Lista dels arrondiments franceses

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Lista dels arrondiments francés amb superfícia, composicion e populacion.

Còde INSEE Arrondiment Superfícia Nombre de cantons Nombre de comunas Populacion sens compte doble
011 arrondiment de Belley 1367 km2 9 107 121 004
012 arrondiment de Bourg-en-Bresse 3105 km2 24 219 333 734
013 arrondiment de Gex 426 km2 3 29 95 070
014 arrondiment de Nantua 924 km2 7 64 93 542
021 arrondiment de Château-Thierry 1193 km2 5 123 70 059
022 arrondiment de Laon 2461 km2 13 278 156 706
023 arrondiment de Saint-Quentin 1071 km2 9 126 128 154
024 arrondiment de Soissons 1243 km2 7 159 107 930
025 arrondiment de Vervins 1401 km2 8 130 71 641
031 arrondiment de Montluçon 2328 km2 12 106 107 615
032 arrondiment de Molins 2996 km2 12 111 106 036
033 arrondiment de Vichèi 2016 km2 11 103 124 337
041 arrondiment de Barcilona de Provença 1028 km2 2 16 7 864
042 arrondiment de Castelana 1320 km2 5 32 11 472
043 arrondiment de Dinha 2465 km2 10 65 47 620
044 arrondiment de Forcauquier 2112 km2 13 87 96 959
051 arrondiment de Briançon 2138 km2 7 38 34 898
052 arrondiment de Gap 3411 km2 23 139 106 386
061 arrondiment de Grassa 1231 km2 19 62 562 936
062 arrondiment de Niça 3067 km2 33 101 520 374
071 arrondiment de L'Argentièira 1928 km2 14 148 101 751
072 arrondiment de Privàs 1742 km2 7 65 85 005
073 arrondiment de Tornon 1858 km2 12 126 138 956
081 arrondiment de Charleville-Mézières 1825 km2 17 160 157 058
082 arrondiment de Rethel 1200 km2 6 101 37 413
083 arrondiment de Sedan 792 km2 6 79 57 356
084 arrondiment de Vouziers 1412 km2 8 123 21 752
091 arrondiment de Fois 2078 km2 9 135 47 448
092 arrondiment de Pàmias 1315 km2 7 115 65 028
093 arrondiment de Sent Guironç 1497 km2 6 82 40 677
101 arrondiment de Bar-sur-Aube 1193 km2 5 104 28 469
102 arrondiment de Nogent-sur-Seine 1277 km2 6 82 54 062
103 arrondiment de Troyes 3534 km2 22 247 227 489
111 arrondiment de Carcassona 2668 km2 18 207 160 466
112 arrondiment de Limós 1781 km2 8 149 42 324
113 arrondiment de Narbona 1690 km2 9 82 167 470
121 arrondiment de Milhau 3467 km2 15 101 79 559
122 arrondiment de Rodés 3974 km2 23 139 111 603
123 arrondiment de Vilafranca de Roergue 1293 km2 8 64 88 044
131 arrondiment d'Ais de Provença 1532 km2 10 44 450 801
132 arrondiment d'Arle 2284 km2 9 36 172 085
134 arrondiment d'Istre 599 km2 8 18 327 881
133 arrondiment de Marselha 672 km2 30 21 1 073 395
141 arrondiment de Bayeux 952 km2 6 126 73 634
142 arrondiment de Caen 1990 km2 24 288 386 664
143 arrondiment de Lisieux 1650 km2 13 204 161 593
144 arrondiment de Vire 956 km2 6 88 72 111
151 arrondiment d'Orlhac 1937 km2 12 96 81 896
152 arrondiment de Mauriac 1278 km2 6 55 25 739
153 arrondiment de Sant Flor 2511 km2 9 109 37 508
161 arrondiment d'Engoleime 3320 km2 16 153 181 124
162 arrondiment de Conhac 1240 km2 9 112 99 736
163 arrondiment de Confolent 1396 km2 10 139 71 475
