Aldover

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Aldover (forma oficiala) o El Dover[1] es un municipi de la província espanhòla de Tarragona dins la Generalitat de Catalonha e la comarca del Baix Ebre.

Toponimia[modificar | Modificar lo còdi]

L'origina seriá un nom germanic de persona, Aldovarius (latinizacion), segon Joan Coromines [2], mès la referéncia, venguda probablament de l'Onomasticon Cataloniae, es de segonda man. Aldover sembla equivalent a un nom de la comuna del Bordelh, Le Doyer [3] (< *Audoièr) [4]; curiosament, lo departament del Gard, ric en Audoyers coma patronime, fornís pas de toponimes semblables.

I a una autra explica, l’arabe aldowayra, que significa « l'ostalet » [5]; pr'aquò, la correspondéncia ambe de toponimes o antroponimes occitans es impossibla, çò que fariá donar una leugièra preferéncia a l'interpretacion de Coromines, qu'o explica tot, occitan coma catalan.

Nòtas e referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  1. http://www.raco.cat/index.php/Beceroles/article/view/123545 Toponímia major de les Terres de l'Ebre i del Maestrat: divergència i adequació entre formes oficials i formes populars, Xavier Rull
  2. https://www.ebrebiosfera.org/ca/actius/aldover
  3. https://www.annuaire-mairie.fr/rue-le-bourdeix.html
  4. http://cths.fr/dico-topo/affiche-vedettes.php?cdep=24&cpage=7
  5. Gran enciclopèdia catalana, https://www.enciclopedia.cat/search/site/Aldover