20 Fingers

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

20 Fingers foguèt un grop musical anglofòn efemèr de tècno dance (house) american que lo nuclèu èra compausat del duò Charlie Babie e Manny Mohr.

Lo grop es estat fondat a Chicago (Estats Units) a la debuta de las annadas 1990. Quitament efemèr, 20 Fingers aguèt una capitada considerabla, en particular ambe dos tubes, Short dick man a la fin de l'annada 1994, títol qu'es estat n°1 en França e en Itàlia a la debuta de l'annada 1995, e Lick it (1995, tanben n°1 en Itàlia).

La particularitat de 20 Fingers es lo caractèr pebrat de lors cançons, que foguèron quitament censuradas dins mantunes païses. Aital, Short dick man (òme a la bistoqueta corta) es estat cambiat en Short short Man (òme cort).

20 Fingers a oficialament publicat un sol album eponim en 1995. Pasmens existissiá tanben abans aqueste un autre album, On the Attack and More, unicament publicat en Alemanha e en Polonha, presentat de còps puslèu coma un album sòlo de la cantaira Gilette, la que pausèt sa votz sul tube Short dick man.

Cançons mai conegudas[modificar | Modificar lo còdi]

  • Short dick man (1994, ambe Gilette)
  • Lick it (1995, ambe Roula)
  • Sex Machine (1995, ambe Katrina)