Lista dels primièrs ministres de Cameron

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Cameron.

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Cameron, e tanben de Cameron Oriental e Cameron Occidental dempuèi 1960.

Republica de Cameron[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
1 de genièr de 1960 - 5 de mai de 1960 Ahmadou Babatoura Ahidjo, Primièr ministre UC  
15 de mai de 1960 - 1 d'octobre de 1961 Charles Assalé, Primièr ministre UC Devenèt primièr ministre del Cameron Oriental aprèp la formacion de la Republica Federala de Cameron.

Republica Federala de Cameron[modificar | modificar la font]

Cameron Oriental[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
1 d'octobre de 1961 - 19 de junh de 1965 Charles Assalé, Primièr ministre UC Primièr ministre de la Republica de Cameron
19 de junh de 1965 - 20 de novembre de 1965 Vincent de Paul Ahanda, Primièr ministre UC  
20 de novembre de 1965 - 1966 Simon Pierre Tchoungui, Primièr ministre UC  
1966 - 2 de junh de 1972 UNC  

Cameron Occidental[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
1 d'octobre de 1961 - 13 de mai de 1965 John Ngu Foncha, Primièr ministre KNDP  
13 de mai de 1965 - 1966 Augustine Ngom Jua, Primièr ministre UNC  
1966 - 11 de genièr de 1968 KNDP  
11 de genièr de 1968 - 2 de junh de 1972 Salomon Tandeng Muna, Primièr ministre UNC  

Republica Unida de Cameron[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
2 de junh de 1972 - 30 de junh de 1975 cap
30 de junh de 1975 - 6 de novembre de 1982 Paul Biya, Primièr ministre UNC  
6 de novembre de 1982 - 22 d'agost de 1983 Bello Bouba Maigari, Primièr ministre UNC  
22 d'agost de 1983 - 25 de genièr de 1984 Luc Ayang, Primièr ministre UNC  
Republica de Cameron
25 de genièr de 1984 - 26 d'abril de 1991 carga abolida
26 d'abril de 1991 - 9 d'abril de 1992 Sadou Hayatou, Primièr ministre RDPC  
9 d'abril de 1992 - 19 de setembre de 1996 Simon Achidi Achu, Primièr ministre RDPC  
19 de setembre de 1996 - 8 de decembre de 2004 Peter Mafany Musonge, Primièr ministre RDPC  
8 de decembre de 200430 de junh de 2009 Ephraïm Inoni, primièr ministre RDPC  
30 de junh de 2009 - uèi Philémon Yang, primièr ministre RDPC  

Partits[modificar | modificar la font]

  • RDPC Rassemblement Démocratique du Peuple Camerounais/Cameroonian, partit conservator, anteriorament UNC. Devenèt RDPC aprèp 1985
  • SDF Social-Democratic Front/Front Social-Démocratique social-democratic
  • KNDP Kamerun National Democratic Party, del Cameron Britanic, aprèp 1966: part de l'UNC
  • UC Union du Camerounais en lo Cameron Francés. Aprèp 1966: part de l'UNC
  • UNC Union National du Camerounais, dempuèi 1985: RDPC

Fonts[modificar | modificar la font]