Lista dels presidents de Nauru

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
blason de Nauru.

Lo president es lo cap d'Estat e cap de govèrn de Nauru. Vaquí la lista dels presidents de Nauru dempuèi 1968 (an de l’independéncia) fins a uèi.

# Nom
(Naissença–Decès)
Imatge Començament del govèrn Final del govèrn Partit
1 Hammer DeRoburt
(1922–1992)
Hammer DeRoburt.jpg 31 de genièr de 1968 22 de decembre de 1976 cap
2 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 22 de decembre de 1976 19 d'abril de 1978 Nauru Party
3 Lagumot Harris
(1938–1999)
Defautoc 2000px.png 19 d'abril de 1978 15 de mai de 1978 cap
(1) Hammer DeRoburt
(1922–1992)
Hammer DeRoburt.jpg 15 de mai de 1978 17 de setembre de 1986 cap
4 Kennan Adeang
(1942–2011)
Defautoc 2000px.png 17 de setembre de 1986 1 d'octobre de 1986 Nauru Party
(1) Hammer DeRoburt
(1922–1992)
Hammer DeRoburt.jpg 1 d'octobre de 1986 12 de decembre de 1986 cap
(4) Kennan Adeang
(1942–2011)
Defautoc 2000px.png 12 de decembre de 1986 22 de decembre de 1986 Nauru Party
(1) Hammer DeRoburt
(1922–1992)
Hammer DeRoburt.jpg 22 de decembre de 1986 17 d'agost de 1989 cap
5 Kenas Aroi
(1942–1991)
Defautoc 2000px.png 17 d'agost de 1989 12 de decembre de 1989 cap
(2) Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 12 de decembre de 1989 22 de novembre de 1995 Democratic Party
(3) Lagumot Harris
(1938–1999)
Defautoc 2000px.png 22 de novembre de 1995 11 de novembre de 1996 cap
(2) Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 11 de novembre de 1996 26 de novembre de 1996 Democratic Party
(4) Kennan Adeang
(1942–2011)
Defautoc 2000px.png 26 de novembre de 1996 19 de decembre de 1996 Democratic Party
6 Ruben Kun
(1942–)
Defautoc 2000px.png 19 de decembre de 1996 13 de febrièr de 1997 cap
7 Kinza Clodumar
(1945–)
Defautoc 2000px.png 13 de febrièr de 1997 18 de junh de 1998 Centre Party
(2) Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 18 de junh de 1998 27 d'abril de 1999 Democratic Party
8 René Harris
(1947–2008)
Defautoc 2000px.png 27 d'abril de 1999 20 d'abril de 2000 cap
(2) Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 20 d'abril de 2000 30 de març de 2001 Democratic Party
(8) René Harris
(1947–2008)
Defautoc 2000px.png 30 de març de 2001 9 de genièr de 2003 cap
(2) Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 9 de genièr de 2003 17 de genièr de 2003 Democratic Party
(8) René Harris
(1947–2008)
Defautoc 2000px.png 17 de genièr de 2003 18 de genièr de 2003 cap
(2) Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
Defautoc 2000px.png 18 de genièr de 2003 10 de març de 2003 Democratic Party
9 Derog Gioura
(1932–2008)
Defautoc 2000px.png 10 de març de 2003 29 de mai de 2003 cap
10 Ludwig Scotty
(1948–)
Defautoc 2000px.png 29 de mai de 2003 8 d'agost de 2003 cap
(8) René Harris
(1947–2008)
Defautoc 2000px.png 8 d'agost de 2003 22 de junh de 2004 cap
(10) Ludwig Scotty
(1948–)
Defautoc 2000px.png 22 de junh de 2004 19 de decembre de 2007 cap
11 Marcus Stephen
(1969–)
President Marcus Stephen of Nauru.jpg 19 de decembre de 2007 10 de novembre de 2011 cap
12 Freddie Pitcher
(1967–)
Defautoc 2000px.png 10 de novembre de 2011 15 de novembre de 2011 cap
13 Sprent Dabwido
(1972–2019)
Sprent Dabwido (cropped).jpg 15 de novembre de 2011 11 de junh de 2013 cap
14 Baron Waqa
(1959–)
Baron Waqa.jpg 11 de junh de 2013 24 d'agost de 2019 cap
15 David Adeang (1969-) 24 d'agost de 2019 27 d'agost de 2019 cap
16 Lionel Aingimea (1954-) 27 d'agost de 2019 cap