Discussion Utilizaire:Pdbdt

Lo contengut de la pagina non es disponible dins una autra lenga.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

28 febrièr de 2011 a 20.23 (UTC)

Benvenguda sus Wikipèdia, Pdbdt !

Esites pas a consultar las primièras indicacions per modificar e redigir de paginas dins Wikipèdia.
Pòdes tanben consultar la fièra de las questions (FAQ), la sintaxi de Wikipèdia e far tos ensages dins lo Nauc de sabla. Totes aquestes aspèctes son presentats dins una guida per començar sus Wikipèdia.

Per completar la presentacion, t’aconselhi un pichon torn per las recomandacions de seguir (règlas de neutralitat, d'admissibilitat dels articles, copyright...) e las paginas projèctes ont i a sens dobte un subjècte que t'interessarà.

Per signar tos messatges (unicament sus las paginas de discussion), pòdes picar ~~~ ; amb un quatren tilde, en mai de ta « signatura », seràn afichadas la data e l'ora (~~~~). Cal pas signar los articles enciclopedics. Es possible de trobar la lista dels autors en visitant lor istoric.

Utilizam de siglas de còps misteriosas: poiràs trobar lor explicacion sus la pagina girgon.

Se vòles, pòdes tanben nos dire d'ont venes e tos centres d'interès. Pòdes per aquò modificar ta pagina personala. Se venes d'una autra Wikipèdia, doblides pas de metre los ligams vèrs tas autras paginas perso. Pòdes tanben te venir presentar sul jornal dels novèls venguts.

Per facilitar la comunicacion interlingüistica entre utilizaires, pòdes indicar las lengas que practicas — e a quin nivèl — en inclusent dins ta pagina personala un dels modèls que trobaràs sus Wikipèdia:Babel.

Pòdes aisidament decorar ta pagina d'utilizaire en i indicant quinas lengas parlas, d'ont venes, quins son tos centres d'interès e tas activitats sus Wikipèdia, e d'autras causas encara amb las bóstias d'utilizaire: Ajustar de boitas d'utilizaire a sa pagina personala

E s'as de questions de pausar, esites sustot pas a me contactar, a consultar Ajuda:Pausar una question. Per seguir la vida de la comunautat, pòdes donar una ulhada als anoncis o far un torn a la tavèrna.

Bona continuacion demest nosautres!

Cedric31 6 de julh de 2008 a 18:23 (UTC)

Adieu Pdbdt. Vesi qu'escrives "eglisa" dins los articles tieus, coneissi pas fòrça plan lo gascon, mas cresiái qu'èra egleisa? Jiròni 5 de nov de 2008 a 20:26 (UTC)

Mercés per l'informacion, e felicitacions per ton trabalh de qualitat sus aquelas comunas gasconas, n'avèm plan besonh! Salutacions.Jiròni 5 de nov de 2008 a 21:01 (UTC)

Adiu! As l'ocasion de balhar ton vejaire sus un punt del foncionament de la Wikipèdia occitana. Pòdes votar per o contra la proposicion de gestion dels dreches administratius pels utilizaires inactius: (Pagina de vòte). Coralament. Cedric31 13 de decembre de 2008 a 18:31 (UTC)

L'eleccion dels arbitres del 1èr comitat d'arbitratge de la Wikipèdia occitana se debanarà a partir del 5 de genièr venent. D'en primièr, vos convidi a legir las règlas de foncionament d'aquel comitat.
D'ara enlà, vos podètz presentar a l'eleccion en apondent vòstre nom sus la pagina d'escrutinh ; vos sufís de remplaçar "Candidat X" per vòstre escais. Es important que los qu'an d'experiéncia aicí e qu'an un minimum de disponibilitat se pausen la question.
La nòstra wikipèdia creis ; avèm besonh de metre en plaça los espleches d'administracion que fan mestièr!
Plan coralament. Cedric31 20 de decembre de 2008 a 18:48 (UTC)

Adieu, supòrt a la Wikimedia catalana[Modificar lo còdi]

Adieu, nos coneissèm pas e avèm pas jamai agut l'escasença de nos parlar mas espèri que tot te va plan. T'escrivi sonque per te dire que se fa una campanha per donar supòrt al Chapter Wikimedia CAT e que se te sentisses concernit pòdes apondre lo pegasolet a ta pagina Modèl:Wikimedia CAT. Te desiri una bona setmana e un bon estiu, mercés, amistats e a lèu,Capsot (d) 12 de junh de de 2010 a 16.43 (UTC)

Car Pdbdt, Tenètz:

Foix = Fois e Candale = Candala en lenga occitana. Peadar (d) 28 febrièr de 2011 a 20.23 (UTC)[respon]

Adieu, a prepaus de l'Associacion[Modificar lo còdi]

Espèri que te va tot plan. T'escrivi que m'agradariá que foguèsses membre de l'Associacion [1] qu'ensajam de metre en plaça que ne pòdes legir las tòcas dins la discussion al costat. Espèri qu'acceptaràs que nos fa mestièr una collaboracion mai estrecha entre nosautres, una orientacion mai clara d'ont anam e subretot una dobertura cap a la societat per atirar d'autors novèls, espèri a mai que nos podràs portar d'idèas e çò que caldrà per enfortir l'aisina. Amistats, al còp que ven, Claudi/Capsot (d) 15 abril de 2011 a 14.35 (UTC)[respon]


Promoccion de l'article Tomàs d'Aquin[Modificar lo còdi]

Adessiatz,

Un vòte es tornarmai en cors per promòuvre l'article « Tomàs d'Aquin ». A l'ora d'ara, manca encara un vòte per obtenir un resultat significatiu ambé mai de 5 participants. Podriatz donc, se vos plai, donar un còp d'uelh sus lo vòte actuau e, eventualament, lo sostenir.

