Lista dels presidents de Burkina Faso

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Blason de Burkina Faso.

Lo president es lo cap d'Estat e cap de govèrn di Burkina Faso. Lo país devenèt region autonoma de la Comunautat Francesa lo 6 de setembre de 1958, e aprèp lo 5 d'agost1960, país independent.

Vaquí la lista dels caps d’Estat de Burkina Faso de 1958 (territòri francés autonòm) fins a uèi.

# Nom Imatge Periòde de govèrn Eleccion Partit Primièr(s) ministre(s)
Començament Final
Republica d’Alta Vòlta
1 Maurice Yaméogo
(1921–1993)
Maurice Yaméogo, 1960.jpg 5 d'agost de 1960 3 de genièr de 1966
(depausat)
1959
1965
UDV-RDA carga non creada
2 Sangoulé Lamizana
(1916–2005)
Defautoc.png 3 de genièr de 1966 25 de novembre de 1980
(depausat)
1978 militar / sense partit Gérard Kango Ouédraogo
el pròpri
Joseph Conombo
3 Saye Zerbo
(1932–2013)
Defautoc.png 25 de novembre de 1980 7 de novembre de 1982
(depausat)
militar lu propra
4 Jean-Baptiste Ouédraogo
(1941–)
Defautoc.png 9 de novembre de 1982 4 d'agost de 1983
(depausat)
militar Thomas Sankara
5 Thomas Sankara
(1949–1987)
Thomas Sankara Portrait (cropped).jpg 4 d'agost de 1983 4 d'agost de 1984 militar Carga abolida
Burkina Faso
(5) Thomas Sankara
(1949–1987)
Thomas Sankara Portrait (cropped).jpg 4 d'agost de 1984 15 d'octobre de 1987
(assassinat)
militar Carga abolida
6 Blaise Compaoré
(1951–)
Blaise Compaoré 2014 White House.png 15 d'octobre de 1987 31 d'octobre de 2014
(depausat)
1991
1998
2005
2010
militar / FP /ODP-MT / CDP Youssouf Ouédraogo

Roch Marc Christian Kaboré
Kadré Désiré Ouedraogo
Paramanga Ernest Yonli
Tertius Zongo
Luc-Adolphe Tiao

Honoré Traoré
(1957–)
(postulant a lo poder)
Defautoc.png 31 d'octobre de 2014 1 de novembre de 2014 militar Vacant
Yacouba Isaac Zida
(1964–)
Defautoc.png 1 de novembre de 2014 18 de novembre de 2014 Militar
(RSP)
Vacant
Michel Kafando
(1942–)
18 de novembre de 2014 17 de setembre de 2015
(depausat)
sense partit Yacouba Isaac Zida
7 Gilbert Diendéré
(c. 1960–)
Gilbert Diendéré 2010-05-01.jpg 17 de setembre de 2015 23 de setembre de 2015
(cedèt lo poder)
militar
(RSP)
Vacant
Chérif Sy
(1960–)
(en oposicion a Diendéré)
Defautoc.png 17 de setembre de 2015 23 de setembre de 2015 sense partit Vacant
Michel Kafando
(1942–)
23 de setembre de 2015
(assumiguèt nòvament lo poder)
29 de decembre de 2015 sense partit Yacouba Isaac Zida
8 Roch Marc Christian Kaboré
(1957–)
Roch Marc Christian Kaboré MSC 2018 (cropped).jpg 29 de decembre de 2015 uèi 2015 Mouvement du peuple pour le progrès - MPP Paul Kaba Thieba
Christophe Joseph Marie Dabiré

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]