Centrala nucleara de Chooz

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Centrala nucleara de Chooz

La centrala nucleara de Chooz es situada dins la comuna de Chooz dins la punta de Givet, a proximitat de la frontièra entre Belgica e França. La centrale produtz 20 miliards de kWh per an, siá 5 % de la producion annadièra francesa[1], e emplega en temps normal 765 agents EDF e 200 prestataris permanents[1]. Durant los pics de mantenença e/o de modificacions de l'installacion, los efectius se pòdon enauçar a 2 300 personas[1].

Ocupa una superfícia de dos cents ectaras, situats a la broa de Mòsa entre Charleville-Mézières (55 km en amont) e Dinant (25 km en aval) en Belgica, e a 210 km al nòrd-èst de París. La centrale de Chooz emplega aperaquí 900 personas, dont 680 salariats EDF[2]. Contribuís a la fiscalitat locala a una nautor de seisenta quinze milions d'euros, dont neuf milions per la taxa foncièra.

Le site nucleaira de Chooz se despartit en dos centralas : Chooz A e Chooz B, comportant al total tres reactors nuclears. Lo reactor de Chooz A, situat sos tèrra, foguèt lo primièr de tipe reactor d'aiga pressurizada (REP) d'èsser estat mes en servici en França, e tanben lo primièr d'èsser desmantelat.

Referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  1. 1,0 1,1 et 1,2 Nouvelle, « EDF dépense 2 milliards d'euros pour la centrale nucléaire de Chooz - Quotidien des Usines », usinenouvelle.com/,‎
  2. [[#EDF2|]]