Jules de Vinols de Montfleury

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Jules de Vinols de Montfleury es un òme politic occitan nascut lo 30 de junh de 1820 a Crapòna (Naut Léger) e defuntat lo 1r d'abril de 1901 al Puèi de Velai (Naut Léger).

Biografia[modificar | Modificar lo còdi]

Eissit d'una familha nòbla, es recebut a l'escòla militara de Sant-Cyr en 1839, mas renóncia a la carrièra militara. Après aver trabalhat qualque temps amb son paire al burèu de l'enregistrament del Puèi de Velai, se consagra a la gestion de sas proprietats. Es administrador de l'espital del Puèi, conselhièr municipal del Puèi e conselhièr general del canton de Crapòna de 1867 a 1871. Es deputat de Naut Léger de 1871 a 1876, sièja amb los legitimistes e es inscrit a la reünion dels Réservoirs.

Es estat president de la Société d'agriculture, sciences, arts et commerce du Puy e a aquel títol a redigit un diccionari de « patés vellavien » (occitan de Velai) (en linha : [1]). Es tanben l'autor de memòrias politicas (en linha : [2]) e participèt a las Tablettes historiques du Velay[1]

Es inumat al cementèri de Nòrd al Puèi de Velai[2].

Referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  1. Error en títol o url.
  2. Cimetières de France et d'ailleurs

Sorsas[modificar | Modificar lo còdi]

  • « Jules de Vinols de Montfleury », dins Adolphe Robert et Gaston Cougny, Dictionnaire des parlementaires français, Edgar Bourloton, 1889-1891.