Lista dels presidents de Guatemala

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Guatemala.

Lo President de la Republica de Guatemala es lo cap d'Estat de Guatemala e exercís las foncions de l'Organisme Executiu per mandat popular. L'actual President de la Republica de Guatemala es lo militar Otto Pérez Molina.

Aquesta es la lista dels presidents de Guatemala dempuèi 1839, quand lo país devenguèt independent de las Províncias Unidas d'America Centrala.

Nom Periòde de govèrn Naissença/Mòrt Imatge
Mariano Rivera Paz
1839-1841
* 1804 - †1849
Mariano Rivera Paz.jpg
José Venancio López Requena
1841-1842
* 1791 - †1863
Jlrequenaguatemalapresd.jpg
Mariano Rivera Paz
1842-1844
* 1804 - †1849
Mariano Rivera Paz.jpg
Rafael Carrera y Turcios
1844-1848
* 1814 - †1865
Juan Antonio Martínez
1848-1848
* ? - †1854
Juan Antonio Martinez presidente interino Guatemala.jpg
José Bernardo Escobar
1848-1848
* 1797 - †1849
Mariano Paredes (Guatemala)
1849 - 1851
* 1800 - †1856
Rafael Carrera y Turcios
1851-1865
* 1814 - †1865
Pedro de Aycinena y Piñol
1865-1865
* 1802 - †1897
PedroAycinena.jpg
Vicente Cerna Sandoval
1865-1871
* 1815 - †1885
VicenteCerna.jpg
Miguel García Granados
1871-1873
* 1809 - †1878
MiguelGarcia.jpg
Justo Rufino Barrios
1873-1885
* 1835 - †1885
JustoBarrios.jpg
Alejandro M. Sinibaldi
1885-1885
* 1825 - †1896
Alejandrosinibaldi.jpg
Manuel Lisandro Barillas Bercián
1885-1892
* 1864 - †1907
José María Reyna Barrios
1892-1898
* 1853 - †1898
Manuel Estrada Cabrera
1898-1920
* 1857 - †1924
Carlos Herrera y Luna
1920-1921
* 1856 - †1930
José María Orellana
1921-1926
* 1872 - †1926
Lázaro Chacón
1926-1930
* 1873 - †1931
Baudilio Palma
1930-1930
Manuel María Orellana Contreras
1930-1930
José María Reyna Andrade
1931-1931
* 1860 - †1947
Jorge Ubico Castañeda
1931-1944
* 1878 - †1946
Federico Ponce Vaides
1944-1944
* 1889 - †1956
Junta Revolucionària de 1944
1944-1944
Jacobo Arbenz Guzmán
1944-1945
* 1913 - †1971
Juan José Arévalo Bermejo
1945-1951
* 1904 - †1990
Jacobo Arbenz Guzmán
1951-1954
* 1913 - †1971
Carlos Enrique Díaz de León
1954-1954
1èra Junta Militara de 1954
1954-1954
2nda Junta Militara de 1954
1954-1954
3ena Junta Militara de 1954
1954-1954
4ena Junta Militara de 1954
1954-1954
Carlos Castillo Armas
1954-1957
* 1914 - †1957
Luis Arturo González López
1957-1957
* 1900 - †1957
Junta Militara de 1957
1957-1957
Guillermo Flores Avendaño
1957-1958
* 1894 - †1992
Miguel Ydígoras Fuentes
1958-1963
* 1895 - †1982
Enrique Peralta Azurdia
1963-1966
* 1908 - †1997
Julio César Méndez Montenegro
1966-1970
* 1915 - †1996
Carlos Manuel Arana Osorio
1970-1974
* 1918 - †2003
Kjell Eugenio Laugerud García
1974-1978
* 1930
Fernando Romeo Lucas García
1978-1982
* 1923 - †2006
Junta Militara de 1982
1982-1982
Efraín Ríos Montt
1982-1983
* 1926
Óscar Humberto Mejía Victores
1983-1986
* 1930

Presidents dempuèi l'adopcion de la Constitucion de 1985[modificar | modificar la font]

Actualament lo president es eligit dal pòble per un periòde de 4 ans. Vaquí la lista dels presidents après lo restabliment de la democracia.

Nom Imatge Periòde de govèrn Naissença / Decès
Marco Vinicio Cerezo Arévalo Defautoc.png 14 de genièr de 1986 - 14 de genièr de 1991 * 1942
Jorge Antonio Serrano Elías Defautoc.png 14 de genièr de 1991 - 25 de junh de 1993 * 1945
Gustavo Adolfo Espina Salguero Defautoc.png 1 de junh de 1993 - 6 de genièr de 1993 * 1946?
Ramiro de León Carpio León Carpio 1993.jpg 6 de junh de 1993 - 14 de genièr de 1996 * 1942 - †2002
Álvaro Arzú Irigoyen Alvaro arzu irigoyen.jpg 14 de genièr de 1996 - 14 de genièr de 2000 * 1946
Alfonso Antonio Portillo Cabrera 14 de genièr de 2000 - 14 de genièr de 2004 * 1951
Óscar José Berger Óscar Berger Perdomo 2005.jpg 14 de genièr de 2004 - 14 de genièr de 2008 * 1946
Álvaro Colom Caballeros Alvaro Colom Caballeros.jpg 14 de genièr de 2008 - 14 de genièr de 2012 * 1951
Otto Pérez Molina Otto Perez Molina at World Economic Forum 2013-cropped.jpg 14 de genièr de 2012 - uèi * 1950