Mato Grosso del Sud

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
(Redirigit dempuèi Mato Grosso do Sul)
Mato Grosso del Sud
capitala
populacion (an)
Campo Grande
749 768 abitants (2005)
Vilas principalas Campo Grande, Dourados Corumbá
Governador André Puccineli
Superfícia 358 158,7 km²
Populacion 2 264 468 (2005)
Densitat 6,34/km²
Pagina oficiala http://www.ms.gov.br


Lo Mato Grosso del Sud es un estat de Brasil que confronta l'estat de Mato Grosso al nòrd, Goiás al nòrd-èst, Minas Gerais e São Paulo a l'èst, l'estat de Paraná al sud-èst, Paraguai al sud e sud-oèst, e Bolívia a l'oèst. Sa superfícia (358 158,7 km2) pòt èsser comparada a la de Finlàndia (es un pauc mai granda).

Istòria[modificar | Modificar lo còdi]

Division de l'estat de Mato Grosso e creacion del Mato Grosso del Sud: 1 de genièr de 1979.

Geografia[modificar | Modificar lo còdi]

La region del Pantanal cobrís l'extrèm oèst de l'estat; las planas lo nòrd-oèst; los altiplans e las montanhas de la Sèrra de Bodoquena l'èst. Los rius Paraguai, Paraná, Paranaíba, Miranda, Aquidauana, Taquiri, Negro, Apa e Correntes son los principals de l'estat. Es un estat de la Region Centre-Oèst de Brasil, qu'a pas cap de frontièra maritima.

Economia[modificar | Modificar lo còdi]

L'economia de l'estat se basa sus l'agricultura (sòja, milhòc, coton, ris, cana de sucre, cafè, blat); sus l'elevatge (principalament bovids e porcins); sus l'extraccion minerala (fèrre, manganès, calcari); e sus l'industria (aliments, transformacion minerala, fusta, e ciment). Las principalas vilas industrialas son la capitala, seguida per Dourados, Corumbá e Três Lagoas.

Cascada a Bonito.

Los punts toristics principals de l'estat son la region del Pantanal e la region de la vila de Bonito. La vila de Campo Grande a un important aeropòrt internacional.

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]