Actor : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Chongkian (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
[[File:Atkinson Rowan.jpg|thumb|Actor]]
[[File:Atkinson Rowan.jpg|thumb|Actor]]


Un '''actor''' ò '''comedian''' (femenin : '''actritz''' ò '''comediana''') es un [[artista]], generalament professionau, que presta son fisic ò simplament sa vòtz a un personatge dins un [[filme]], una [[pèça de teatre]], a la [[television]], ò a la [[ràdio]].
Un '''actor''' o '''comedian''' (femenin : '''actritz''' o '''comediana''') es un [[artista]], generalament professionau, que presta son fisic o simplament sa vòtz a un personatge dins un [[filme]], una [[pèça de teatre]], a la [[television]], o a la [[ràdio]].


Uèi, per l'influéncia de l'[[anglés]], l'usança fa que sovent lo tèrme "actor" es reservat per leis interprètes de [[cinèma]], e lo tèrme "comedian" va es per leis interprètes de [[teatre]].
Uei, per l'influéncia de l'[[anglés]], l'usança fa que sovent lo tèrme "actor" si resèrva per leis interprètes de [[cinèma]], e lo tèrme "comedian" v'es per leis interprètes de [[teatre]].


{{Commonscat|Actors}}
{{Commonscat|Actors}}

Version del 30 genièr de 2020 a 10.55

Actor

Un actor o comedian (femenin : actritz o comediana) es un artista, generalament professionau, que presta son fisic o simplament sa vòtz a un personatge dins un filme, una pèça de teatre, a la television, o a la ràdio.

Uei, per l'influéncia de l'anglés, l'usança fa que sovent lo tèrme "actor" si resèrva per leis interprètes de cinèma, e lo tèrme "comedian" v'es per leis interprètes de teatre.

Suls autres projèctes Wikimèdia :

Suls autres projèctes Wikimèdia :