Lista dels presidents d'Ucraïna

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason de Ucraïna

Lo president es lo cap d'Estat d'Ucraïna. Actualament, es elegit per un periòde de cinc ans per la populacion.

Vaquí la lista dels presidents d'Ucraïna dempuèi 1917.

Caps d'Estat de la Republica Populara d'Ucraïna (1917-1921)[modificar | modificar la font]

La Republica Populara d'Ucraïna venguèt independenta de l'Empèri Rus pendent un cort periòde, abans son incorporacion a l'Union Sovietica. I aguèt quatre dirigents del país durant aquel periòde.

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Mykhailo Hrushevskyi Mychajło Hruszewski.jpg 27 de març de 1917 29 d'abril de 1918
Pavlo Skoropadskyi Pavlo Skoropadsky.jpg 29 d'abril de 1918 14 de decembre de 1918
Volodymyr Vynnychenko Vinnichenko50634.jpg 14 de decembre de 1918 11 de febrièr de 1919
Symon Petliura 11 de febrièr de 1919 7 de mai de 1921

Presidents de la Republica Populara d'Ucraïna en exili (1921-1992)[modificar | modificar la font]

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Andriy Livytskyi 25 de mai de 1926 17 de genièr de 1954
Stepan Vytvytskyi Stepan Wytwycki (UNR President).jpg 17 de genièr de 1954 9 d'octobre de 1965
Mykola Andriyovych Livytskyi 9 d'octobre de 1965 8 de decembre de 1989
Mykola Plaviuk Empty.png 8 de decembre de 1989 22 d'agost de 1992

República d'Ucraïna (1991-actualitat)[modificar | modificar la font]

Ucraïna declarèt son independéncia de l'Union Sovietica lo 24 d'agost de 1991, e la primièra eleccion se debanèt lo 1èr de decembre del meteis an. Vaquí la lista dels presidents d'Ucraïna de 1991 fins ara.


Presidents d'Ucraïna Eleccion Començament del govèrn Fin del govèrn Partit
Leonid Kravchuk.jpg Leonid Kravchuk 1991 5 de decembre de 1991
(assumiguèt lo poder lo 22 d'agost de 1992)
19 de julhet de 1994 sense partit
Leonid Kuchma.jpg Leonid Kuchma 1994 19 de julhet de 1994 14 de novembre de 1999 sense partit
1999 14 de novembre de 1999 23 de genièr de 2005
Wiktor Juschtschenko, Präsident der Ukraine, in der Universität Zürich.jpg Viktor Iushchenko 2004 23 de genièr de 2005 25 de febrièr de 2010 Narodnyi Soyuz Nasha Ukrayina
President V Yanukovych.jpg Viktor Ianukovych 2010 25 de febrièr de 2010 22 de febrièr de 2014 sense partit[1]
(amb supòrt del Partit de las Regions)
Turchynov March 2014 (cropped).jpg Oleksandr Torchynov
president provisòri
23 de febrièr de 2014 7 de junh de 2014 Batkivshchyna
President Poroshenko Addresses the Media February 2015.jpg Petrò Poroshenko 2014 7 de junh de 2014 20 de mai de 2019 Blok Petra Poroshenka «Solidarnist'»
Volodymyr Zelensky, 31 March 2019.jpg Volodímir Zelenski 2019 20 de mai de 2019 uèi sense partit

Veire tanben[modificar | modificar la font]

  • Янукович припинив членство у Партії регіонів : Новини УНIАН