Lista dels presidents de Sierra Leone

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Bandièra del president de Sierra Leone.

Lo president es lo cap d'Estat e cap de govèrn de Sierra Leone. Actualament es elegit per un periòde de cinc ans per la populacion, amb una possibilitat de reeleccion.

Vaquí la lista dels presidents de Sierra Leone dempuèi 1971.

Primièra Republica
# president
(Naissença-Decès)
Imatge Periòde de govèrn Partit
(durant l'eleccion)
Començament del govèrn Final del govèrn
Christopher Okoro Cole
(1921–1990)
Defautoc.png 19 d'abril de 1971 21 d'abril de 1971 [1]
1 Siaka Stevens
(1905–1988)
Siaka Stevens (from Bank note).jpg 21 d'abril de 1971 28 de novembre de 1985
(retirat)
All People's Congress
2 Joseph Saidu Momoh
(1937–2003)
28 de novembre de 1985 29 d'abril de 1992
(depausat)
All People's Congress
Caps d'Estat durant l'administracion militara
# cap d'Estat
(Naissença-Decès)
Imatge Periòde de govèrn Títol
Començament del govèrn Final del govèrn
3 Yahya Kanu
(m. 1992)
Defautoc.png 30 d'abril de 1992 1 de mai de 1992 Conselh Provisòri de Defensa Nacionala
4 Valentine Strasser
(n. 1967)
Defautoc.png 1 de mai de 1992 6 de mai de 1992 Conselh Provisòri de Govèrn Nacional
6 de mai de 1992 17 de genièr de 1996
(depausat)
Conselh Suprem d'Estat
5 brigadièr-general Julius Maada Bio
(n. 1964)
Defautoc.png 17 de genièr de 1996 29 de març de 1996 Conselh Suprem d'Estat
Segonda Republica
# president
(Naissença-Decès)
Imatge Periòde de govèrn Partit
(durant l'eleccion)
Començament del govèrn Final del govèrn
6 Ahmad Tejan Kabbah
(1932–2014)
Ahmed Tejan Kabbah.jpg 29 de març de 1996 26 de mai de 1997
(depausat)
Sierra Leone People's Party
Cap d'Estat durant la segonda administracion militara
# cap d'Estat
(Naissença-Decès)
Imatge Periòde de govèrn Títol
Començament del govèrn Final del govèrn
7 Johnny Paul Koroma
(1960–2003?)
Defautoc.png 25 de mai de 1997 12 de febrièr de 1998
(depausat)
Conselh Revolucionari de las Fòrças Armadas
Caps d'Estat de la Segonda Republica (1998 fins a uèi)
# president
(Naissença-Decès)
Imatge Periòde de govèrn Partit
(durant l'eleccion)
Començament del govèrn Final del govèrn
(6) Ahmad Tejan Kabbah
(1932–2014)
Ahmed Tejan Kabbah.jpg 13 de febrièr de 1998 17 de setembre de 2007 Sierra Leone People's Party
8 Ernest Bai Koroma
(1953–)
Ernest Bai Koroma.jpg 17 de setembre de 2007 4 d'abril de 2018 All People's Congress
(5) Julius Maada Bio
(1964–)
Julius Maada Bio White House delegation 2018 (cropped).jpg 4 d'abril de 2018 uèi Sierra Leone People's Party

Nòtas[modificar | modificar la font]

  1. Foguèt lo Cap del Poder Judiciari de Sierra Leone