Sara Hebe

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Sara Hebe en concert

Sara Hebe Merino (Trelew, 9 de julhet de 1983) mai coneguda coma Sara Hebe, es una cantaira e compositritz argentina, fa partida de la scèna hip-hop. Se definís coma feminista.

Biografia[modificar | Modificar lo còdi]

Sara Hebe arribèt al hip-hop après èsser passada pel teatre e la dança. Comencèt a compausar en autodidacta en 2007, en creant de paraulas e melodías sobratz de ritmes que trobèt sus Internet. D'aquesta forma creèt de troces de çò que seriá lo sieu primièr disc: La Hija del Loco, editat a la fin de l'an 2009. Dempuòi alavetz, Sara Hebe a fach d'innombrables espectacles en Argentina, aital coma en de divèrses emponts de America Latina.

En genièr de 2010 foguèt convidada per lo Collectiu Cultura Liura del Fòrum Social Mondial de Pòrto Alegre per presentar la siá musician au Brasil e s'integrar a l'amassada. En octòbre del meteis an foguèt tanben convidada pel collectiu Hip-hop Revolucion de Caracas en Veneçuèla per representar en Argentina en la 5ª Recampament Internacional de Hip-hop.

En abril de 2012 presenta lo sieu segond album Puentera, produsit de forma independenta al bòrd de Ramiro Jota, la siá co-equiper en l'estudi e lo scenari.

En 2016 compausèt lo tèma central de la banda sonòra de la seria Lo Marginal protagonizada per Juan Minujín e emesa per la TV Publica.

En 2022 ròda un clip, Almacen de Dados, amb la famosa rapaira Ana Tijoux.

Discografia[modificar | Modificar lo còdi]

  • La Hija del Loco (2009) generèt de repercussions immediatament, amb una excellenta recepcion de la part del public e la critica. Disc qu'inclutz 12 tèmas elaborats a partir d'instru originals compausat per mantuns productors de la scèna hip-hop, entre eles, Rancho mc, Ramiro Jota Beats, Mariano Còsta, Prenes Argañaráz e Lo Crazy.
  • Puentera (2012) lo rap i es totjorn central mas va quèrre tanben dins las influencias reggae ,cumbia, dancehall e dins lo mond de la musica electronica.
  • Collectiu Vuèg (2015) amassa amb Ramiro Jota, en inclusent de genres coma lo rap, punk ròck, funk carioca, e la cumbia.
  • Sara Hebe (2017) compilacion amb un tèma inedit, "No Hay fronteras".
  • Politicalpari (2019).
  • Bruta Estela (2022).

Formato Banda[modificar | Modificar lo còdi]

Sara Hebe se fa acompanhar per las siás presentacions en viu de Ramiro Bochatay, mai conegut coma Ramiro Jota pels beats, la baissa, la guitarra e lo sampler, e Edu Morote a la batariá.

Referéncias[modificar | Modificar lo còdi]