171 arrondiment de Jonzac 1530 km2 7 114 68 019
172 arrondiment de Rochefort 1528 km2 13 79 190 481
173 arrondiment de La Rochelle 818 km2 15 57 216 972
174 arrondiment de Saintes 1546 km2 9 107 116 443
175 arrondiment de Saint-Jean-d'Angély 1442 km2 7 115 52 388
181 arrondiment de Borge 2798 km2 16 131 171 849
182 arrondiment de Saint-Amand-Montrond 2670 km2 11 116 62 977
183 arrondiment de Vierzon 1767 km2 8 43 69 430
191 arrondiment de Briva 1526 km2 15 99 128 685
192 arrondiment de Tula 2564 km2 14 118 71 009
193 arrondiment d'Ussèl 1766 km2 8 69 41 770
201 arrondiment d'Ajaccio 2195 km2 14 80
204 arrondiment de Sartène 1819 km2 8 44
202 arrondiment de Bastia 1382 km2 16 94
205 arrondiment de Calvi 861 km2 4 33
203 arrondiment de Corte 2423 km2 10 109
211 arrondiment de Beaune 2118 km2 10 194 110 560
212 arrondiment de Dijon 3049 km2 21 259 363 726
213 arrondiment de Montbard 3596 km2 12 253 59 533
221 arrondiment de Dinan 1755 km2 12 101 102 890
222 arrondiment de Guingamp 1966 km2 12 90 125 332
223 arrondiment de Lannion 904 km2 7 60 99 607
224 arrondiment de Saint-Brieuc 2252 km2 21 122 270 985
231 arrondiment d'au Buçon 2539 km2 12 129 44 361
232 arrondiment de Garait 3027 km2 15 129 74 277
241 arrondiment de Brageirac 2182 km2 14 159 102 452
242 arrondiment de Nontronh 1621 km2 8 80 54 425
243 arrondiment de Periguers 3337 km2 18 196 175 216
244 arrondiment de Sarlat 1921 km2 10 122 81 513
251 Arrondiment de Besançon 2497 km2 15 268 249 276
252 Arrondiment de Montbéliard 1444 km2 12 171 176 113
253 Arrondiment de Pontarlier 1293 km2 8 155 113 678
261 Arrondiment de Diá 2287 km2 9 104 67 697
262 Arrondiment de Niom 1722 km2 11 142 149 036
263 Arrondiment de Valença 2521 km2 16 123 294 820
271 arrondiment dels Andelys 1419 km2 12 175 235 604
272 arrondiment de Bernay 2060 km2 16 263 227 195
273 arrondiment d'Évreux 2561 km2 15 237 139 044
281 arrondiment de Chartres 2130 km2 11 162 209 168
282 arrondiment de Châteaudun 1439 km2 5 80 59 012
283 arrondiment de Dreux 1501 km2 9 109 129 446
284 arrondiment de Nogent-le-Rotrou 811 km2 4 52 35 607
291 arrondiment de Brest 1408 km2 20 80 375 678
292 arrondiment de Châteaulin 1804 km2 7 61 81 835
293 arrondiment de Morlaix 1319 km2 10 60 128 788
294 arrondiment de Quimper 2202 km2 17 82 322 727
301 arrondiment d'Alès 1322 km2 12 101 148 487
302 arrondiment de Nimes 3133 km2 24 177 556 372
303 arrondiment dau Vigan 1398 km2 10 75 39 319
311 arrondiment de Mureth 1639 km2 11 126 222 841
312 arrondiment de Sent Gaudenç 2140 km2 11 237 77 452
313 arrondiment de Tolosa 2531 km2 31 226 1 062 379
321 arrondiment d'Aush 2134 km2 12 154 81 892
322 arrondiment de Condòm 2437 km2 11 159 67 041
323 arrondiment de Miranda 1686 km2 8 150 42 158
336 arrondiment d'Arcaishon 1494 km2 4 17 153 033
331 arrondiment de Blaia 696 km2 5 65 90 945
332 arrondiment de Bordèu 2903 km2 25 82 961 709
333 arrondiment de Lengon 2306 km2 15 198 132 915
334 arrondiment de L'Esparra 1318 km2 5 51 90 339
