Tapir

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Eht tapir (Tapirus) es un genre de mamifèrs perissodactils de la familha Tapiridae. Es l'unic genre actual de la familha, era quau inclutz d'autres nòu genres extints. Aperten al meteis òrdre que los cavals, que son amb el lejanament emparentats, e los rinocèros, que son los sieus parents viues mai prèps.

Caracteristicas[modificar | Modificar lo còdi]

Son d'animals de tamanho mièg, amb una longitud que vària dempuèi 1,8 m a 2,5 m, amb sol 5-10 cm de coa, e una nautor en la crotz de 70 cm a 1 m e un pes de 220 a 300 kg.

Aquesta trompa resulta mai que mai utila per recolectar de plantas aquaticas en los pantans a on sòl passar bona part del jorn. Li servís a tanben prene d'aiga e per s'afrontar a d'autres mascles en epòca d'apareamient.

Lo còs es compacte e la cap e còth robusts, amb la fin de lor facilitar lo pas a travèrs del dens follaje tropical. Lo pelaje sòl èsser fòrça cuert e escur, e mai se las creaturas presentan un pelaje parde amb de desonors criptiques, similars a las dels singlars joves, que se difuminan amb l'edat.

Se tracta d'animals pro primitius, los primièrs representants de fossils de la familha se tròban ja en l'Eocèn d'Eurasia, fa unes 55 de milions d'ans, a on s'obsèrvan qualques caracteristicas qu'èran de presents tanben dins los ancians ancestros Hyracotherium, de los sieus parents actuals. Los pès presentan quatre dits en las anedas davantièras e tres en las traseras.

Espècias[modificar | Modificar lo còdi]

Familha dels tapirids, Tapiridae : tapirs, 4 espècias en un genre