Lista dels primièrs ministres de Vanuatu

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Vanuatu.

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Vanuatu aprèp l'independéncia, l'an 1980.

# Imatge Nom
(Naissença-Decès)
Eleccion Periòde de govèrn Partit
1 Defautoc.png Walter Lini
(1942–1999)
1 30 de julhet de 1980

6 de setembre de 1991
National United Party
2 1983
3 1987
2 Defautoc.png Donald Kalpokas
(1943–)
1 6 de setembre de 1991

16 de decembre de 1991
National United Party
3 Defautoc.png Maxime Carlot Korman
(1942–)
1 1991 16 de decembre de 1991

21 de decembre de 1995
Union of Moderate Parties
4 Defautoc.png Serge Vohor
(1955–)
1 1995 21 de decembre de 1995

23 de febrièr de 1996
Union of Moderate Parties
(3) Defautoc.png Maxime Carlot Korman
(1942–)
2 23 de febrièr de 1996

30 de setembre de 1996
Union of Moderate Parties
(4) Defautoc.png Serge Vohor
(1955–)
2 30 de setembre de 1996

30 de març de 1998
Union of Moderate Parties
(2) Defautoc.png Donald Kalpokas
(1943–)
2 1998 30 de març de 1998

25 de novembre de 1999
National United Party
5 Defautoc.png Barak Sopé
(1955–)
25 de novembre de 1999

13 d'abril de 2001
Melanesian Progressive Party
6 Edward Natapei 2009.jpg Edward Natapei
(1954–2015)
1 13 d'abril de 2001

29 de julhet de 2004
National United Party
2 2002
(4) Defautoc.png Serge Vohor
(1955–)
3 2004 29 de julhet de 2004

11 de decembre de 2004
Union of Moderate Parties
7 Ham Lini.jpg Ham Lini
(1951–)
11 de decembre de 2004

22 de setembre de 2008
National United Party
(6) Edward Natapei 2009.jpg Edward Natapei
(1954–2015)
3 2008 22 de setembre de 2008

27 de novembre de 2009
National United Party
Defautoc.png Serge Vohor
(1955–)
primièr ministre interim
27 de novembre de 2009

5 de decembre de 2009
Union of Moderate Parties
(6) Edward Natapei 2009.jpg Edward Natapei
(1954–2015)
4 5 de decembre de 2009

2 de decembre de 2010
National United Party
8 Sato Kilman, February 2013 (cropped).png Sato Kilman
(1957–)
1 2 de decembre de 2010

24 d'abril de 2011
People's Progress Party
(4) Defautoc.png Serge Vohor
(1955–)
4 24 d'abril de 2011

13 de mai de 2011
Union of Moderate Parties
(8) Sato Kilman, February 2013 (cropped).png Sato Kilman
(1957–)
2 13 de mai de 2011

16 de junh de 2011
People's Progress Party
Edward Natapei 2009.jpg Edward Natapei
(1954–2015)
primièr ministre interim
16 de junh de 2011

26 de junh de 2011
National United Party
(8) Sato Kilman, February 2013 (cropped).png Sato Kilman
(1957–)
3 26 de junh de 2011

23 de març de 2013
People's Progress Party
4 2012
9 Moana Carcasses Kalosil 2013 (cropped).jpg Moana Carcasses Kalosil
(1963–)
23 de març de 2013

15 de mai de 2014
Green Confederation
10 Joe Natuman 2014 (cropped).jpg Joe Natuman
(1952–)
15 de mai de 2014

11 de junh de 2015
National United Party
(8) Sato Kilman, February 2013 (cropped).png Sato Kilman
(1957–)
5 11 de junh de 2015

11 de febrièr de 2016
People's Progress Party
11 Charlot Salwai 2010.jpg Charlot Salwai
(1963–)
2016 11 de febrièr de 2016

uèi
Reunification of Movements for Change

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]