335 arrondiment de Liborna 1283 km2 9 129 154 443
341 arrondiment de Besièrs 2987 km2 19 152 313 411
342 arrondiment de Lodeva 1211 km2 5 72 140 289
343 arrondiment de Montpelhièr 1904 km2 25 119 691 192
351 arrondiment de Fougères 999 km2 6 57 184 699
352 arrondiment de Redon 1335 km2 7 53 102 871
353 arrondiment de Rennes 3483 km2 31 180 605 914
354 arrondiment de Saint-Malo 958 km2 9 63 166 715
361 arrondiment del Blanc 1761 km2 6 56 31 425
362 arrondiment de Châteauroux 2524 km2 11 82 128 450
363 arrondiment de La Châtre 1323 km2 5 58 28 250
364 arrondiment d'Essaudun 1182 km2 4 51 34 107
371 arrondiment de Chinon 1694 km2 7 87 103 713
373 arrondiment de Loches 1803 km2 6 67 117 816
372 arrondiment de Tours 2629 km2 24 123 384 982
381 arrondiment de Granòble 4715 km2 39 297 739 837
382 arrondiment de La Tour-du-Pin 1479 km2 11 137 305 542
383 arrondiment de Viana 1237 km2 8 99 213 343
391 arrondiment de Dole 1180 km2 10 125 106 339
392 arrondiment de Lons-le-Saunier 2817 km2 19 349 104 459
393 arrondiment de Saint-Claude 1003 km2 5 70 49 390
401 arrondiment de Dacs 3194 km2 13 153 226 858
402 arrondiment deu Mont 6048 km2 17 178 180 586
411 arrondiment de Bles 2565 km2 13 121 151 065
413 arrondiment de Romorantin-Lanthenay 2059 km2 8 63 111 448
412 arrondiment de Vendôme 1719 km2 9 107 69 402
421 arrondiment de Montbrison 1959 km2 10 138 182 491
422 arrondiment de Roanne 1780 km2 11 115 156 925
423 arrondiment de Saint-Étienne 1041 km2 19 74 423 525
431 arrondiment de Briude 1529 km2 10 113 45 606
432 arrondiment dau Puei de Velai 2288 km2 17 103 96 525
433 arrondiment de Sinjau 1160 km2 9 44 85 152
444 arrondiment d'Ancenis 791 km2 5 29
441 arrondiment de Châteaubriant 2148 km2 10 53
442 arrondiment de Nantes 2118 km2 29 82 840 239
443 arrondiment de Saint-Nazaire 1758 km2 15 57 330 294
451 arrondiment de Montargis 2631 km2 12 126 169 925
452 arrondiment d'Orléans 2946 km2 24 122 444 681
453 arrondiment de Pithiviers 1198 km2 5 86 63 499
461 arrondiment de Caors 2179 km2 13 135 72 618
462 arrondiment de Fijac 1550 km2 9 120 54 604
463 arrondiment de Gordon 1487 km2 9 85 46 606
471 arrondiment d'Agen 1013 km2 12 71 120 796
472 arrondiment de Marmanda 1388 km2 10 98 83 722
474 arrondiment de Nerac 1400 km2 7 58 38 900
473 arrondiment de Vilanuèva 1560 km2 11 92 89 424
481 arrondiment de Florac 1687 km2 7 50 13 199
482 arrondiment de Mende 3479 km2 18 135 63 402
491 arrondiment d'Angers 2127 km2 17 112 383 092
492 arrondiment de Cholet 1646 km2 9 78 224 595
493 arrondiment de Saumur 2229 km2 10 112 134 943
494 arrondiment de Segré 1164 km2 5 61 70 863
501 arrondiment d'Avranches 1762 km2 16 160 134 504
502 arrondiment de Cherbourg 1639 km2 15 189 188 676
503 arrondiment de Coutances 1301 km2 10 130 70 559
504 arrondiment de Saint-Lô 1235 km2 11 122 103 144
511 arrondiment de Châlons-en-Champagne 1778 km2 8 100 109 418
512 arrondiment d'Épernay 2156 km2 11 184 119 094
513 arrondiment de Reims 1702 km2 16 156 295 014
