Lista dels primièrs ministres de Bangladèsh

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Bangladèsh.

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn de Bangladèsh, e generalament es lo cap del principal partit politic o coalision de partits que govèrnon lo país. Un dels caps de govèrn, Khaled Zia ocupèt lo poder em doas ocasions.

Aquesta es la lista de primièrs ministres de Bangladèsh de 1971 fins a uèi.

# Periòde de govèrn Nom partit
1 16 de decembre de 1971 - 12 de genièr de 1972 Tajuddin Ahmad, primièr ministre de Bangladèsh Lega Awami Bangladèsh
2 12 de genièr de 1972 - 26 de genièr de 1975 Mujibur Rahman, primièr ministre de Bangladèsh Lega Awami Bangladèsh
3 26 de genièr de 1975 - 15 d'agost de 1975 Muhammad Mansur Ali, primièr ministre de Bangladèsh Lega Awami Bangladèsh
15 d'agost de 1975 - 6 de novembre de 1975 Khondaker Mostaq Ahmad, president de Bangladèsh Lega Awami Bangladèsh
6 de novembre de 1975 - 21 d'abril de 1977 Abu Sadat Mohammad Sayem, president de Bangladèsh Partit Nacional de Bangladèsh
21 d'abril de 1977 - 29 de junh de 1978 Ziaur Rahman, president de Bangladèsh Partit Nacional de Bangladèsh
A 29 de junh de 1978 - 12 de març de 1979 Mashiur Rahman, primièr ministre de Bangladèsh[1] Partit Nacional de Bangladèsh
12 de març de 1979 - 15 d'abril de 1979 Ziaur Rahman, president de Bangladèsh Partit Nacional de Bangladèsh
4 15 d'abril de 1979 - 24 de març de 1982 Azizur Rahman, primièr ministre de Bangladèsh Partit Nacional de Bangladèsh
24 de març de 1982 - 27 de març de 1982 Hossain Mohammad Ershad, president de Bangladèsh partit Jatiya
27 de març de 1982 - 11 de decembre de 1983 Abul Fazal Mohammad Ahsanuddin Choudhury, president de Bangladèsh partit Jatiya
11 de decembre de 1983 - 30 de març de 1984 Hossain Mohammad Ershad, president de Bangladèsh partit Jatiya
5 30 de març de 1984 - 9 de julhet de 1986 Ataur Rahman Khan, primièr ministre de Bangladèsh partit Jatiya
6 9 de julhet de 1986 - 27 de març de 1988 Mizanur Rahman Chowdhury, primièr ministre de Bangladèsh partit Jatiya
7 27 de març de 1988 - 12 d'agost de 1989 Moudud Ahmed, primièr ministre de Bangladèsh partit Jatiya
8 12 d'agost de 1989 - 6 de decembre de 1990 Kazi Zafar Ahmed, primièr ministre de Bangladèsh partit Jatiya
6 de decembre de 1990 - 20 de març de 1991 Shahabuddin Ahmed, president de Bangladèsh cap
9 20 de març de 1991 - 30 de març de 1996 Khaleda Zia, primièr ministre de Bangladèsh Partit Nacional de Bangladèsh
30 de març de 1996 - 23 de junh de 1996 Habibur Rahman cap
10 23 de junh de 1996 - 15 de julhet de 2001 Sheikh Hasina Wazed, primièr ministre de Bangladèsh Lega Awami Bangladèsh
15 de julhet de 2001 - 10 d'octobre de 2001 Latifur Rahman cap
(9) 10 d'octobre de 2001 - 29 d'octobre de 2006 Khaleda Zia, primièr ministre de Bangladèsh Partit Nacional de Bangladèsh
29 d'octobre de 2006 - 11 de genièr de 2007 Iajuddin Ahmed, president de Bangladèsh cap
11 de genièr de 2007 - 12 de genièr de 2007 Fazlul Haque[1] cap
12 de genièr de 2007 - 6 de genièr de 2009 Fakhruddin Ahmed cap
(10) 6 de genièr de 2009 fins a uèi Sheikh Hasina Wazed, primièr ministre de Bangladèsh Lega Awami Bangladèsh

Nòtas[modificar | modificar la font]

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]