Lista dels primièrs ministres de Mali

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Mali.

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Mali de 1960 fins a uèi.

# Primièr ministre
(Naissença-Decès)
Imatge Periòde de govèrn Partit Cap d'Estat
Començament Final
1 Modibo Keïta
(1915–1977)
Modibo Keita 1961-09-13.jpg 20 de junh de 1960 1965 US–RDA El pròpri
Carga abolida entre 1965 e lo 19 de novembre de 1968
2 Yoro Diakité
(1932–1973)
Defautoc.png 19 de novembre de 1968 18 de setembre de 1969 militar M. Traoré
Carga abolida entre lo 18 de setembre de 1969 e lo 6 de junh de 1986
3 Mamadou Dembelé
(1934–2016)
Defautoc.png 6 de junh de 1986 6 de junh de 1988 UDPM M. Traoré
Carga abolida entre lo 6 de junh de 1988 e lo 2 d'abril de 1991
Soumana Sacko
(1949–)
Defautoc.png 2 d'abril de 1991 9 de junh de 1992 cap Touré
4 Younoussi Touré
(1941–)
Defautoc.png 9 de junh de 1992 12 d'abril de 1993 cap Konaré
5 Abdoulaye Sékou Sow
(1931–2013)
Defautoc.png 12 d'abril de 1993 4 de febrièr de 1994 cap Konaré
6 Ibrahim Boubacar Keïta
(1945–)
Ibrahim Boubacar Keïta par Claude Truong-Ngoc décembre 2013 (cropped 2).jpg 4 de febrièr de 1994 15 de febrièr de 2000 ADEMA-PASJ Konaré
7 Mandé Sidibé
(1940–2009)
Defautoc.png 15 de febrièr de 2000 18 de març de 2002 ADEMA-PASJ Konaré
8 Modibo Keita
(1942–)
Day 3 of the WTO's Ministerial Conference, Bali, 3 December 2013 (11221157524).jpg 18 de març de 2002 9 de junh de 2002 cap Konaré
9 Ahmed Mohamed ag Hamani
(1942–)
Defautoc.png 9 de junh de 2002 29 d'abril de 2004 cap Touré
10 Ousmane Issoufi Maïga
(1946–)
Defautoc.png 29 d'abril de 2004 28 de setembre de 2007 cap Touré
11 Modibo Sidibé
(1952–)[1]
Modibo Sidibe.jpg 28 de setembre de 2007 3 d'abril de 2011 cap Touré
12 Cissé Mariam Kaïdama Sidibé
(1948–)
Defautoc.png 3 d'abril de 2011 22 de març de 2012
(depausat per un còp d'Estat.)
cap Touré
sense primièr ministre entre lo 22 de març e lo 17 d'abril de 2012
Cheick Modibo Diarra
(1952–)
Cheick Modibo Diarra.jpg 17 d'abril de 2012 11 de decembre de 2012
(10 de decembre - renoncièt.)
cap D. Traoré
Django Sissoko
(1947/48–)
Diango Sissoko.jpg 11 de decembre de 2012 5 de setembre de 2013 cap D. Traoré
13 Oumar Tatam Ly
(1963–)
Defautoc.png 5 de setembre de 2013 5 d'abril de 2014 cap I. B. Keïta
14 Moussa Mara
(1975–)
Moussa Mara.jpg 5 d'abril de 2014 9 de genièr de 2015 cap I. B. Keïta
(8) Modibo Keita
(1942–)
Day 3 of the WTO's Ministerial Conference, Bali, 3 December 2013 (11221157524).jpg 9 de genièr de 2015 10 d'abril de 2017 cap I. B. Keïta
15 Abdoulaye Idrissa Maïga
(1958–)
Abdoulaye Idrissa Maïga (cropped).jpg 10 d'abril de 2017 31 de decembre de 2017
(renoncièt.)
Rassemblament pour Mali - RPM I. B. Keïta
16 Soumeylou Boubèye Maïga
(1954–)
Soumeylou Boubèye Maïga, 2019.jpg 31 de decembre de 2017 18 d'abril de 2019
(perdut supòrt del Parlament.)
ASMA-CFP I. B. Keïta
sense primièr ministre entre lo 18 d'abril e lo 23 d'abril de 2019
17 Boubou Cissé
(1974–)
Boubou Cissé, first minister of Mali, june 2019.jpg 23 d'abril de 2019 2020 cap I. B. Keïta
18 Moctar Ouane
(1955–)
Moctar Ouane 2009 (cropped).jpg 2020 cap Bah N'Daw

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]

  1. fraire de Mandé Sidibé