515 arrondiment de Sainte-Menehould 1021 km2 3 67
514 arrondiment de Vitry-le-François 1504 km2 6 113 45 369
521 arrondiment de Chaumont 2476 km2 11 160 63 357
522 arrondiment de Langres 2163 km2 10 158 43 597
523 arrondiment de Saint-Dizier 1571 km2 11 115 68 686
531 arrondiment de Château-Gontier 1270 km2 7 71 73 615
532 arrondiment de Laval 1812 km2 13 88 113 593
533 arrondiment de Mayenne 2094 km2 12 102 120 237
541 arrondiment de Briey 1143 km2 10 130 166 540
542 arrondiment de Lunéville 1451 km2 9 164 78 300
543 arrondiment de Nancy 1509 km2 20 188 419 380
544 arrondiment de Toul 1143 km2 5 112 69 261
551 arrondiment de Bar-le-Duc 1451 km2 9 109 59 399
552 arrondiment de Commercy 1932 km2 7 136 43 135
553 arrondiment de Verdun 2829 km2 15 255 84 653
561 arrondiment de Lorient 1489 km2 15 60 313 375
562 arrondiment de Pontivy 2399 km2 10 78 155 346
563 arrondiment de Vannes 2935 km2 17 123 282 142
571 arrondiment de Boulay-Moselle 722 km2 3 96
572 arrondiment de Château-Salins 974 km2 5 128
573 arrondiment de Forbach 561 km2 7 73 241 543
574 arrondiment de Metz Campèstre 1047 km2 9 142
579 arrondiment de Metz Ciutat 42 km2 4 1 343 893
575 arrondiment de Sarrebourg 993 km2 5 102 92 057
576 arrondiment de Sarreguemines 936 km2 6 83 98 684
577 arrondiment de Thionville Èst 686 km2 6 75 267 345
578 arrondiment de Thionville Oèst 467 km2 6 30
581 arrondiment de Château-Chinon 1929 km2 6 72 28 008
582 arrondiment de Clamecy 1464 km2 6 93 21 075
584 arrondiment de Cosne-Cours-sur-Loire 1403 km2 7 64 43 361
583 arrondiment de Nevers 2020 km2 13 83 114 738
591 arrondiment d'Avesnes-sur-Helpe 1408 km2 12 151 229 451
592 arrondiment de Cambrai 902 km2 7 116 161 655
593 arrondiment de Douai 477 km2 7 64 245 683
594 arrondiment de Dunkerque 1443 km2 16 115 375 768
595 arrondiment de Lille 879 km2 28 124 1 240 456
596 arrondiment de Valenciennes 635 km2 9 82 351 348
601 arrondiment de Beauvais 2100 km2 14 258 229 920
602 arrondiment de Clermont 1142 km2 7 146 130 299
603 arrondiment de Compenha 1275 km2 10 156 182 447
604 arrondiment de Senlis 1344 km2 10 133 281 837
611 arrondiment d'Alençon 1710 km2 11 133 86 365
612 arrondiment d'Argentan 2432 km2 17 226 109 615
613 arrondiment de Mortagne-au-Perche 1961 km2 12 146 87 392
621 arrondiment d'Arras 2519 km2 17 369 249 006
622 arrondiment de Béthune 674 km2 14 100 293 135
623 arrondiment de Boulogne-sur-Mer 640 km2 8 75 158 527
626 arrondiment de Calais 310 km2 5 28 157 786
627 arrondiment de Lens 278 km2 17 43 367 769
624 arrondiment de Montreuil 1160 km2 8 164 111 804
625 arrondiment de Saint-Omer 1090 km2 8 116 129 991
631 arrondiment d'Embert 1188 km2 8 55 27 583
632 arrondiment de Clarmont-Ferrand 1796 km2 25 119 355 966
633 arrondiment d'Issoire 1820 km2 9 116 77 963
634 arrondiment de Riam 2300 km2 13 137 135 843
635 arrondiment de Tièrn 866 km2 6 43 56 387
641 arrondiment de Baiona 2270 km2 19 123 296 558
642 arrondiment d'Auloron 2885 km2 12 155 72 174
