46en regiment aerian de bombardiers nuechencs de la Garda

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Fotografia d'un biplan Polikarpov Po-2.

Lo 46en regiment aerian de bombardiers nuechencs de la Garda (inicialament lo 588en regiment de bombardiers nuechencs) èra una unitat de l'armada sovietica durant la Segonda Guèrra Mondiala. Especializat dins lo bombardament nuechenc de precision, aviá la particularitat d'èsser exclusivament compausat de fremas. Foguèt l'unica pus guierdonada de l'Armada de l'Èr Sovietica.

Format a partir de 1941 a l'iniciativa de Marina Raskova e comandat per lo major Yevdokia Bershanskaya, foguèt integrat sota lo nom de 588en regiment de bombardiers nuechencs dins la 4a armada de l'èr sovietica en junh de 1942. Èra equipat de biplans agricòlas obsolets Polikarpov Po-2 que permetián un apròchi silenciós, motor au ralentit, dei linhas alemandas. Sei pilòts se destrièron durant la batalha d'Estalingrad onte leis Alemands li donèron lo subrenom de « Mascas de la Nuech ». En febrier de 1943, lo regiment venguèt una unitat de la Garda sovietica sota la designacion de 46en regiment aerian de bombardiers nuechencs de la Garda. Lo subrenom « Taman » foguèt apondut a son nom en octòbre de 1943 per recompensar son accion durant lei combats de la Peninsula de Taman.

De 1941 a 1945, menèt mai de 23 000 missions de combat e subiguèt 31 pèrdas. 23 de sei pilòts recebèron lo títol d'Eròi de l'Union Sovietica, 2 lo títol d'Eròi de la Federacion de Russia e una lo títol d'Eròi de la Republica de Cazacstan.

Personalitats dau regiment[modificar | Modificar lo còdi]

Liames intèrnes[modificar | Modificar lo còdi]

Bibliografia[modificar | Modificar lo còdi]

Nòtas e referéncias[modificar | Modificar lo còdi]