Lista dels primièrs ministres de Guinèa Bissau

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Guinèa Bissau.

Aquesta es la lista dels primièrs ministres de Guinèa Bissau de l'independéncia (1973) fins a uèi.

# Imatge Nom
(naissença–decès)
Periòde de govèrn Partit
1 ChicoMendes.tiff Francisco Mendes
(1939–1978)[1]
24 de setembre de 1973 7 de julhet de 1978[2] PAIGC
2 No image.png Constantino Teixeira 7 de julhet de 1978 28 de setembre de 1978 PAIGC
3 João Bernardo Vieira.jpg João Bernardo Vieira
(1939–2009)
28 de setembre de 1978 14 de novembre de 1980[3] PAIGC
cap, entre lo 14 de novembre de 1980 fins a 14 de mai de 1982
4 Victor Saúde Maria 1980.jpg Victor Saúde Maria
(1939–1999)
14 de mai de 1982 10 de març de 1984[4] PAIGC
Carga abolida entre lo 10 de març de 1984 fins a 27 de decembre de 1991
5 No image.png Carlos Correia
(1933–)
27 de decembre de 1991 26 d'octobre de 1994 PAIGC
6 No image.png Manuel Saturnino da Costa
(1942–)
26 d'octobre de 1994 6 de junh de 1997 PAIGC
(5) No image.png Carlos Correia
(1933–)
6 de junh de 1997 3 de decembre de 1998 PAIGC
7 No image.png Francisco Fadul
(1953–)
3 de decembre de 1998 19 de febrièr de 2000 cap
8 No image.png Caetano N'Tchama
(1955–)
19 de febrièr de 2000 19 de març de 2001 PRS
9 No image.png Faustino Imbali
(1956–)
21 de març de 2001 9 de decembre de 2001 cap
10 No image.png Alamara Nhassé
(1957–)
9 de decembre de 2001 17 de novembre de 2002 PRS
11 No image.png Mário Pires
(1949–)
17 de novembre de 2002 14 de setembre de 2003[5] PRS
cap, entre lo 14 de setembre de 2003 fins a 28 de setembre de 2003
12 No image.png Artur Sanhá
(1965–)
28 de setembre de 2003 10 de mai de 2004 PRS
13 Carlos Gomes Junior.jpg Carlos Gomes Júnior
(1949–)
10 de mai de 2004 2 de novembre de 2005 PAIGC
14 No image.png Aristides Gomes
(1954–)
2 de novembre de 2005 13 d'abril de 2007 PAIGC
15 No image.png Martinho Ndafa Kabi
(1957–)
13 d'abril de 2007 5 d'agost de 2008 PAIGC
(5) No image.png Carlos Correia
(1933–)
5 d'agost de 2008 2 de genièr de 2009 PAIGC
(13) Carlos Gomes Junior.jpg Carlos Gomes Júnior
(1949–)[6]
2 de genièr de 2009 10 de febrièr de 2012 PAIGC
No image.png Adiato Djaló Nandigna
primièr ministre per interim
10 de febrièr de 2012 12 d'abril de 2012[5] PAIGC
cap, entre lo 12 d'abril de 2012 fins a 16 de mai de 2012
No image.png Rui Duarte de Barros
(1960–)
primièr ministre per interim
16 de mai de 2012 3 de julhet de 2014 cap
16 No image.png Domingos Simões Pereira
(1964–)
3 de julhet de 2014 20 d'agost de 2015 PAIGC
17 No image.png Baciro Djá
(1973–)
20 d'agost de 2015 17 de setembre de 2015 PAIGC
(5) No image.png Carlos Correia
(1933–)
17 de setembre de 2015 27 de mai de 2016 PAIGC
(17) No image.png Baciro Djá
(1973–)
27 de mai de 2016 18 de novembre de 2016 PAIGC
18 Omar Mokhtar---Embalo.JPG Umaro Sissoco Embaló
(1972–)
18 de novembre de 2016 uèi PAIGC

Referéncias[modificar | modificar la font]

  1. eliliat Conakry, Guinèa fins a 19 d'octobre de 1974
  2. assassinat
  3. Deposèt Cabral e devenèt president del país
  4. fugiguèt a Portugal après disputar lo poder contra lo president Vieira
  5. 5,0 et 5,1 Depausat per còp d'estat
  6. encarcerat durant quelques dias, durant la rebellion militara de 2010

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]