643 arrondiment de Pau 2490 km2 21 269 308 577
651 arrondiment d'Argelès-Gazòst 1300 km2 6 89 37 695
652 arrondiment de Banhèras 1676 km2 9 160 48 615
653 arrondiment de Tarba 1488 km2 19 225 142 220
661 arrondiment de Ceret 954 km2 5 40 129 885
662 arrondiment de Perpinhan 1317 km2 20 86 284 722
663 arrondiment de Prada 1845 km2 6 100 59 845
672 arrondiment de Haguenau 666 km2 3 56 241 346
673 arrondiment de Molsheim 745 km2 5 69 103 783
674 arrondiment de Saverne 1003 km2 6 128 129 105
675 arrondiment de Sélestat-Erstein 981 km2 7 101 157 236
676 arrondiment d'Estrasborg Campèstre 684 km2 8 104
678 arrondiment d'Estrasborg Ciutat 78 km2 10 1 494 089
677 arrondiment de Wissembourg 598 km2 5 68
681 arrondiment d'Altkirch 655 km2 4 111 69 851
682 arrondiment de Colmar 666 km2 6 62 211 312
683 arrondiment de Guebwiller 584 km2 4 47
684 arrondiment de Mulhouse 634 km2 9 73 352 817
685 arrondiment de Ribeauvillé 462 km2 4 32
686 arrondiment de Thann 525 km2 4 52 130 050
691 arrondiment de Lion 1746 km2 43 162 1 591 955
692 arrondiment de Villefranche-sur-Saône 1503 km2 11 131 251 364
701 arrondiment de Lure 1848 km2 13 194 108 803
702 arrondiment de Vesoul 3512 km2 19 351 127 856
711 arrondiment d'Autun 1900 km2 11 83 130 029
712 arrondiment de Chalon-sur-Saône 1726 km2 15 151 156 205
713 arrondiment de Charolles 2500 km2 13 136 86 980
714 arrondiment de Louhans 1248 km2 8 79 67 011
715 arrondiment de Mâcon 1200 km2 10 124 113 370
721 arrondiment de La Flèche 1588 km2 12 125 151 118
722 arrondiment de Mamers 1615 km2 16 202 152 055
723 arrondiment del Mans 3002 km2 12 48 263 333
731 arrondiment d'Albertville 2466 km2 9 82 111 446
732 arrondiment de Chambéry 1586 km2 22 161 276 782
733 arrondiment de Saint-Jean-de-Maurienne 1976 km2 6 62 42 946
741 arrondiment d'Annecy 1262 km2 10 93 284 358
742 arrondiment de Bonneville 1558 km2 10 61 187 266
743 arrondiment de Saint-Julien-en-Genevois 660 km2 7 72 188 787
744 arrondiment de Thonon-les-Bains 908 km2 7 68 146 949
751 París (arrondiment unic) 105 km2 20 1 2 187 526
761 arrondiment de Dieppe 3055 km2 20 350 235 945
762 arrondiment del Havre 1330 km2 20 176 387 249
763 arrondiment de Rouen 1893 km2 29 219 631 184
774 arrondiment de Fontainebleau 1227 km2 6 87 155 666
771 arrondiment de Meaux 1400 km2 8 128 345 928
772 arrondiment de Melun 1336 km2 10 91 279 465
773 arrondiment de Provins 1651 km2 9 165 188 637
775 arrondiment de Torcy 302 km2 10 43 434 301
781 arrondiment de Mantes-la-Jolie 825 km2 8 117 274 066
782 arrondiment de Rambouillet 953 km2 5 81 229 105
783 arrondiment de Saint-Germain-en-Laye 341 km2 16 45 519 133
784 arrondiment de Versailles 165 km2 10 19 415 962
791 arrondiment de Bressuire 1623 km2 7 62 109 349
792 arrondiment de Niort 2792 km2 18 166 199 082
793 arrondiment de Parthenay 1585 km2 8 77 65 920
801 arrondiment d'Abbeville 1589 km2 13 200 125 131
802 arrondiment d'Amians 2465 km2 20 281 305 112
