Initial D

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Tres caractèrs japonés Aquesta pagina conten de caractèrs japonés. En cas de problèma, consultatz Ajuda:Unicode o testatz vòstre navegador.

Initial D (頭文字イニシャルD , Inisharu Dī?) es un seinen manga escrich e dessenhat per Shūichi Shigeno. Foguèt prepublicat entre junh de 1995 e julhet de 2013 dins la revista Young Magazine, e compilat en un total de quaranta-uèch tòmes. La version francesa es publicada per Kazé.

Foguèt adaptat en seria televisada d'animacion compausada de mantun sasons, en OAV o encara en filmes d'animacion. Una adaptacion en filme live a tanben vist lo jorn, atal que de nombrós videojòcs.

Sinòpsi[modificar | Modificar lo còdi]

Al mont Akina, las corsas entre pilòts experimentats an luòc totas las dimenjadas. Mas l'equipa locala, los Speedstars, pareis despassada per l'arribada en massa d'estars del volant. Davant l'impossibilitat de realizar un desfís que lor es prepausat, una sola solucion apareis : far fisança a la legenda urbana que cor sus un misteriós pilòts local que davala la montanha a granda velocitat. Persona ne sospecha alara Takumi Fujiwara, un licean de dètz-uèch ans coneissent res a las veituras, d'èsser aqueste engèni del volant. Lo jovent fa que liurar lo tofu familial dins la region, per conséquent, il coneis las rotas de la region per còr qu'aborda al volant de sa Toyota Sprinter Trueno (AE86), a una velocitat allucinant.