Lista dels presidents de Vanuatu

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Estandard presidencial de Vanuatu.

Lo President de Vanuatu es lo Cap d'Estat de Vanuatu. Es elegit per un mandat de cinc ans per un collègi electoral conformat pel Parlament e los presidents dels conselhs regionals.

Lo President nomena lo Jutge Cap de la Cort Suprèma e tres autres jutges.

# Imatge Nom
(Naissença-Decès)
Periòde de govèrn Partit
1 Defautoc.png Ati George Sokomanu
(1937–)
30 de julhet de 1980

17 de febrièr de 1984
Vanua'aku Pati
Defautoc.png Frederick Karlomuana Timakata
(1936–1995)
ad interim
17 de febrièr de 1984

8 de març de 1984
Vanua'aku Pati
(1) Defautoc.png Ati George Sokomanu
(1937–)
8 de març de 1984

12 de genièr de 1989
Vanua'aku Pati
Defautoc.png Onneyn Tahi
ad interim
12 de genièr de 1989

30 de genièr de 1989
Vanua'aku Pati
2 Defautoc.png Frederick Karlomuana Timakata
(1936–1995)
30 de genièr de 1989

30 de genièr de 1994
Vanua'aku Pati
Defautoc.png Alfred Maseng
(d. 2004)
ad interim
30 de genièr de 1994

2 de març de 1994
Union of Moderate Parties
3 Defautoc.png Jean Marie Leye Lenelgau
(1932–2014)
2 de març de 1994

2 de març de 1999
Union of Moderate Parties
Edward Natapei 2009.jpg Edward Natapei
(1954–2015)
ad interim
2 de març de 1999

24 de març de 1999
Vanua'aku Pati
4 Defautoc.png John Bani
(1941–)
25 de març de 1999

24 de març de 2004
Union of Moderate Parties
Defautoc.png Roger Abiut
(1972–)

ad interim
24 de març de 2004

12 d'abril de 2004
Vanuatu Labour Party
5 Defautoc.png Alfred Maseng
(m. 2004)
12 d'abril de 2004

11 de mai de 2004
(eleccion invalidada)[1]
Union of Moderate Parties
Defautoc.png Roger Abiut
ad interim
11 de mai de 2004

28 de julhet de 2004
Vanuatu Labour Party
Defautoc.png Josias Moli
(1972–)
ad interim
28 de julhet de 2004

16 d'agost de 2004
Union of Moderate Parties
6 Kalkot Mataskelekele.jpg Kalkot Mataskelekele
(1949–)
16 d'agost de 2004

16 d'agost de 2009
National United Party
Defautoc.png Maxime Carlot Korman
(1942–)
ad interim
16 d'agost de 2009

2 de setembre de 2009
Vanuatu Republican Party
7 Iolu Abil UNDP 2010.jpg Iolu Abil
(1942–)
2 de setembre de 2009

2 de setembre de 2014
Vanua'aku Pati
Defautoc.png Philip Boedoro
(1942–)
ad interim
2 de setembre de 2014

22 de setembre de 2014
Vanua'aku Pati
8 Baldwin Lonsdale 2015.jpg Baldwin Lonsdale
(1948–2017)[2]
(moriguèt durant son mandat)
22 de setembre de 2014

17 de junh de 2017[2]
cap
Defautoc.png Esmon Saimon
(1955-)
ad interim
17 de junh de 2017

6 de julhet de 2017
Melanesian Progressive Party
9 Tallis Obed Moses 2017.jpg Tallis Obed Moses
(1954-)
6 de julhet de 2017

uèi
cap

Referéncias[modificar | modificar la font]

  1. RNZI, « VANUATU: President Removed by Supreme Court », Pacific Magazine,‎ 11 de mai de 2004 (consultat en 1 d'agost 2008)
  2. 2,0 et 2,1 Radio NZ, « Baldwin Lonsdale, President of Vanuatu, dies » (consultat en 17 de junh de 2017)

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]