803 arrondiment de Montdidier 916 km2 5 132 47 670
804 arrondiment de Péronne 1200 km2 8 169 94 530
811 arrondiment d'Albi 2732 km2 23 170 192 073
812 arrondiment de Castras 3026 km2 23 153 195 817
821 arrondiment de Castèlsarrasin 1602 km2 12 103 77 750
822 arrondiment de Montalban 2117 km2 18 92 180 599
833 arrondiment de Brinhòla 2260 km2 9 61 182 227
831 arrondiment de Draguinhan 2417 km2 12 58 305 697
832 arrondiment de Tolon 1296 km2 22 34 570 816
841 arrondiment d'Ate 1377 km2 6 56 129 075
842 arrondiment d'Avinhon 924 km2 10 37 214 542
843 arrondiment de Carpentràs 1266 km2 8 58 215 862
851 arrondiment de Fontenay-le-Comte 2129 km2 9 107 141 343
852 arrondiment de La Roche-sur-Yon 2495 km2 11 92 296 041
853 arrondiment dels Sables-d'Olonne 2096 km2 11 83 237 863
861 arrondiment de Châtellerault 2065 km2 12 96 108 958
862 arrondiment de Montmorillon 3000 km2 11 98 66 892
863 arrondiment de Peitieus 1926 km2 15 87 261 026
871 arrondiment de Belac 1780 km2 8 63 38 870
872 arrondiment de Limòtges 2945 km2 28 108 297 741
873 arrondiment de Rechoard 795 km2 6 30 37 815
881 arrondiment d'Épinal 3098 km2 15 251 203 481
882 arrondiment de Neufchâteau 1611 km2 7 174 53 271
883 arrondiment de Saint-Dié-des-Vosges 1166 km2 9 90 110 921
891 arrondiment d'Auxerre 3515 km2 22 197 164 992
892 arrondiment d'Avallon 2209 km2 10 149 42 467
893 arrondiment de Sens 1704 km2 10 109 130 832
901 Territòri de Belfòrt (arrondiment unic) 609 km2 15 102 142 622
911 arrondiment d'Étampes 876 km2 6 79 131 085
912 arrondiment d'Évry 469 km2 17 52 538 418
913 arrondiment de Palaiseau 459 km2 19 65 626 627
921 arrondiment d'Antony 49 km2 12 12 401 755
923 arrondiment de Boulogne-Billancourt 46 km2 9 9 318 893
922 arrondiment de Nanterre 81 km2 24 15 888 658
931 arrondiment de Bobingy 66 km2 17 15 422 744
932 arrondiment de Le Raincy 123 km2 13 16 762 958
933 arrondiment de Saint-Denis (Sèina Saint Denis) 47 km2 10 9 437 409
941 arrondiment de Créteil 146 km2 25 23 314 322
943 arrondiment de L'Haÿ-les-Roses 35 km2 9 10 564 638
942 arrondiment de Nogent-sur-Marne 63 km2 15 14 508 966
951 arrondiment d'Argenteuil 53 km2 7 7 415 390
953 arrondiment de Sarcelles 828 km2 17 117 340 284
952 arrondiment de Pontoise 364 km2 15 61 472 944
9711 arrondiment de Basse-Terre 854 km2 17 18 187 574
9712 arrondiment de Pointe-à-Pitre 774 km2 23 14 202 679
9721 arrondiment de Fort-de-France 171 km2 16 4 156 079
9723 arrondiment de Le Marin 409 km2 13 12 116 168
9724 arrondiment de Saint-Pierre (Martinica) 210 km2 5 8 22 815
9722 arrondiment de La Trinité 338 km2 11 10 77 532
9731 arrondiment de Cayenne 42589 km2 16 14 176 577
9732 arrondiment de Saint-Laurent-du-Maroni 40945 km2 3 8 92 123
9743 arrondiment de Saint-Benoît 736 km2 9 6 127 133
9741 arrondiment de Saint-Denis (Reünion) 423 km2 11 3 205 275
9744 arrondiment de Saint-Paul 467 km2 11 5 212 382
9742 arrondiment de Saint-Pierre (Reünion) 878 km2 18 10 308 869
9761 Maiòta (arrondiment unic) 374 km2 19 17 256 518