Lista dels primièrs ministres de Finlàndia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason del primièr ministre de Finlàndia.

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn de Finlàndia. Aquesta es la lista de primièrs ministres de Finlàndia aprèp l'independéncia, lo 1917, fins a uèi.


# Nom Imatge Començament del govèrn Final del govèrn
1. Pehr Evind Svinhufvud (1èr còp) P.E.Svinhufvud.jpg 27 de novembre 1917 27 de mai 1918
2. Juho Kusti Paasikivi (1èr còp) Paasikivi fi01 06a.jpg 27 de mai 1918 27 de novembre 1918
3. Lauri Ingman (1èr còp) Lauri Ingman.jpg 27 de novembre 1918 17 d'abril 1919
4. Kaarlo Castrén Kaarlo Castrén.jpg 17 d'abril 1919 15 d'agost 1919
5. Juho Vennola (1èr còp) JuhoVennola.jpg 15 d'agost 1919 15 de març 1920
6. Rafael Erich Rafael Erich.jpg 15 de març 1920 9 d'abril 1921
7. Juho Vennola (2nd còp) JuhoVennola.jpg 9 d'abril 1921 2 de junh 1922
8. Aimo Cajander (1èr còp) Akcajander.png 2 de junh 1922 14 de novembre 1922
9. Kyösti Kallio (1èr còp) Kallio.jpg 14 de novembre 1922 18 de genièr 1924
10. Aimo Cajander (2nd còp) Akcajander.png 18 de genièr 1924 31 de mai 1924
11. Lauri Ingman (2nd còp) Lauri Ingman.jpg 31 de mai 1924 31 de març 1925
12. Antti Tulenheimo Tulenheimo.gif 31 de març 1925 31 de decembre 1925
13. Kyösti Kallio (2nd còp) Kallio.jpg 31 de decembre 1925 13 de decembre 1926
14. Väinö Tanner Väinö-Tanner.jpg 13 de decembre 1926 17 de decembre 1927
15. Juho Sunila (1èr còp) JuhoSunila.jpg 17 de decembre 1927 22 de decembre 1928
16. Oskari Mantere OskariMantere.jpg 22 de decembre 1928 16 d'agost 1929
17. Kyösti Kallio (3en còp) Kallio.jpg 16 d'agost 1929 4 de julhet 1930
18. Pehr Evind Svinhufvud (2nd còp) P.E.Svinhufvud.jpg 4 de julhet 1930 18 de febrièr 1931
19. Juho Vennola (3en còp, interim) JuhoVennola.jpg 18 de febrièr 1931 21 de març 1931
20. Juho Sunila (2nd còp) JuhoSunila.jpg 21 de març 1931 14 de decembre 1932
21. Toivo Mikael Kivimäki Toivo Kivimäki.png 14 de decembre 1932 7 d'octobre 1936
22. Kyösti Kallio (4en còp) Kallio.jpg 7 d'octobre 1936 17 de febrièr 1937
23. Rudolf Holsti (interim) Rudolf Holsti.jpg 17 de febrièr 1937 12 de març 1937
24. Aimo Cajander (3en còp) Akcajander.png 12 de març 1937 1 de decembre 1939
25. Risto Ryti Risto Ryti 1940.png 1 de decembre 1939 19 de decembre 1940
26. Karl Rudolf Walden (interim) Rudolf Walden.jpg 19 de decembre 1940 4 de genièr 1941
27. Johan Wilhelm Rangell Rangell.jpeg 4 de genièr 1941 5 de març 1943
28. Edwin Linkomies Edwin Linkomies.jpg 5 de març 1943 8 d'agost 1944
29. Antti Hackzell AnttiHackzell.jpg 8 d'agost 1944 21 de setembre 1944
30. Urho Castrén Urho Castrén.jpg 21 de setembre 1944 17 de novembre 1944
31. Juho Kusti Paasikivi (2nd còp) Paasikivi fi01 06a.jpg 17 de novembre 1944 9 de març 1946
32. Carl Enckell Carl enckell.jpg 9 de març 1946 26 de març 1946
33. Mauno Pekkala MaunoPekkala.jpg 26 de març 1946 29 de julhet 1948
34. Karl-August Fagerholm (1èr còp) Carl August Fagerho 1955.jpg 29 de julhet 1948 17 de març 1950
35. Urho Kekkonen (1èr còp) Uudenvuodenpuhe 1959.jpg 17 de març 1950 17 de novembre 1953
