Lista dels presidents d'Uruguai

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason d'Uruguai.

Lo president d'Uruguai es lo cap d'Estat e del govèrn del país. En cas de manca, lo vicepresident ocupa lo poder.

Segon la constitucion actuala, lo president e lo vicepresident son elegits per un periòde de cinc ans per la populacion, sens possibilitat de reeleccion immediata.

Vaquí la lista dels presidents d'Uruguai, dempuèi 1830.

Periòde de govèrn President Partit politic
1830-1834 Fructuoso Rivera Colorado
1834-1835 Carlos Anaya
1835-1838 Manuel Oribe Nacional
1838 Gabriel Antonio Pereira
1838-1839 Fructuoso Rivera Colorado
1839 Gabriel Antonio Pereira
1839-1843 Fructuoso Rivera Colorado
1843-1852 Joaquín Suárez de Rondelo Colorado
1852 Bernardo Berro Nacional
1852-1853 Juan Francisco Giró Nacional
1853-1854 govèrn interin
1854-1855 Venancio Flores Colorado
1855-1856 Manuel Basilio Bustamante Colorado
1856 José María Plá Colorado
1856-1860 Gabriel Antonio Pereira
1860-1864 Bernardo Berro Colorado
1864-1865 Atanasio Aguirre Nacional
1865 Tomás Villalba Colorado
1865-1868 Venancio Flores (interin) Nacional
1868 Pedro Varela Olivera Colorado
1868-1872 Lorenzo Batlle y Grau Colorado
1872-1873 Tomás Gomensoro Colorado
1873-1875 José Eugenio Ellauri Colorado
1875 Pedro Varela (interin) Colorado
1875 Pedro Carve Colorado
1875-1876 Pedro Varela Colorado
1876-1879 Lorenzo Latorre (interin) Colorado
1879 Francisco Antonino Vidal Colorado
1879-1880 Lorenzo Latorre Colorado
1880-1882 Francisco Antonino Vidal Colorado
1882 Alberto Flangini Colorado
1882-1886 Máximo Santos Colorado
1886 Francisco Antonino Vidal Colorado
1886 Máximo Santos Colorado
1886-1890 Máximo Tajes Colorado
1890-1894 Julio Herrera y Obes Colorado
1894 Duncan Stéwart Colorado
1894-1897 Juan Idiarte Borda Colorado
1897-1899 Juan Lindolfo Cuestas Colorado
1899 José Batlle y Ordóñez Colorado
1899-1903 Juan Lindolfo Cuestas Colorado
1903-1907 José Batlle y Ordóñez Colorado
1907-1911 Claudio Williman Colorado
1911-1915 José Batlle y Ordóñez Colorado
1915-1919 Feliciano Viera Colorado
1919-1923 Baltasar Brum Colorado
1923-1927 José Serrato Colorado
1927-1931 Juan Campisteguy Colorado
1931-1938 Gabriel Terra Colorado
1938-1943 Alfredo Baldomir Colorado
1943-1947 Juan José de Amézaga Colorado
1947 Tomás Berreta Colorado
1947-1951 Luis Batlle Berres Colorado
1951-1955 Andrés Martínez Trueba Colorado
1955-1956 Luis Batlle Berres Colorado
1956-1957 Alberto Fermín Zubiría Colorado
1957-1958 Arturo Lezama Colorado
1958-1959 Carlos Fischer Colorado
1959-1960 Martín Echegoyen Nacional
1960-1961 Benito Nardone Nacional
1961-1962 Eduardo Víctor Haedo Nacional
1962-1963 Faustino Harrison Nacional
1963-1964 Daniel Fernández Crespo Nacional
1964-1965 Luis Giannattasio Nacional
1965-1966 Washington Beltrán Nacional
1966-1967 Alberto Héber Usher Nacional
1967 Óscar Diego Gestido Colorado
1967-1972 Jorge Pacheco Areco Colorado
1972-1973 Juan María Bordaberry Colorado

Dictadura militar (1973 fins a 1985)[modificar | modificar la font]

Imatge Nom Partit Periòde de govèrn
Juan Maria Bordaberry.jpg
Juan María Bordaberry Partido Colorado 27 de junh de 1973 - 12 de junh de 1976
Alberto Demicheli Partido Colorado 12 de junh de 1976 - 1 de setembre de 1976
Carter y Mendez.jpg
Aparicio Méndez Partido Nacional 1 de setembre de 1976 - 12 d'octobre de 1981
Gregorio Conrado Álvarez militar (cap) 12 d'octobre de 1981 - 12 de febrièr de 1985

Presidents dempuèi lo final de la dictatura militar (1985 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Imatge Nom Partit Periòde de govèrn
Rafael Addiego Bruno cap 12 de febrièr - 1 de març de 1985
PresidenteSanguinettti.jpg
Julio María Sanguinetti Partido Colorado 1 de març de 1985 - 1 de març de 1990
Lalacalle.jpg
Luis Alberto Lacalle Herrera Partido Nacional 1 de març de 1990 - 1 de març de 1995
PresidenteSanguinettti.jpg
Julio María Sanguinetti Partido Colorado 1 de març de 1995 - 1 de març de 2000
Jorge Batlle.jpg
Jorge Batlle Ibáñez Partido Colorado 1 de març de 2000 - 1 de març de 2005
Tabaré26022007.jpg
Tabaré Vázquez Rosas Frente Amplio 1 de març de 2005 - 1 de març de 2010
Pepemujica2.jpg
José Alberto Mujica Frente Amplio 1 de març de 2010 - 1 de març de 2015
Tabaré26022007.jpg
Tabaré Vázquez Rosas Frente Amplio 1 de març de 2015 - uèi