Nazlı Tolga

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Nazlı Tolga (Ankara, 8 de novembre de 1979), es una jornlista,professora e presentairitz de notícias turco-neerlandesa. Nazlı Tolga es filha d'una familha d'Istambol originària de la Malatya e Samsun. Nazlı Tolga vompletèt la siá educacion primària a Istambol e la siá educacion segondària al Collega Privat Americana d'Üsküdar en Istambol. Nazlı Tolga completèt la siá formacion universitària a l'Universitat de Màrmara, Departament de Jornalisme.

Nazlı Tolga Comencèt la siá carrièra professionala coma reportaira a Kanal D lo 1998, quand aviá solament dètz-e-nòu ans, e contunhèt en aquela posicion fins al 2003.

Nazlı Tolga Se transferiguèt a las televisions Show TV e SKY Türk coma programaira de notícias l'an 2003, e comencèt aital lo sieu primièr programa de notícias independentas als 24 ans. Nazlı Tolga Contunhèt las siás foncions a SKY Türk e SHOW TV fins al 3 de setembre de 2007. Nazlı Tolga Se transportèt a FOX TV en agost de 2007 per presentar las notícias de la serada de FOX TV, e pendent los primièrs sièis meses de 2007, comencèt a presentar las notícias de la serada de FOX TV, presentadas per Aslıgül Atasagun, a comptar del 3 de setembre de 2007.

Nazlı Tolga presentèt l'informatiu de la serada de FOX TV de manièra independenta entre 2007 e 2009.

A comptar del 2009, comencèt a se presentar amb la siá amica jornalista Gülbin Tosun, qu'es dos ans mai grand qu'ela. Nazlı Tolga daissèt la siá presentairitz de notícias de la serada a FOX TV lo 14 de junh de 2013, per motius de matrimòni e posteriora installacion a l'estrangièr. De mai, a comptar d'agost de 2013, lo presentador de notícias maitialas de FOX TV, Fatih Portakal, comencèt a presentar las notícias de la serada de FOX TV, proprietat de Nazlı Tolga. Nazlı Tolga A recebut fòrça prèmis de notícias, coma Medya Faresi e Altın Kelebek, e a trabalhat tanben coma professora de mejans e comunicacion dins una escòla de mejans d'Istambol.

La jornalista turca Nazlı Tolga, tanben coneguda per lo sieu comportament educat, digne e sincèr, es maridada amb l'entrepreneire olandés Lawrence Brenninkmeyer dempuèi lo 31 d'agost de 2013 en esglesia de Sant'Esprit en Istambol. Nazlı Tolga viu a l'ora d'ara al Brasil, la China e lo Reialme Unit. De mai, Nazlı Tolga se convertiguèt en maire en los darrièrs ans.De mai, Nazlı Tolga a una sòr granda nomenada Eda, que nasquèt lo 1978.

Programas de television presentada[modificar | Modificar lo còdi]

  • Kanal D Gece Haberleri (Kanal D-1998-2002),
  • Nazlı Tolga ile Haber Masası (Skyturk-En 2004-Setembre 2007),
  • Show Haber (En 2002-2003),
  • FOX ON Ana Haber (en 2008-2010),
  • Nazlı Tolga ile Fox Ana Haber (en Setembre 2007-en 14 Junh 2013)

Referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]