36. Sakari Tuomioja Sakari Severi Tuomioja.JPG 17 de novembre 1953 5 de mai 1954
37. Ralf Törngren Ralf Törngren.jpg 5 de mai 1954 20 d'octobre 1954
38. Urho Kekkonen (2nd còp) Uudenvuodenpuhe 1959.jpg 20 d'octobre 1954 3 de març 1956
39. Karl-August Fagerholm (2nd còp) Carl August Fagerho 1955.jpg 3 de març 1956 27 de mai 1957
40. Vieno Johannes Sukselainen (1èr còp) Sukselainen1161980.jpg 27 de mai 1957 29 de novembre 1957
41. Rainer von Fieandt Logo of the Prime Minister of Finland.svg 29 de novembre 1957 26 d'abril 1958
42. Reino Kuuskoski Logo of the Prime Minister of Finland.svg 26 d'abril 1958 29 d'agost 1958
43. Karl-August Fagerholm (3en còp) Carl August Fagerho 1955.jpg 29 d'agost 1958 13 de genièr 1959
44. Vieno Johannes Sukselainen (2nd còp) Sukselainen1161980.jpg 13 de genièr 1959 3 de julhet 1961
45. Eemil Luukka (interim) Logo of the Prime Minister of Finland.svg 3 de julhet 1961 14 de julhet 1961
46. Martti Miettunen (1èr còp) Logo of the Prime Minister of Finland.svg 14 de julhet 1961 13 d'abril 1962
47. Ahti Karjalainen (1èr còp) Ahtikarjalainen.jpg 13 d'abril 1962 18 de decembre 1963
48. Reino Ragnar Lehto Logo of the Prime Minister of Finland.svg 18 de decembre 1963 12 de setembre 1964
49. Johannes Virolainen Johannes virolainen 1980.jpg 12 de setembre 1964 27 de mai 1966
50. Rafael Paasio (1èr còp) Rafaelpaasio.jpg 27 de mai 1966 22 de març 1968
51. Mauno Koivisto (1èr còp) Mauno Koivisto.png 22 de març 1968 14 de junh 1970
52. Teuvo Aura (1èr còp) Logo of the Prime Minister of Finland.svg 14 de junh 1970 15 d'agost 1970
53. Ahti Karjalainen (2nd còp) Ahtikarjalainen.jpg 15 d'agost 1970 29 d'octobre 1971
54. Teuvo Aura (2nd còp) Logo of the Prime Minister of Finland.svg 29 d'octobre 1971 23 de febrièr 1972
55. Rafael Paasio (2nd còp) Rafaelpaasio.jpg 23 de febrièr 1972 4 de setembre 1972
56. Kalevi Sorsa (1èr còp) Kalevi Sorsa.jpg 4 de setembre 1972 13 de junh 1975
57. Keijo Liinamaa Logo of the Prime Minister of Finland.svg 13 de junh 1975 30 de novembre 1975
58. Martti Miettunen (2nd còp) Logo of the Prime Minister of Finland.svg 30 de novembre 1975 15 de mai 1977
59. Kalevi Sorsa (2nd còp) Kalevi Sorsa.jpg 15 de mai 1977 26 d'abril 1979
60. Mauno Koivisto (2nd còp) Mauno Koivisto.png 26 d'abril 1979 11 de setembre 1981
61. Eino Uusitalo (interim) Logo of the Prime Minister of Finland.svg 11 de setembre 1981 19 de febrièr 1982
62. Kalevi Sorsa (3en còp) Kalevi Sorsa.jpg 19 de febrièr 1982 30 d'abril 1987
63. Harri Holkeri Holkeri.jpg 30 d'abril 1987 26 d'abril 1991
64. Esko Aho Esko Aho-crop.jpg 26 d'abril 1991 13 d'abril 1995
65. Paavo Lipponen Paavo Lipponen 2004.jpg 13 d'abril 1995 17 d'abril 2003
66. Anneli Jäätteenmäki Anneli Jäätteenmäki.jpg 17 d'abril 2003 24 de junh 2003
67. Matti Vanhanen Matti Vanhanen.jpg 24 de junh 2003 22 de junh 2010
68. Mari Kiviniemi Mari Kiviniemi A4.jpeg 22 de junh 2010 22 de junh 2011
69. Jyrki Katainen Jyrki Katainen A4.jpeg 22 de junh 2011 uèi

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]