Les Républicains

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
(Redirigit dempuèi Union per un Movement Popular)
Lògo de Los Republicans dempuèi 2015
Lògo de l'ancian partit de 2002 a 2015: l'Union per un Movement Popular

Los Republicans (LR) (en francés Les Républicains) es un partit politic francés de dreita atal renomenat per Nicolas Sarkozy, creat jol nom Union per la Majoritat Presidenciala (en francés Union pour la majorité présidentielle) per Jaume Chirac e regropant divèrs partits de dreita, lo Rassemblament per la Republica (RPR), Democracia Liberala e una majoritat dels membres de l'UDF. En 2002 ja l'aviá renomenat Union per un Movement Popular (UMP), (en francés, Union pour un Mouvement Populaire).

Istòria[modificar | Modificar lo còdi]

L'Union per la Majoritat Presidenciala se fondèt per las eleccions legislativas de 2002 per sostenir l'accion del president Jacques Chirac qu'èra estat novèlament tornat elegir. A coma origina l'Union en movement, un movement politica que son objectiu èra d'amassar dins un partit unic totes los corrents de la dreita e del centre. Aquesta idèa venguèt populara al moment de l'eleccion presidenciala de 2002, que l'esquèrra i foguèt absenta del segond torn per amor de sa division.

Qualque temps aprèp sa fondacion, lo partit foguèt tornat nomenar Union per un Movement Popular per Nicolas Sarkozi puèi en 2015 Les Républicains.

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]