Montara (Califòrnia)

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Aquel article (o seccion) es un esbòs.
Podètz partejar vòstras coneissenças e o melhorar (cossí?).
Cal melhorar l'escritura d'aquel article.
L’ortografia, la gramatica, lo vocabulari, la sintaxi o autres aspèctes lingüistics incorrèctes son a verificar. Podètz corregir o crear la discussion.


Montara
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Far de Montara.
Vista del Punt de Montara.
Lo far de Montara; una vista del punt de Montara.
Geografia fisica

Localizacion de Montara
Emplaçament de Montara dins lo comtat de San Mateo e l'estat de Califòrnia

Coordenadas 37° 32′ 23″ N, 122° 30′ 23″ O
Superfícia 10,045 km²
Altituds
 · Mejana
 · Minimala
 
30 m
0 m
Geografia administrativa
País Bandièra dels Estats Units Estats Units
Estat Bandièra de Califòrnia Califòrnia
Comtat Sègle del comtat de San Mateo San Mateo
Cònsol
Còde ZIP 94037[1]
Geografia umana
Populacion (2017) 2 909[2]
Densitat 290 ab./km²
Autras informacions
Fus orari PST (UTC -8)
· estiu (DST) PDT (UTC -7)

Montara, situada sus la còsta pacifica al nòrd de Moss Beach e Half Moon Bay, es una census-designated place del comtat de San Mateo, traversada per la Rota 1 de l'Estat de Califòrnia (tanben designada localament lo Cabrillo Highway, literalament en occitan l'autorota de Cabrillo). Segon lo recensament de 2010, comptava 2 909 abitants.[2]

Geografia e environament[modificar | Modificar lo còdi]

Montara es localizada a 37° 32′ 23″ N, 122° 30′ 23″ O (37.539639, -122.506426),[3] aperaquí 32 km al sud de San Francisco e 80 km al nòrd de la vila californiana de Santa Cruz. La vila borda al sud la CDP de Moss Beach, a l'oèst la Plaja d'estat de Montara e l'ocean Pacific, e al nòrd e l'èst l'espaci verd del Rancho Corral de Tierra. La CDP es pròcha de la vila de Pacifica al nòrd e las vilas de Moss Beach, El Granada e Half Moon Bay al sud. Segon lo Burèu del recensament dels Estats Units, la vila ten una superfícia de 10 km², tota tèrra.

La potentilha de Hickman, espècia rara e menaçada, se troba a l'extremitat nòrd de Montara, suls penjals endessús del rèc de Martini, a altituds compresas entre 10 e 125 mètres.

La montanha vesina, tanben apelada Montara, fa partida dels monts de Santa Cruz, culmina a un altitud de 578 m. La montanha es accessible per un camin de gravièr. A qualques represas, de feblas casudas de nèu son tombadas suls nautors de la montanha.

La CDP es environada d'un espaci obèrt (Rancho Corral de Tierra) e una zòna de lésers populara inclutz la Plaja d'estat de Montara. La banda de sabla longa de près de 1,5 km tòmba dins l’ocean, que la rend la natacion. Es pr'aquò una destinacion de surf popular pels surfaires experimentats. Èrsas de 3-4.5 mètres o mai pòdon èsser correntas al temps d'una mar ondosa de tempèsta ivernala.

Nòtas e referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  • (en) Aqueste article es parcialament o en totalitat eissit d’una traduccion de l’article de Wikipèdia en anglés intitolat « Montara, California ».
  1. Error en títol o url.
  2. 2,0 et 2,1 Error en títol o url.
  3. Error en títol o url.