Lista dels primièrs ministres de Somalia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar


Vaquí la lista dels primièrs ministres de Somalia aprèp l'independéncia en 1960.

Periòde de govèrn Nom Partit nòtas
Republica de Somalia
1 de julhet de 1960-12 de julhet de 1960 Ibrahim Egal, Primièr ministre SNL
12 de julhet de 1960-14 de junh de 1964 Abdirashid Ali Shermarke, Primièr ministre SYL  
14 de junh de 1964-15 de julhet de 1967 Abdirizak Haji Hussein, Primièr ministre SYL interim fins a 27 de setembre de 1964
15 de julhet de 1967-21 d'octobre de 1969 Ibrahim Egal, Primièr ministre SYL
Republica Democratica de Somalia
21 d'octobre de 1969-1 de novembre de 1969 Ibrahim Egal, Primièr ministre SYL
1 de novembre de 1969-març de 1970 Mohamed farah salad, Primièr ministre mil
març de 1970-1 de febrièr de 1987: carga abolida
1 de febrièr de 1987-3 de setembre de 1990 Muhammad Ali Samatar, Primièr ministre XHKS
3 de setembre de 1990-24 de genièr de 1991 Muhammad Hawadle Madar, Primièr ministre XHKS
24 de genièr de 1991-21 de julhet de 1991 Umar Arteh Ghalib, Primièr ministre USC
Republica de Somalia
21 de julhet de 1991-3 de genièr de 1997 Umar Arteh Ghalib, Primièr ministre USC
3 de genièr de 1997-8 d'octobre de 2000 cap

Govèrn de transicion (2000 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit nòtas
8 d'octobre de 2000-28 d'octobre de 2001 Ali Khalif Galaydh, Primièr ministre cap en exili a Jiboti fins a 14 d'octobre de 2000
28 d'octobre de 2001-12 de novembre de 2001 Osman Jama Ali, Primièr ministre interim cap
12 de novembre de 2001-8 de decembre de 2003 Hassan Abshir Farah, Primièr ministre cap
8 de decembre de 2003-3 de novembre de 2004 Muhammad Abdi Yusuf, Primièr ministre cap
3 de novembre de 2004- Novembre 2007 Ali Muhammad Ghedi, Primièr ministre cap Govèrn en exili en Nairobi, Kenya
24 de novembre de 2007-14 de febrièr de 2009 Nur Hassan Hussein, Primièr ministre cap
14 de febrièr de 2009-21 de setembre de 2010 Omar Abdirashid Ali-Sharmarke, Primièr ministre cap
21 de setembre de 2010-31 d'octobre de 2010 Abdiwahid Elmi Gonjeh, primièr ministre interim cap
31 d'octobre de 2010-19 de junh de 2011 Mohamed Abdullahi Farmajo, primièr ministre cap
19 de junh de 2011 - uèi Abdiweli Mohamed Ali, primièr ministre cap provisòri fins a 28 de junh de 2011

Partits politics[modificar | modificar la font]

  • SNL - Somali National League
  • XHKS - Xisbiga Hantiwadaagga Kacaanka Soomaaliyeed
  • SYL - Somali Youth League
  • USC - United Somali Congress
  • Mil - Militar
  • n-p - cap