Lo ligam vèrs lo pagina de vòte es aiçi : Wikipèdia:Proposicion articles de qualitat.

--Toku (d) 21 abril de 2011 a 07.58 (UTC)[respon]

Messatges a totes los editors[Modificar lo còdi]

Adieu a totes, vos escrivi que pensi que la situacion es mai complicada, enfuocada en realitat qu'o foguèt pas jamai e que se contunham aital, la wikipèdia i subreviurà pas.

Aparentament dempuèi ièr avèm un utilizaire exterior a la wikipèdia occitana, Midom, que s'es fach un plaser a escafar una part del trabalh enòrme e meritós que fa Boulaur dempuèi un brave brieu. Boulaur segur s'es enfuriat e compreni plan sa decision. Personalament pòdi comprendre que i aja d'errors e que degan èsser rectificadas pasmens 1) cal pas se fotre dels que trabalhan aicí (podètz legir la tièra de comentaris qu'amassarai sus ma pagina) 2) cal respectar la burocracia occitana (question de respècte e de territorialitat a l'encòp) e pas intervenir coma un dictador omnipotent e omniscient a mai se la persona es una autoritat de la Fondacion Wikimedia (sembla que siá Domas Mituzas..., pensi pas que siá qualqu'un mai qu'emplegue lo nom...).

Per aquestas rasons, pensi que nos cal respondre rapidament e efectivament a aqueste vandalisme (es un vandalisme, venga d'ont venga! Lo fach d'èsser en naut d'una ierarquia implica pas d'actituds dictatorialas ni mai una manca de respècte, al contrari...) e que se se fan pas d'accions consequentas, coma Boulaur me n'anirai d'aquesta wikipèdia e probablament del Wikiccionari tanben. Pasmens es pas de chantatge (es a vosautres de veire se cal contunhar de pèrdre de gents e s'avèm lo coratge de defensar nòstre projècte, Boulaur a fach e fa un brave trabalh e nos podèm pas permetre de lo veire atacat sus de conariás...) mas pensi que nos cal arribar un jorn a manifestar una unitat d'accion e subretot de defensa del trabalh d'un de nòstres membres que jamai es pas estat polemic (contràriament a ieu per exemple...). I aviá d'autres biaisses de far, constructius segurs e son pas estats emplegats...

La basa del problèma ven tanben de nòstra manca inerenta d'administracion mai articulada e espèri que Cedric respondrà lèu a la demanda que li faguèri de votar per almens un burocrata (el es pas pro present malastrosament) e un administrador de mai per poder gerir l'evolucion de la wiki e los problèmas coma aqueste.

Demandi doncas a nòstra administracion una presa de decision per desfar los escafaments comols d'arrogància de Midom, en considerar qu'es estat un vandal e doncas de lo blocar sus aquesta wikipèdia e/o de metre en plaça una cauma per denonciar aquesta situacion d'invasion de competéncias e de manca de respècte envèrs la comunitat occitana. Mercés de vòstra atencion e bon coratge per tot. Amistats, Claudi/Capsot (d) 23 genièr de 2012 a 09.30 (UTC)[respon]

Ausèth misteriós[Modificar lo còdi]

Bonser, Pdbdt. Quauqu'un que'm comunica un començament de formuleta d'Arnaudin, entà lo traduíser : "Lou trote-camin qu'es l'autchét dou techené; s'en ba a 'sparboulits, d'un born a l'aut, en cantan". La fin pausa pas de problèmas e que hè pensar a un ausèth. Que i a solament ua causa que m'arrèsta : qu'ei lo tròta-camin ? A l'entrada audèt deu Palai, que tròbi çaquelà : forme de ausèt [en Bigorre, Landes] où on trouve aussi audèyt, auchèt. Autchét qu'ei efectivament ua varianta d'ausèth/audèth, un resultat de AVICELLU, probablament en passant per aucèth. Lo limit enter ausèl e aucèl qu'ei normaument a 300 km a l'èst, mès ua evolucion locau parallèla a aucèl es pas impossibla. L'auchèth deu teishenèr : perqué ? pr'aquò çò important qu'ei lo sens de trote-camin. Mercés se me tiratz d'embarràs ! Sivadon 1949 (d) 23 mai de 2020 a 15.51 (UTC)[respon]

Plan mercés, Pdbdt, per aqueth estudi qui a divut vos costar temps. Que dèishi las consideracions lingüisticas sus l'origina d'aqueth -ch-. Los sabents, probable, qu'an reglat lo problèma i a bèra pausa ! E la persona qui me demandava la traduccion qu'aurà lo nom de son ausèth e explicas suu ligam damb eth teishenèr. Enqüèra mercés e dinc a las purmèras ! Sivadon 1949 (d) 24 mai de 2020 a 16.33 (UTC)[respon]

We sent you an e-mail[Modificar lo còdi]

Hello Pdbdt,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (d) 25 setembre de 2020 a 18.53 (UTC)[respon]