Lista dels primièrs ministres de Tailàndia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Bandièra del primièr ministre de Tailàndia.

Aquesta es la lista dels primièrs ministres de Tailàndia de 1932 fins a uèi.

No Imatge Nom Començament del govèrn Fin del govèrn
1 Phraya Manopakorn Nititada.jpg Phraya Manopakorn Nititada 28 de junh de 1932 21 de junh de 1933
2 Phot Phahonyothin.jpg General Phot Phahonyothin 21 de junh de 1933 16 de decembre de 1938
3 Pibun.jpg Marescal Plaek Phibunsongkhram(1èr còp) 16 de decembre de 1938 1 d'agost de 1944
4 Khuang Aphaiyawong.jpg Major Khuang Abhaiwongse(1èr còp) 1 d'agost de 1944 31 d'agost de 1945
5 Tawee Boonyaket.jpg Tawee Boonyaket 31 d'agost de 1945 17 de setembre de 1945
6 Senipramoj Cropped.jpg Seni Pramoj(1èr còp) 17 de setembre de 1945 31 de genièr de 1946
Khuang Aphaiyawong.jpg Major Khuang Abhaiwongse(2nd còp) 31 de genièr de 1946 24 de març de 1946
7 Pridi Panomyong (Scholar).jpg Pridi Banomyong 24 de març de 1946 23 d'agost de 1946
8 Thawal Thamrong Navaswadhi.jpg Amiral Thawal Thamrong Navaswadhi 23 d'agost de 1946 8 de novembre de 1947
Khuang Aphaiyawong.jpg Major Khuang Abhaiwongse(3en còp) 10 de novembre de 1947 8 d'abril de 1948
Pibun.jpg Marescal Plaek Phibunsongkhram(2nd còp) 8 d'abril de 1948 (en funcions dempuèi lo 1 de març de 1959) 16 de setembre de 1957
9 Pote Sarasin 1957.jpg Pote Sarasin 21 de setembre de 1957 1 de genièr de 1958
10 Defautoc.png Marescal Thanom Kittikachorn(1èr còp) 1 de genièr de 1958 20 d'octobre de 1958
11 Field Marshal Sarit Thanarat.jpg Marescal Sarit Dhanarajata 20 d'octobre de 1958 (en funcions dempuèi lo 9 de febrièr de 1959) 8 de decembre de 1963
Defautoc.png Marescal Thanom Kittikachorn(2nd còp) 9 de decembre de 1963 14 d'octobre de 1973
12 Defautoc.png Sanya Dharmasakti 14 d'octobre de 1973 15 de febrièr de 1975
Senipramoj Cropped.jpg Seni Pramoj(2nd còp) 15 de febrièr de 1975 14 de març de 1975
13 Defautoc.png Kukrit Pramoj 14 de març de 1975 20 d'abril de 1976
Senipramoj Cropped.jpg Seni Pramoj(3en còp) 20 d'abril de 1976 6 d'octobre de 1976
14 Defautoc.png Tanin Kraivixien 8 d'octobre de 1976 20 d'octobre de 1977
15 Kriangsak Chomanan 1978.jpg General Kriangsak Chomanan 12 de novembre de 1977 3 de març de 1980
16 Prem Tinsulanonda (Cropped).jpg General Prem Tinsulanonda 3 de març de 1980 4 d'agost de 1988
17 Defautoc.png General Chatichai Choonhavan 4 d'agost de 1988 23 de febrièr de 1991
18 Anand Panyarachun.jpg Anand Panyarachun(1èr còp) 2 de març de 1991 7 d'abril de 1992
19 Defautoc.png General Suchinda Kraprayoon 7 d'abril de 1992 10 de junh de 1992
Defautoc.png Meechai Ruchuphan 24 de mai de 1992 10 de junh de 1992
Anand Panyarachun.jpg Anand Panyarachun(2nd còp) 10 de junh de 1992 23 de setembre de 1992
20 Chuan Leekpai.jpg Chuan Leekpai(1èr còp) 23 de setembre de 1992 13 de julhet de 1995
21 Banharn Silpa-archa (cropped).jpg Banharn Silpa-Archa 13 de julhet de 1995 25 de novembre de 1996
22 Defautoc.png General Chavalit Yongchaiyudh 25 de novembre de 1996 9 de novembre de 1997
Chuan Leekpai.jpg Chuan Leekpai(2nd còp) 9 de novembre de 1997 9 de febrièr de 2001
23 Thaksin.jpg Thaksin Shinawatra(1èr còp) 9 de febrièr de 2001 19 de setembre de 2006
Defautoc.png Chitchai Wannasathit (interin) 5 d'abril de 2006 23 de mai de 2006
Thaksin.jpg Thaksin Shinawatra(2nd còp) 23 de mai de 2006 19 de setembre de 2006
24 General Surayud Chulanont.jpg General Surayud Chulanont 1 d'octobre de 2006 29 de genièr de 2008
25 Samak Sundaravej.JPG Samak Sundaravej 29 de genièr de 2008 8 de setembre de 2008
26 Somchai Wongsawat 15112008.jpg Somchai Wongsawat 18 de setembre de 2008 2 de decembre de 2008
Chaovarat Chanweerakul (cropped).jpg Chaovarat Chanweerakul(interin) 2 de decembre de 2008 17 de decembre de 2008
27 Vejjajivacropped.jpg Abhisit Vejjajiva 17 de decembre de 2008 5 d'agost de 2011
28 Defautoc.png Yingluck Shinawatra 5 d'agost de 2011 uèi