Lista dels presidents de Guinèa Bissau

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Guinèa Bissau.

Lo president es lo cap d'Estat de Guinèa Bissau.

Vaquí la lista dels presidents de Guinèa Bissau dempuèi 1973.

Partits
  •       Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
  •       Partido para a Renovação Social
  •      militar
  •      cap
    • moriguèt durant lo govèrn (†)
    • assassinat dins lo poder (♠)
    President Començament Fin Partit Eleleccion
    Republica amb unic partit (1973-1994)
    Luis Cabral.jpg Luís Cabral
    (1931-2009)
    23 de junh de 1973 14 de novembre de 1980 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccions de 1976
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    14 de novembre de 1980
    stato-stroko
    14 de mai de 1984 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Carmen Pereira
    president provisòri
    (1937-2016)
    14 de mai de 1984 16 de mai de 1986 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    16 de mai de 1984 7 de mai de 1999 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccions de 1984
    Eleccions de 1989
    Republica amb molts partits (1994 fins a uèi)
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    16 de mai de 1984 7 de mai de 1999 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccions de 1994
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Ansumane Mané
    president provisòri
    (1940-2000)
    7 de mai de 1999
    stato-stroko
    14 de mai de 1999 militar
    Malam Bacai Sanhá.jpg Malam Bacai Sanhá
    (1947-2012)
    14 de mai de 1999 17 de febrièr de 2000 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Koumbayala.jpg Kumba Ialá
    (1953-2014)
    17 de febrièr de 2000 14 de setembre de 2003 Partido para a Renovação Social Eleccions de 1999-2000
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Veríssimo Correia Seabra
    president provisòri
    (1947-2004)
    14 de setembre de 2003
    stato-stroko
    28 de setembre de 2003 militar
    Henrique Rosa 2005.jpg Henrique Rosa
    president provisòri
    (1946-2013)
    28 de setembre de 2003 11 d'octobre de 2005 cap
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    11 d'octobre de 2005 2 de març de 2009 (♠) cap Eleccions de 2005
    Guinea Bissaus interim President Raimundo Pereira (cropped).jpg Raimundo Pereira
    president en exercici
    (1956-)
    2 de març de 2009 8 de setembre de 2009 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Malam Bacai Sanhá.jpg Malam Bacai Sanhá
    (1947-2012)
    8 de setembre de 2009 9 de genièr de 2012 (†) Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccions de 2009
    Guinea Bissaus interim President Raimundo Pereira (cropped).jpg Raimundo Pereira
    president en exercici
    (1956-)
    9 de genièr de 2012 12 d'abril de 2012 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Mamadu Ture Kuruma
    president provisòri
    (1947-)
    12 d'abril de 2012
    stato-stroko
    11 de mai de 2012 militar
    Manuel Serifo Nhamadjo.jpg Manuel Serifo Nhamadjo
    president provisòri
    (1958-)
    11 de mai de 2012 23 de junh de 2014 cap
    José Mário Vaz 2014.jpg José Mario Vaz
    (1957-)
    23 de junh de 2014 27 de junh de 2019 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccions de 2014
    Cipriano Cassamá
    (1959-)
    27 de junh de 2019 29 de junh de 2019 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    José Mário Vaz 2014.jpg José Mario Vaz
    (1957-)
    29 de junh de 2019 uèi Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC

    Vejatz tanben[modificar | modificar la font]