Lista dels presidents de Siria

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Siria.

Vaquí una lista dels caps d'Estat de Siria dempuèi 1918, e dels presidents dempuèi 1936.

Reialme de Siria (1918-1920)[modificar | modificar la font]

Caps de govèrn[modificar | modificar la font]

Rei[modificar | modificar la font]

Caps d'Estat jos lo mandat francés (1922-1936)[modificar | modificar la font]

Presidents de Siria dempuèi 1936[modificar | modificar la font]

Primièr president elegit

Lo 22 de març de 1936 Hashim al-Atassi dirigiguèt una delegacion siriana a París que negocièt pendent 6 meses un tractat que prevesiá fin finala l'independéncia del país. De retorn en Siria lo 27 de setembre del meteis an, Atassi foguèt aclamat coma eròi, e elegit en novembre de 1936 coma primièr president de la republica del país.

Malgrat aiçò, a la fin de 1938 èra ja clar que França aviá pas l'intencion de ratificar lo tractat. Atassi presentèt lo sieu renonciament lo 7 de julhet de l'an seguent.

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Hashim al-Atassi Hashim Al Atassi.jpg 21 de decembre de 1936 7 de julhet de 1939

Republica Siriana (1939-1958)[modificar | modificar la font]

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Bahij al-Khatib Empty.png 10 de julhet de 1939 16 de setembre de 1941
Khalid al-Azm Empty.png 4 d'abril de 1941 16 de setembre de 1941
Taj al-Din al-Hasani Empty.png 16 de setembre de 1941 17 de genièr de 1943
Jamil al-Ulshi Empty.png 17 de genièr de 1943 25 de març de 1943
Ata al-Ayyubi Empty.png 25 de març de 1943 17 d'agost de 1943
Shukri al-Quwatli 50px 17 d'agost de 1943 30 de març de 1949
Husni al-Za'im Husni al-Zaiim.jpg 30 de març de 1949 14 d'agost de 1949
Hashim al-Atassi Hashim Al Atassi.jpg 15 d'agost de 1949 2 de decembre de 1951
Fawzi Selu Empty.png 3 de decembre de 1951 11 de julhet de 1953
Adib Shishakli Shishakli.jpg 11 de julhet de 1953 25 de febrièr de 1954
Hashim al-Atassi Hashim Al Atassi.jpg 28 de febrièr de 1954 6 de setembre de 1955
Shukri al-Quwatli 50px 6 de setembre de 1955 22 de febrièr de 1958

Republica Aràbia Unida (1958-1961)[modificar | modificar la font]

Republica Aràbia Siriana (1961-actualitat)[modificar | modificar la font]

Lo president es lo cap d'Estat de Siria.

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Maamun al-Kuzbari Empty.png 29 de setembre de 1961 20 de novembre de 1961
Izzat an-Nuss Empty.png 20 de novembre de 1961 14 de decembre de 1961
Nazim al-Kudsi Empty.png 14 de decembre de 1961 8 de març de 1963
Luai al-Atassi Empty.png 9 de març de 1963 27 de julhet de 1963
Amin al-Hafiz Empty.png 27 de julhet de 1963 23 de febrièr de 1966
Nureddin al-Atassi Empty.png 25 de febrièr de 1966 18 de novembre de 1970
Ahmad al-Khatib Ahmed al-Khatib.jpg 18 de novembre de 1970 22 de febrièr de 1971
Hafez al-Assad Hafez al Assad portrait.jpg 22 de febrièr de 1971 10 de junh de 2000
Abdul Halim Khaddam Empty.png 10 de junh de 2000 17 de julhet de 2000
Bashar al-Assad Syria.BasharAlAssad.jpg 17 de julhet de 2000 actualitat

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]