Lista dels tèrmes romans

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
(Redirigit dempuèi Lista ds tèrmes romans)
Anar a : navigacion, Recercar

Los tèrmes romans son un dels elements essencials de la civilizacion romana, tant dins la vida videnta que dins los monuments bastits pels abrigar e los provesir (aqüeductes).

Aquela lista alfabetica per país atièra qualques tèrmes del mond roman.

Tèrmes de Dioclecian, Roma.

Albania[modificar | modificar la font]


Alemanha[modificar | modificar la font]

Argeria[modificar | modificar la font]

Àustria[modificar | modificar la font]

Belgica[modificar | modificar la font]

Bulgaria[modificar | modificar la font]

Croàcia[modificar | modificar la font]

Egipte[modificar | modificar la font]

Espanha[modificar | modificar la font]

França[modificar | modificar la font]

Thermes de Barzan
Les Thermes romains d'Aix-les-Bains
Cahors : L'Arc de Diane ou frigidarium des thermes romains
Les vestiges des thermes romains de Cimiez

Occitània[modificar | modificar la font]

Endacòm[modificar | modificar la font]

Grècia[modificar | modificar la font]

Ongria[modificar | modificar la font]

Israèl[modificar | modificar la font]

Itàlia[modificar | modificar la font]

Abruç[modificar | modificar la font]

  • Atri : los tèrmes romans repausan jos la catedrala romanicogotica (bastida dins una piscina)[57]
  • Vasto, Histonium[58]

Calàbria[modificar | modificar la font]

Campània[modificar | modificar la font]

Emília-Romanha[modificar | modificar la font]

Laci[modificar | modificar la font]

Tèrmes de la villa d'Adrien. Lo frigidarium que parcialament conserva la vòlta

.

Roma[modificar | modificar la font]

Lombàrdia[modificar | modificar la font]

Sardenha[modificar | modificar la font]

Sicília[modificar | modificar la font]

Val d'Aoste[modificar | modificar la font]

Jordania[modificar | modificar la font]

Liban[modificar | modificar la font]

Libia[modificar | modificar la font]

Luxemborg[modificar | modificar la font]

Marròc[modificar | modificar la font]

  • Banasa : çà que la sièis tèrmes que dos privats
  • Thamusida
  • Volubilis : quatre ensembles termals publics e mai d'autres privats

Païses Basses[modificar | modificar la font]

Portugal[modificar | modificar la font]

Romania[modificar | modificar la font]

Reialme Unit[modificar | modificar la font]

Tèrmes de Leicester

Serbia[modificar | modificar la font]

Siria[modificar | modificar la font]

  • Tèrmes de Sleim (Mohafazat de Souweida) : banhs fórça plan conservés. Se compausan de cinq salas - que tres caufada - en linha. Sens dobte son precoces , benleu lo primièr sègle[69]

Soïssa[modificar | modificar la font]

Tèrmes romans de Schleitheim

Tunisia[modificar | modificar la font]

Turquia[modificar | modificar la font]

Referéncias[modificar | modificar la font]

  1. [1]
  2. "Fevrier" p. 70
  3. [2]
  4. site Internet de l'Unesco
  5. site touristic del Luxemborg belga
  6. site de là a vila de Dinant
  7. voir un site sus Vervoz
  8. [3]
  9. site de tourisme
  10. (fr)Jean-Yves Empereur, "Fouilles et découvertes récentes (à Alexandrie)" in Dossiers d'Archéologie n° 201, març de 1995, pp. 82 à 87
  11. site del musée
  12. site de la ville
  13. (fr)article de "le monde" 9 de junh de 2006
  14. [4]
  15. "Clébert"p. 100
  16. "Clébert"> p. 199
  17. Site Internet de Caors
  18. [5]
  19. (fr)Ofici del torisme de Dacs
  20. "Segard">p. 67
  21. Ofici del torisme de Frejús
  22. site Internet dels vilatges del val de Verdon
  23. "Clébert" p. 247
  24. "Clébert"p. 116
  25. "Clébert"p. 151
  26. (fr)Marie-Odile Lavendhomme, Carte archéologique de la Loire, París 1997, pp. 136 à 140
  27. group="Clébert" p. 177
  28. Ofixci del torisme de Royat
  29. "Clébert"p. 105
  30. voir un site
  31. "Clébert">p. 239
  32. "Segard" p. 55
  33. voir
  34. "Segard" p. 51
  35. "Clébert"p. 223
  36. (fr)« Les thermes gallo-romains de Châteauneuf » in Archéologia n° 131, juin 1979, pp. 10 à 15
  37. [6]
  38. Ofici du torisme de Grand
  39. site oficiel de la vila
  40. Ofici del torisme de Metz
  41. [7]
  42. [8]
  43. [9]
  44. site de la commune sur le site
  45. Ofice du torisme de Santas
  46. site dels monuments nationals francés
  47. [10]
  48. site oficial de la vila
  49. l’Eclaireur du Gâtinais, n° 2780 du 8 janvier 1999 sur un site personal
  50. site de la vila
  51. [11]
  52. [12]
  53. (en) Voir un site
  54. Voir un site
  55. (fr)site del musèu
  56. candidatura de Masada
  57. [13]
  58. un site de torisme
  59. [14]
  60. [15]
  61. [16]
  62. "Lyon2"[17]
  63. [18]
  64. [19]
  65. [20]
  66. "MNIR"[21]
  67. [22]
  68. [23]
  69. Voir Rapòrt arqueologic
  70. voir un site
  71. voir un site
  72. voir la page sur Wikipédia
  73. site d'Arte television
  74. [24]
  • (fr)Les Alpes occidentales romaines, Maxence Segard, 2009, Ais de Provença, Errance, ISBN 2877723879
  • (fr)Provence antique. Tome 2 : L'époque gallo-romaine, Jean-Paul Clébert, 1970, ed: Robert Laffont
  • (fr)tApproches du Maghreb romain, Paul-Albert Fevrier 1989


Error de citacion : La balisa <ref> existís per un grop nomenat « Segard », mas cap de balisa <references group="Segard"/> correspondenta pas trobada