Lista dels caps de l'estat d'Albania

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
(Redirigit dempuèi Lista dels presidents d'Albania)
Blason d'Albania.

Actualament lo cap d'Estat d'Albania es lo president. Segon la constitucion albanesa, es elegit per l'Assemblada Nacionala per un periòde de 5 ans.
Albania venguèt independenta de l'Empèri Otoman l'an 1912 e venguèt una republica en 1920. L'an 1928 Ahmet Zogu s'autoproclamèt coma rei Zog Ièr e governèt fins a 1939, quand Itàlia ocupèt lo país. En 1944, los comunistas expulsèron los italians, e lo país venguèt tornarmai una republica.  

Caps de l'estat d'Albania dempuèi 1912[modificar | modificar la font]

 

# Cap de l'estat començament del govèrn fin del govèrn Partit
Estat independent d'Albania
- Ismail Qemali Ismail Qemali.jpg 1912 (cap del govèrn provisòri) 1914 cap
- Fejzi Alizoti Fejzi Alizoti (portrait).jpg 1914 (cap del govèrn provisòri) 1914 cap
Principat d'Albania
1 Guilhèm de Wied 1845 Wilhelm.JPG 1914 (prince) 1914 cap
- Mustafa Ndroqi 1914 (president del conselh general) 1914 cap
- Esad Toptani Esad Toptani (portret).jpg 1914 (president del conselh general) 1916 cap
- Turhan Përmeti 1918 (cap del govèrn provisòri) 1920 ocupacion austro-ongaresa
- Sulejman Delvina 1920 (cap del govèrn provisòri) 1920 ocupacion austro-ongaresa
- Fan Noli 1924 (en foncion pel conselh superior de regéncia) 1925 cap
Republica d'Albania
2 Ahmet Zogu King Zog.jpg 1925 (president de la republica)
 1928 cap
Reialme d'Albania
- Zog Ièr King Zog.jpg 1928 (rei) 1939 cap
3 Victor Amanieu 1939 (rei) 1943 ocupacion italiana
- Ibrahim Biçakçiu 1943 (president del comitat executiu provisòri) 1943 ocupacion alemanda
- Mehdi Frashëri 1943 (president del comitat executiu provisòri) 1944 ocupacion alemanda
Republica d'Albania
4 Enver Hoxha HODŽA druhá míza.jpg 1944 1946 Partia e Punës e Shqipërisë (Partia Komuniste)
5 Omer Nishani Noimage.png 1946 1953 Partia e Punës e Shqipërisë
6 Haxhi Lleshi Noimage.png 1953 1982 Partia e Punës e Shqipërisë
7 Ramiz Alia 1982
30 d'abril de 1991
1991 (Cap del govèrn popular)
3 d'abril de 1992 (president)
Partia e Punës e Shqipërisë
8 Sali Berisha Msc 2006-Saturday, 16.00 - 18.00-Berisha.jpg 9 d'abril de 1992 24 de julhet de 1997 Partia Demokratike
9 Rexhep Meidani Rexhep Meidani.jpg 24 de julhet de 1997 24 de julhet de 2002 Partia Socialiste
10 Alfred Moisiu Alfred Moisiu June06.jpg 24 de julhet de 2002 24 de julhet de 2007 cap
11 Bamir Topi Bamir Topi.jpg 24 de julhet de 2007 24 de julhet de 2012 Partia Demokratike
12 Bujar Nishani 24 de julhet de 2012 24 de julhet de 2017 Partia Demokratike
13 Ilir Meta Илир Мета (20-11-2021).jpeg 24 de julhet de 2017 24 de julhet de 2022 Partia Demokratike
14 Bajram Begaj 24 de julhet de 2022 independent

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]