Lista dels caps de govèrn de Libia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Sauter à la navigation Sauter à la recherche


Vaquí la lista dels caps de govèrn de Libia aprèp l'independéncia en 1951, fins a uèi.

# Periòde de govèrn Nom Cap d'Estat
Primièr ministre
1 25 de decembre de 1951 - 19 de febrièr de 1954 Mahmud al-Muntasir Idris Ièr
2 19 de febrièr de 1954 - 12 d'abril de 1954 Muhammad Sakizli
3 12 d'abril de 1954 - 26 de mai de 1957 Mustafa Ben Halim
4 26 de mai de 1957 - 17 d'octobre de 1960 Abdul Majid Kubar
5 17 d'octobre de 1960 - 19 de març de 1963 Muhammad Osman Said
6 19 de març de 1963 - 20 de genièr de 1964 Mohieddin Fikini
(1) 20 de genièr de 1964 - 20 de març de 1965 Mahmud al-Muntasir, Primièrs ministres
7 20 de març de 1965 - 2 de julhet de 1967 Hussein Mazzek
8 2 de julhet de 1967 - 25 d'octobre de 1967 Abdul Qadir al-Badri
9 25 d'octobre de 1967 - 4 de setembre de 1968 Abdul Hamid al-Bakkoush
10 4 de setembre de 1968 - 31 d'agost de 1969 Wanis al-Qaddafi
11 8 de setembre de 1969 - 16 de genièr de 1970 Mahmud Sulayman al-Maghribi Moammar al-Gaddafi
12 16 de julhet de 1972 - 1 de març de 1977 Abdessalam Jalloud
Secretaris generals del Comitat Politic Nacional
13 1 de març de 1977 - 1 de març de 1979 Abdul Ati al-Obeidi Moammar al-Gaddafi
14 1 de març de 1979 - 16 de febrièr de 1984 Jadallah Azzuz at-Talhi
15 16 de febrièr de 1984 - 3 de març de 1986 Muhammad az-Zaruq Rajab
(14) 3 de març de 1986 - 1 de març de 1987 Jadallah Azzuz at-Talhi
16 1 de març de 1987 - 7 d'octobre de 1990 Umar Mustafa al-Muntasir
17 7 d'octobre de 1990 - 29 de genièr de 1994 Abuzed Omar Dorda
18 29 de genièr de 1994 - 29 de decembre de 1997 Abdul Majid al-Qa'ud
19 29 de decembre de 1997 - 1 de març de 2000 Muhammad Ahmad al-Mangoush
20 1 de març de 2000 - 14 de junh de 2003 Mubarak Abdallah al-Shamikh
21 14 de junh de 2003 - 5 de març de 2006 Shukri Ghanem
22 5 de març de 2006 - 23 d'agost de 2011 Baghdadi Mahmudi
Primièr ministre del govèrn de transicion nacional
5 de març de 2011 - 23 d'octobre de 2011 Mahmoud Jibril Mustafa Abdul Jalil
23 d'octobre de 2011 - 24 de novembre de 2011 Ali Tarhoun
24 de novembre de 2011 - 14 de novembre de 2012 Abdurrahim El-Keib
14 de novembre de 2012 - 11 de març de 2014 Ali Zeidan at US State Department 2013.png Ali Zeidan, Primièr ministre n-p Destituït pel Congrès general nacional.
Dempuèi lo 12 de març de 2014 Abdullah al-Thani.jpg Abdallah al-Thani, Primièr ministre interimari puèi en títol. n-p Disputa lo pòst a Ahmed Miitig durant la crisa politica de mai 2014 puèi a Omar al-Hassi e Khalifa al-Ghowel durant de la segonda guèrra civila. A partir del 12 de març de 2016, disputa tanben la plaça a Fayez el-Sarraj.
25 de mai - 9 de junh de 2014 Ahmed Maiteeq.jpg Ahmed Miitig, Primièr ministre. n-p Disputa lo pòst a Abdallah al-Thani.
6 de setembre de 2014 - 31 de març de 2015 Omar al-Hassi, Primièr ministre. n-p Disputa lo pòst a Abdallah al-Thani. Destituït pel Congrès general nacional.
1èr d'abril de 2015 - 5 d'abril de 2016
14 d'octobre de 2016 - 16 de març de 2017
Khalifa al-Ghowel, Primièr ministre interimari puèi en títol. n-p Disputa lo pòst a Abdallah al-Thani et à Fayez el-Sarraj. Caçat del poder lo 16 de març de 2017.
Dempuèi lo 12 de març de 2016 Libyan Prime Minister Fayez al-Sarraj.jpg Fayez el-Sarraj, Primièr ministre n-p Nomenat pels accòrds de Skhirat. Disputa lo pòst a Khalifa al-Ghowel. Sèi a Trípol. En exil a Tunisfins al 30 de març de 2016.