Escut de la Republica Socialista Sovietica d'Azerbaitjan

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Escut de la RSS d'Azerbaitjan

L'escut de la Republica Socialista Sovietica d'Azerbaitjan foguèt adoptat lo 1937 pel govèrn de la Republica Socialista Sovietica d'Azerbaitjan. L'escut d'armas es basat en l'escut d'armas de l'Union Sovietica.

Lo emblema compta amb una tor de perforacion que representa de rics depauses de petròli de Bakó e, darrièr d'ela, un sol en naissent, de pè pel futur de la nacion àzeri. La fauç e martèl son un luòc prominent per dessús ela, del temps que l'estela roja (en simbolizant lo "socialisme en los cinc continents") se tròba a la part superiora de la emblema, per la victòria del comunisme e la "comunitat mondiala socialista dels estats ". La près exteriora compta amb simbòls de l'agricultura - blat e coton.

L'eslogan a la bandièra pòrta lo lèma estatal de l'Union Sovietica, ("Trabalhadors del mond, jonhètz-vos!") Tant en los idiòmas russes e azèri. En azerbaitjanès, se sona "Бүтүн өлкәләрин пролетарлары, бирлəшин!" (en l'actuala escritura azerbaitjanès Latina: "Bütün ölkələrin proletarları, birləşin!").

Lo nom complet de la Republica Socialista Sovietica d'Azerbaitjan s'explica tant en los idiòmas russes e azerbaitjanès.

Lo emblema foguèt cambiat en 1992 a l'actual emblema.

Versions anterioras[modificar | Modificar lo còdi]

Vejatz tanben[modificar | Modificar lo còdi]

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]

Suls autres projèctes Wikimèdia :