Festival de Dança de Karmiel

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Lo Festival de Dança de Karmiel es un festival de dança que debana cada an a l'estiu, dins la vila de Karmiel, a Israèl. Lo festival comencèt a l'an 1988 per iniciativa de dos autors de danças popularas a Israèl. La durada del festival es de tres jorns, que s'amassa pendent el una multitud de personas, los espectadors pòdon observar una ampla varietat d'espectacles. En aquel festival participan tant dançaires israelianes, coma dançaires venguts d'autres païses procedentes de l'estrangièr.

Al bòrd de las divèrsas accions dels desparièrs grops de dança, i a de balhs que son dobèrts al public e son per totes los assistents. I a instructors de balh vengut dempuèi l'estrangièr. En mai dels actes celebrats en lo festival i a de divèrsas competicions: un concors de coreografia, un concors de dança folklòrica, e un concors de balh en grop per seleccionar al melhor equipa de l'an.

Yonatan Carmon Foguèt lo director artistic del festival pendent dotze ans, fins a l'an 2000, quand venguèt director Shlomo Maman. Lo director del festival al cors de la siá vida es estat Aaron Solomon. Lo festival de dança debana en divèrsas installacions e equipaments esportius de la vila de Karmiel entre eles cal destacar; lo amfiteatre, l'estadi, lo parc, lo pabalhon esportiu, e l'auditòri. Fòrça espectacles en lo passat son estats consacrats en onor a compositors del país cossí; Sasha Argov, Naomi Shemer, e Avihu Medina. L'an 2006 s'anullèt lo festival a causa de la guèrra amb lo Liban.

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]