Lista dels presidents de Polonha

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Polonha

Lo president es lo cap d'Estat de Polonha. Es elegit per un periòde de 5 ans per la populacion.

Aquesta es la lista dels presidents e caps d'Estat de Polonha dempuèi 1918.

Caps d'Estat de la Segonda Republica de Polonha (1918-1939)[modificar | modificar la font]

# Nom Títol Començament Fin Partit
1. Józef Klemens Piłsudski Cap d'Estat 14 de novembre de 1918 14 de decembre de 1922 (cap)
2. Gabriel Narutowicz President elegit de la republica 14 de decembre de 1922 16 de decembre de 1922 ND
3. Maciej Rataj (1èr còp) President provisòri de la republica 16 de decembre de 1922 22 de decembre de 1922 PSL
4. Stanisław Wojciechowski President provisòri de la republica 22 de decembre de 1922 14 de mai de 1926 PSL
5. Maciej Rataj (2nd còp) President provisòri de la republica 14 de mai de 1926 4 de junh de 1926 PSL
6. Ignacy Mościcki President de la republica 4 de junh de 1926 30 de setembre de 1939 Partit Socialista de Polonha

Entre 1939 e 1944 Polonha foguèt ocupada per Alemanha, e devenguèt part del territòri alemand.

Presidents del Conselh del Poble (1944-1947)[modificar | modificar la font]

President del Conselh del Pòble (1944-1947).
# Nom Títol Començament Fin Partit
7. (1.) Bolesław Bierut (1èr còp) President del Conselh del Pòble 1 de genièr de 1944 4 de febrièr de 1947 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
8. (2.) Franciszek Trąbalski President del Conselh del Pòble 4 de febrièr de 1947 4 de febrièr de 1947 Partit Socialista de Polonha
9. (3.) Władysław Kowalski President del Conselh del Pòble 4 de febrièr de 1947 5 de febrièr de 1947 Partit Socialista de Polonha

Caps d'Estat de la Republica Populara de Polonha (1947-1990)[modificar | modificar la font]

Bandièra de la Republica Populara de Polonha (1947-1990)
# Nom Títol Començament Fin Partit
10. (1.) Bolesław Bierut (2nd còp) President 5 de febrièr de 1947 20 de novembre de 1952 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
11. (2.) Aleksander Zawadzki Cap del Conselh d'Estat 20 de novembre de 1952 7 d'agost de 1964 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
12. (3.) Edward Ochab Cap del Conselh d'Estat 12 d'agost de 1964 10 d'abril de 1968 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
13. (4.) Marian Spychalski Cap del Conselh d'Estat 10 d'abril de 1968 23 de decembre de 1970 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
14. (5.) Józef Cyrankiewicz Cap del Conselh d'Estat 23 de decembre de 1970 28 de març de 1972 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
15. (6.) Henryk Jabłoński Cap del Conselh d'Estat 28 de març de 1972 6 de novembre de 1985 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
16. (7.) Wojciech Jaruzelski (1èr còp) Cap del Conselh d'Estat 6 de novembre de 1985 19 de julhet de 1989 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
16. (8.) Wojciech Jaruzelski (2nd còp) President 19 de julhet de 1989 1 de genièr de 1990 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR

Presidents de la 3ena Republica de Polonha (1990-actualitat)[modificar | modificar la font]

Bandièra de Polonha.
# Nom Títol Començament Fin Partit
16. (1.) Wojciech Jaruzelski (3en còp) President 1 de genièr de 1990 23 de decembre de 1990 Polska Zjednoczona Partia Robotnicza - PZPR
17. (2.) Lech Wałęsa President 23 de decembre de 1990 23 de decembre de 1995 NSZZ
18. (3.) Aleksander Kwaśniewski President 23 de decembre de 1995 23 de decembre de 2005 SLD
19. (4.) Lech Kaczyński President 23 de decembre de 2005 10 d'abril de 2010 PiS
20. (5.) Bronisław Komorowski President per interim 10 d'abril de 2010 8 de julhet de 2010 PO
21. (6.) Bogdan Borusewicz President per interim 8 de julhet de 2010 (qualques oras) PO
22. (7.) Grzegorz Schetyna President per interim 8 de julhet de 2010 6 d'agost de 2010 PO
23. (8.) Bronisław Komorowski (2nd còp) President 6 d'agost de 2010 actualitat PO

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]

Ligams extèrnes[modificar | modificar la font]