United Hatzalah

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Elicoptèr de rescat.

United Hatzalah (rescat jonch) (en ebrèu: איחוד הצלה ) es un servici medical d'urgéncia volontària (SEM) del sèti a Jerusalèm. Es una de las nombrosas organizacions Hatzalah que i a en maitas parts del mond. Fondada en 2006, es la màger organizacion d'urgéncia sens fins de lucre independenta e volontària qu'a lo sieu domeni d'accion dins l'estat d'Israèl, amb mai de 2 500 tecnicians d'urgéncias medicalas, infirmièrs e mètges escampilhats per tot lo país.

Centre de Comandament[modificar | Modificar lo còdi]

Dempuèi lo sieu Centre de Comandament, United Hatzalah utiliza una avançada tecnologia basada en lo sistèma de telefonia GPS per identificar als volontaris mai prèps e mai qualificats, que son près d'una emergéncia e las rotas dels volontaris, tot aquò a travèrs d'una aplicacion per dispositius mobils. Los quadres de volontaris civils entrenats en Israèl tota crèan una ret de socorristes, cadun d'eles es equipat amb motocicletas medicalitzades (nomenadas ambucicles) capaçes d'arribar fins a ont son las victimas en paucas minutas. L'organizacion se finança exclusivament a travèrs dels dons e de l'ajuda benèfica.

Contacte[modificar | Modificar lo còdi]

Dins d'Israèl, se pòt contactar amb United Hatzalah a travèrs d'un nombre dirècte d'emergéncia, lo 1221, de tot biais, la màger part de l'informacion se recep dirèctament dels servicis nacionales d'ambulàncias. United Hatzalah A lo sieu torn alèrta e se coordina amb las ambulàncias localas, los servicis de recèrca e rescat, las equipas d'escandilhament d'incendis, e la polícia quora es necessari.

Mission[modificar | Modificar lo còdi]

La mission de United Hatzalah es porgir assisténcia medica per salvar de vidas pendent lo periòde critic entre l'inici d'una emergéncia e l'arribada de l'ambulància. Los sieus servicis son gratuits sens importar la raça, la religion, o l'origina etnica del pacient. United Hatzalah Es estat soslinhat coma una organizacion clau per la seguretat nacionala de la part de las Fòrças de Defensa d'Israèl (FDI). Lo centre de comandament de United Hatzalah fonciona 24 oras del jorn, 7 jorns a la setmana, e 365 jorns a l'an. Lo sieu objectiu darrièr es redusir lo temps de responsa d'una mejana nacionala prealabla de 20 minutas fins als 90 segon, doncas qu'aquel es un marge de temps critic per salvar una vida.

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]