orientacion sexuala
Profession
Emplegaire
Domeni d'activitat
Escolaritat
Diplòma
Director de tèsi
Estudiant de tèsi
Foncion politica
Residéncia oficiala
Predecessor
Successor
Partit
Tessitura
Label discografic
Lista de cançons
Discografia
Mission de l'astronauta
Distincions e prèmis
Branca militara
Grad militar
Etapa de canonizacion
Familha nòbla
Títol de noblesa
Títol onorific
Comandament
Conflicte
Jorn de la fèsta
País d’origina Jordania

Irlanda

Profession(s) Professor de musica e dança
Influéncias Carlos Gardel

Libertad Lamarque

Site Web www.dancingclassrooms.org

Pierre Dulaine (nascut lo 23 d'abril de 1944) es un professor de dança e un dançaire. A inventat lo metòde Dulaine d'ensenhament de la dança. A egalament fondat Dancing Classrooms, un programa de desvolopament social e emocional qu'utiliza la dança de salon coma mejan de cambiar la vida dels mainatges e de lors familhas.

Sas primièras òbras amb los mainatges an sustot fach l'objècte d'una ficcion dins lo film Take the Lead, amb Antonio Banderas dins lo ròtle de Pierre Dulaine.

Lo documentari Mad Hot Ballroom descriu una competicion de dança de salon amb Dancing Classrooms.

Vida personala e educacion

[modificar | Modificar lo còdi]

Pierre Dulaine es nascut a Jaffa, dins la Palestina mandatari britanic, en 1944. Son paire irlandés servissiá dins l'armada britanica estacionada dins la Palestina mandatari britanic ; sa maire es palestiniana. En 1948, sos parents fugisson Israèl. Après uèch meses de mudadises successius, primièr a Chipre, puèi en Anglatèrra e en Irlanda, la familha de Dulaine s'installa a Amman, en Jordania. En 1956, la crisi de Suez a obligat los parents de Dulaine a fugir la region, per fin finala se reïnstallar a Birmingham, en Anglatèrra. Poliglòt, es tan plan pròche de França, a causa de son enfança.

Dulaine a començat sa carrièra de dançaire a l'edat de 14 ans e a obtengut son diplòma d'associat coma dançaire professional a l'edat de 18 ans. A passat tres diplomes a 21 ans e es vengut membre a despart entièra de l'Imperial Society of Teachers of Dancing (Societat imperiala dels professors de dança).

En 1971, a trabalhat coma dançaire solista a l'Ipodròm de Londres, aital coma dins una boita de nuèch apelada L'Ironda. Dulaine s'installa a Nairòbi, a Kenya, e trabalha pendent un an al Casino de Nairòbi dins lo domeni del cabaret . Amb la tropa Bluebell de París. Es puèi vengut director de crosièra per un vaissèl religant Nòva Yòrk a las Antilhas. Trabalha puèi dins un estúdio de dança Arthur Murray.

En genièr de 1976, Dulaine ven lo partenari de dança de Yvonne Marceau, arribada a l'estúdio en 1973. En 1984, cofondan l'American Ballroom Theater Company amb Otto Cappel. La companhiá a fach sas debutas al Dance Theatre Workshop en octobre de 1984 e a efectuat de nombrosas viradas a la fin de las annadas 1980. De julhet de 1989 a 1990, lo coble a jogat dins l'espectacle de Tommy Tune a Broadway, Grand Hotel, que s'es acabat per una virada de cinc meses dins lo West End.

En 1994, Dulaine a fondat lo programa Dancing Classrooms pel departament de l'educacion de la vila de Nòva Yòrk. A egalament inventat la « metòde Dulaine » per encoratjar los mainatges a dançar amassa, puèi es anat en Irlanda del Nòrd per ensenhar lo meteis programa. En 2011, Dulaine es anat a Jaffa, sa vila natala, per ensenhar lo metòde e realizar lo film Dancing in Jaffa (2013).