Estil Mission (arquitectura)

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
talha= Non deu èsser confondut amb Estil Mission (mòble).
La gara de Santa Barbara, bastida en 1902 a Santa Barbara, en Califòrnia, es un exemple d'estacion ferroviària de l'Estil Mission.

L'Estil Mission, mai pròpriament cridat Estil Neomission (traduccions de terminologia; veire #Nom), fasiá partida d'un movement arquitectural, a partir de la fin del sègle XIX, per la renaissença e la reïnterpretacion dels estils colonials americans. L'Estil Mission s'es inspirat de las missions espanhòlas franciscanas de la fin del sègle XVIII e de la debuta del sègle XIX a Nauta Califòrnia.

L'Estil Mission èra lo mai popular entre 1890 e 1915, dins de nombrosas estructuras residencialas, comercialas e institucionalas, en particular las escòlas e los depausses de camin de fèrre.

Nom[modificar | Modificar lo còdi]

En anglés, l'estil es apelat "Mission Revival" ("Renaissença de la mission") a Califòrnia, "California Mission Revival" ("Renaissença de la mission de Califòrnia") dins d'autras partidas dels Estats Units (en particular Nòu Mexic e Tèxas, que tenan lors pròpris estils arquitecturalas unicas.), e "Spanish Mission" ("Mission espanhòl") a Austràlia.

En espanhòl, l'estil es apelat "Estil Misión" o "Estil Neomisión" (pr'amor qu'es una recreacion de l'estil arquitecturala de las missions de Califòrnia; los dos estils son pas identics.).


  • (es) Aqueste article es parcialament o en totalitat eissit d’una traduccion de l’article de Wikipèdia en castelhan intitolat « Estil Misión ».