Lista dels primièrs ministres de Paquistan

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Blason de Paquistan

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Paquistan dempuèi lo 1947.

Nom
(naissença - mòrt)
Imatge Començament del govèrn Final del govèrn Partit Politic
1 Liaquat Ali Khan
(1896 - 1951)
Liaquat Ali Khan.jpg 14 d'agost de 1947 16 d'octobre de 1951 Muslim league
2 Sir Khawaja Nazimuddin
(1894 - 1964)
Khawaja Nazimuddin of Pakistan.JPG 17 d'octobre de 1951 17 d'abril de 1953 Muslim league
3 Muhammad Ali Bogra
(1909 - 1963)
53bogra nehru (cropped).jpg 17 d'abril de 1953 12 d'agost de 1955 Muslim league
4 Chaudhry Muhammad Ali
(1905 - 1980)
State emblem of Pakistan.svg 12 d'agost de 1955 12 de setembre de 1956 Muslim league
5 Huseyn Shaheed Suhrawardy
(1892–1963)
H. S. Suhrawardy.gif 12 de setembre de 1956 17 d'octobre de 1957 Awami League
6 Ibrahim Ismail Chundrigar
(1898 - 1968)
State emblem of Pakistan.svg 17 d'octobre de 1957 16 de decembre de 1957 Muslim league
7 Sir Feroz Khan Noon
(1893–1970)
State emblem of Pakistan.svg 16 de decembre de 1957 7 d'octobre de 1958 Republican Party
Cargue abolit (7 d'octobre de 1958 - 7 de decembre de 1971)
8 Nurul Amin
(1893–1974)
State emblem of Pakistan.svg 7 de decembre de 1971 20 de decembre de 1971 Muslim league
Cargue abolit (20 de decembre 1971 - 14 d'agost 1973)
9 Zulfikar Ali Bhutto
(1928 - 1979)
State emblem of Pakistan.svg 14 d'agost de 1973 5 de julhet de 1977 Pakistan Peoples Party
Cargue abolit (5 de julhet 1977 - 24 de març 1985)
10 Muhammad Khan Junejo
(1932 - 1993)
State emblem of Pakistan.svg 24 de març de 1985 29 de mai de 1988 cap;
Pakistani Muslim league
Cargue abolit (29 de mai 1988 - 2 de decembre 1988)
11 Benazir Bhutto
(1953 - 2007)
Benazir Bhutto cropped.jpg 2 de decembre de 1988 6 d'agost de 1990 Pakistan Peoples Party
A Ghulam Mustafa Jatoi
(1931–2009 )
State emblem of Pakistan.svg 6 d'agost de 1990 6 de novembre de 1990 Govèrn provisòri
12 Nawaz Sharif
(1949– )
Nawaz Sharif profile.jpg 6 de novembre de 1990 18 d'abril de 1993 Pakistani Muslim League (N)
A Balakh Sher Mazari
(1928– )
State emblem of Pakistan.svg 18 d'abril de 1993 26 de mai de 1993 Govèrn provisòri
12 Nawaz Sharif
(1949– )
Nawaz Sharif profile.jpg 26 de mai de 1993 18 de julhet de 1993 Pakistani Muslim League (N)
A Moeenuddin Ahmad Qureshi
(1930– )
State emblem of Pakistan.svg 18 de julhet de 1993 19 d'octobre de 1993 Govèrn provisòri
11 Benazir Bhutto
(1953–2007)
Benazir Bhutto cropped.jpg 19 d'octobre de 1993 5 de novembre de 1996 Pakistan Peoples Party
A Malik Meraj Khalid
(1916–2003)
State emblem of Pakistan.svg 5 de novembre de 1996 17 de febrièr de 1997 Govèrn provisòri
12 Nawaz Sharif
(1949– )
Nawaz Sharif profile.jpg 17 de febrièr de 1997 12 d'octobre de 1999 Pakistani Muslim League (N)
Cargue abolit (12 d'octobre 1999 - 21 de novembre 2002)
13 Zafarullah Khan Jamali
(1944– )
Zafarullah Khan Jamali.jpg 21 de novembre de 2002 26 de junh de 2004 Pakistani Muslim League (Q)
14 Chaudhry Shujaat Hussain
(1946– )
Armitage and Shujaat Hussein.jpg
(drecha)
30 de junh de 2004 20 d'agost de 2004 Pakistani Muslim League (Q)
15 Shaukat Aziz
(1949– )
Shaukat Aziz.jpg 20 d'agost de 2004 16 de novembre de 2007 Pakistani Muslim League (Q)
16 Muhammad Mian Soomro
(1950– )
State emblem of Pakistan.svg 16 de novembre de 2007 25 de març de 2008 govèrn provisòri
17 Yousaf Raza Gillani
(1952- )
Syed Gillani - World Economic Forum on the Middle East 2008.jpg 25 de març de 2008 22 de junh de 2012 Pakistan People's Party
18 Raja Pervaiz Ashraf PPP-Hoarding.JPG 22 de junh de 2012 25 de març de 2013 Pakistan People's Party
19 Mir Hazar Khan Khoso State emblem of Pakistan.svg 25 de març de 2013 5 de junh de 2013 cap
20 Nawaz Sharif (3en còp)
(1949- )
Nawaz Sharif profile.jpg 5 de junh de 2013 uèi Pakistani Muslim League (N)

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]